Botswana - Informatie, video's, modules & luxe accommodatie
botswana buurland zuid-afrika informatie accommodatiebotswana buurland zuid-afrika informatie accommodatie

Informatie over BotswanaBotswana ligt ingeklemd tussen Namibië, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Het land is vijftien keer zo groot als Nederland en heeft maar 1,6 miljoen inwoners. Heel veel ruimte voor wilde dieren dus, wild is er dan ook volop aanwezig. Voor olifanten bijvoorbeeld hoef je de wildparken niet in, die vind je ook langs de grote weg. De Hoofdstad Gabarone ligt in het zuid-oosten van het land, tegen de grens met Zuid-Afrika. Er leven verschillende bevolkingsgroepen in Botswana, waaronder de Tswana, herero, Mbukushu en San. Naast Engels (de officiële taal) wordt er veel Setswana gesproken. Diamantmijnen en toerisme maken Botswana één van de meest welvarende landen van Afrika bezuiden de Sahara.

Een groot deel van Botswana is bedekt door het onvruchtbare Kalahari zand. In het noord-oosten van het land is de situatie echter compleet anders. Daar is voldoende water aanwezig voor begroeiing, hier is dan ook het nationale park Okavango Delta te vinden. Okavango Delta wordt van water voorzien door de Okavango rivier, die vanuit de Angolese hoogvlakte over een afstand van 1600 kilometer en met een verval van 600 meter naar het noord-oosten van Botswana stroomt. Het park is onderveeld in een aantal "concessies" van ieder enkele tienduizenden hectares. Deze concessies zijn weer verdeeld over nationale (safari)parken en private game reserves (privé safariparken). In de Nationale parken moet je op de zandpaden blijven en mag je na zonsondergang en voor zonsopkomst niet rijden. In de Private Game Reserves mogen de voertuigen wel van de paden en ook in het donker rijden. De kampen zijn niet met de auto te bereiken en hebben daarom allemaal een landingsbaan geschikt voor kleinere vliegtuigen met een capaciteit voor 14 personen.

Naast het Okanvango Delta gebied zijn er nog meer interessante locaties in Botswana, waaronder Chobe National Park (nabij Victoria Falls) Makgadilgadi National Park, Nxai Pan National Park en natuurlijk de uitgestrekte Kalahari woestijn. De Tsodilo heuvels in het noord-westen van het land zijn ideaal voor trektochten. In dat zelfde gebied zijn prachtige schilderingen van het San-volk te bewonderen. Botswana is het best te bezoeken van juni tot september, de temperaturen zijn dan aangenaam en in de wildparken is dan veel wild aanwezig. De andere maanden is er meer regenval, januari is het groene seizoen en uitstekend voor vogel spotters.

Bekijk een video over Botswana
Bekijk een video over de Okanvanga Delta
Bekijk een video over het Chobe National Park

botswana buurland zuid-afrika informatie kaart accommodatie

Luxe hotels en lodges in Botswana
botswana informatie accommodatie lodges hotels Mombo Camp Mister Goodlife zegt: Mombo Camp is het vlaggenschip van de luxe safari operator Wilderness Safaris. Algemeen erkend als één van de mooiste safari kampen in Afrika. Het is een ongelooflijk hoge kwaliteit safari ervaring.
Prijs vanaf € 1629 pp.pn
                                   
luxe lodge hotel safari botswana accommodatie Pom Pom Safari Camp Mister Goodlife zegt: Het kamp is gelegen op Pom Pom Island in een privé concessie gelegen in het hart van de Okavango Delta en op de kop van het Xudum riviergebied. Accommodatie bestaat uit negen luxe safari tenten.
Prijs op aanvraag
                                   
luxe lodge hotel safari botswana accommodatie Chobe Game Lodge Mister Goodlife zegt: Chobe Game Lodge is de eerste lodge gelegen in het wereldberoemde Chobe National Park, Chobe Game Lodge is een iconisch gebouw in Botswana en was de eerste lodge in zijn soort. Wanneer u aankomt voelt u uzelf meer een lid van de familie in plaats van een gast.
Prijs op aanvraag
                                   
botswana lodges hotel accommodatie safari Ichingo Chobe River Lodge Mister Goodlife zegt: Ichingo Chobe River Lodge is een afgelegen, luxe toevluchtsoord dat het perfecte platform biedt voor degenen die de Chobe rivier en de Victoria Falls regio willen verkennen. Het is een ideale plek om allerlei activiteiten te beleven.
Prijs vanaf € 239 pp.pn
                                   
botswana accommodatie safari buurland zuid-afrika Tuli Safari Lodge Mister Goodlife zegt: Mooi gelegen aan de Limpopo rivier met 8 suites. Ook mogelijk om in een van de 'hides' te overnachten. Goede extra opties: Speciale Bush-walks en paardrijden. Big 5 in het Nothern Tuli Game Reserve.
Prijs vanaf € 119 pp.pn
                                   
Interesse & Contact
Bent u geinteresseerd? Neem contact op met Mister Goodlife - Jos van Krimpen:
Bel met 020-4084210
of stuur een email
Pagina delen of toevoegen aan favorieten
Klik op een of meer van onderstaande buttons om deze pagina te delen of te bookmarken.
 
 
 
EXCLUSIVE CULITRAVEL
Wittgensteinlaan 65   |    1062 KB   |    Amsterdam   |    T +31(0)20 408 42 10   |    F +31(0)84 716 88 14   |