Mauritius - Informatie, video's, modules & luxe accommodatie
mauritius informatie video's luxe accommodatie landmauritius informatie video's luxe accommodatie land

Informatie over MauritiusMauritius ligt in het zuid-westen van de Indische Oceaan en is een bekende naam onder de luxe toeristen. Tot de Republiek Mauritius behoren de eilanden Mauritius, Rodrigues, Agalega-eilanden en de Cargados Carajos (St. Brandon), die binnen het Britse Gemenebest ook wel de Lesser Dependencies genoemd worden en met elkaar slechts 71 km² groot zijn. Mauritius, Rodrigues en het eiland Réunion vormen tezamen de Mascarenen, vernoemd naar de Portugese ontdekkingsreiziger Pedro Mascarenhas, die als een van de eersten op Mauritius voet aan wal zette. De hoofdstad is Port Louis, dat in 1735 door de Fransen gesticht was en wellicht de naam kreeg van de Franse koning Lodewijk XV.

Geen eiland ter wereld heeft zoveel tophotels als deze voormalige franse kolonie. Een groot voordeel is dat u, ondanks dat dit eiland aan de andere kant van de wereld ligt, geen last van een jetlag krijgt in Mauritius, dit vanwege een tijdsverschil van maar twee uur. Mauritius is klein en compact en heeft een smalle kuststrook met prachtige stranden. Daarachter oprijzend laaggebergte. De hoogste top ligt in het zuidwesten en is 828 meter. Centraal op het eiland ligt een plateau van ruim 600 meter hoogte, gevormd door kraters en lava en ander vulkanisch gesteente. De vulkanen zijn trouwens al lang geleden uitgewerkt. Ook bevinden zich in het binnenland een aantal meren, enkele rivieren en watervallen. Bijna het hele eiland is omgeven door een koraalrif. Vroeger had Mauritius heel veel dicht bos, maar nu beslaat dat nog maar ruim 20% van de oppervlakte.

Omdat Mauritius vrij geïsoleerd ligt kent het een beperkt aantal dier- en plantensoorten, waarvan er echter wel veel alleen hier voorkomen. Zo leeft er op het eiland Mauritius de uiterst zeldzame Mauritiusduif en de Mauritiustorenvalk, en vroeger kwam hier ook de dodo voor. Ook komt hier de tambalakokboom voor. Deze was bijna uitgestorven, samen met de dodo omdat de zaden van de boom alleen maar kiemen als het door het spijsverteringsstelsel van de dodo is gegaan. Men heeft de boom kunnen redden door kalkoenen op het eiland te zetten, want die hebben een gelijkaardig spijsverteringsstelsel.
Er zijn in het verleden meerdere uitheemse diersoorten op het eiland uitgezet, waaronder mangoesten, het Javaans hert en de Java-aap. Deze hebben een negatieve invloed gehad op het lokale ecosysteem. Er worden meerdere pogingen gedaan om deze uitheemse soorten terug te dringen en om de inheemse soorten te beschermen. Het enige nationale park van Mauritius is het Black River Gorges National Park.
 
Luxe hotels, resorts en lodges in Mauritius
luxe accommodatie mauritius Shanti Maurice Resort Mister Goodlife zegt: Aan de zuidkust van Mauritius, heeft Shanti Maurice Resort een van de mooiste stranden van het eiland. Met het ongerepte witte zand, dat naar beneden uitstrekt tot het heldere turquoise water van de Indische Oceaan. Het strand kan worden bekeken vanuit alle suites en villa's.
Prijs vanaf € 319 pp.pn
                                   
mauritius informatie video's modules luxe accommodatie The Oberoi Hotel & Spa Mister Goodlife zegt: The Oberoi vangt de geest van het eiland in een resort dat zijn natuurlijke schoonheid met verfijnde luxe combineert. Het resort is gelegen in prachtige subtropische tuinen en heeft een zeshonderd meter lang privé strand.
Prijs vanaf € 399 pp.pn
                                   
mauritius informatie modules video's luxe accommodatie Dinarobin Golf Hotel & Spa Mister Goodlife zegt:Het Dinarobin Hotel Golf & Spa is een elegant vijf-sterren resort, het is een oase van rust en stilte. De ideale setting voor uw luxe vakantie. De gasten van Dinarobin hebben toegang tot de 18-holes golfbaan in Paradis.
Prijs vanaf € 259 pp.pn
                                   
luxe accommodatie mauritius Le Touessrok Resort Mister Goodlife zegt: Le Touessrok is vijf sterren luxe op zijn best, de perfecte vakantie plek voor stelletjes en gezinnen, met een groot aanbod aan faciliteiten, veel activiteiten, 5 restaurants, een gerenommeerd Givenchy Spa en persoonlijke butlerservice. Dit resort beschikt over een 18-holes golfbaan.
Prijs vanaf € 299 pp.pn
                                   
mauritius informatie video's modules luxe accommodatie Belle Mare Plage Resort Mister Goodlife zegt: Prachtige stranden, luxe accommodatie en uitstekende restaurants zijn enkele facetten van de Constance Belle Mare Plage ervaring. Dit resort strekt zich uit langs een prachtig stuk strand van twee kilometer. 
Prijs vanaf € 399 pp.pn

                                   
mauritius informatie video's luxe accommodatie modules Paradise Cove Boutique Hotel & Spa Mister Goodlife zegt: Het Paradise Cove Hotel & Spa in Mauritius is gelegen aan een afgelegen witte zandstrand beschut door een rotsachtig schiereiland. De romantische roeping van dit intieme boutique hotel van 67 kamers, gelegen in een tropische tuin.
Prijs vanaf € 169 pp.pn
                                   
luxe accommodatie mauritius Ambre Hotel Mister Goodlife zegt: Ambre Hotel Mauritius is minder dan een uur rijden van het vliegveld en Port-Louis, de hoofdstad. Dit 4-sterren hotel, ademt een frisse stijl en eigentijdse elegantie in al zijn pracht. Eenvoud, verfijning en harmonie bewonen dit tropische paradijs.
Prijs vanaf € 119 pp.pn
                                   
Interesse & Contact
Bent u geinteresseerd? Neem contact op met Mister Goodlife - Jos van Krimpen:
Bel met 020-4084210
of stuur een email
Pagina delen of toevoegen aan favorieten
Klik op een of meer van onderstaande buttons om deze pagina te delen of te bookmarken.
 
 
 
EXCLUSIVE CULITRAVEL
Wittgensteinlaan 65   |    1062 KB   |    Amsterdam   |    T +31(0)20 408 42 10   |    F +31(0)84 716 88 14   |