Zambia - Informatie, video's, modules & luxe accommodatie
zambia buurland zuid-afrika informatie victoria fallszambia buurland zuid-afrika informatie victoria falls

Informatie over ZambiaZambia ligt in zuidelijk Afrika en is een buurland van Zuid-Afrika. Door de nieuwe directe KLM-vlucht is Zambia nu ook uitstekend bereikbaar. In ongeveer 9 uur vliegt u van Amsterdam naar Lusaka, de hoofdstad van het land. Bekend door de WIldlife, landschappen en de vrolijke mensen, Zambia krijgt het altijd voor elkaar om de "thrill seeker, de natuurliefhebber of de zakenreizen te trakteren op een fantastisch verblijf. Zambia (soms ook wel geduid als Zambië, vroeger Noord-Rhodesië), officieel de Republiek Zambia grenst aan Congo-Kinshasa, Tanzania, Malawi, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibië en Angola. Zambia is een onafhankelijke republiek met als belangrijkste economische factor de mijnindustrie (koper).

De officiële taal in Zambia is Engels. In Zambia worden ruim 70 talen (voornamelijk Bantoe-talen) gesproken. Door Ohannessian en Kashoki in Language in Zambia (1978) (in het vervolg OKLIZ) is een indeling in 15 groepen voorgesteld. Zeven talen hebben een officiële status gekregen van de overheid. De keuze is gevallen op deze talen op grond van de aantallen eerste en tweede taal-sprekers. ambia is officieel een christelijk land, maar er bestaat een grote verscheidenheid aan religieuze tradities. In veel van de syncretische kerken in het land mengen traditionele religieuze ideeën zich gemakkelijk met christelijke opvattingen. Het toerisme is in Zambia met name geconcentreerd in het Zuiden, rond de stad Livingstone. Deze stad bevindt zich aan de oever van de rivier de Zambezi vlak bij de bekende Victoria Falls. Omdat er relatief weinig toeristen vanuit de Zambiaanse kant naar deze watervallen gaan, is het hier veel rustiger en kan men meer van de natuur genieten. Bovendien zijn de watervallen van deze zijde minstens zo mooi als van de Zimbabwaanse zijde. Het Kafue National Park is het grootste wildpark, verder zijn er nog een aantal wildparken en safari bestemmingen in Zambia.

Victoria Falls
De bekendste attractie van Zambia is ongetwijfeld Victoria Falls. De watervallen behoren tot de grootste ter wereld en zijn zeer indrukwekkend en mooi. Het gebied er omheen is een beschermd nationaal park en herbergt vele dieren. De watervallen liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe en zijn aan beide kanten goed te bewonderen. De meeste toeristen wandelen langs de watervallen, maar als u de volledige beleven wilt ervaren kunt u ook een helikoptervlucht doen over en langs de watervallen. Ook zijn er zogeheten ''rockpools'' waar u kunt zwemmen bovenaan de watervallen. Voor de sportieve reiziger is er de mogelijkheid om de Zambezirivier af te raften.
Luxe hotels en lodges in Zambia
zambia informatie accommodatie luxe safari Mfuwe Lodge Mister Goodlife zegt: Geniet van The Goodlife in Luangwa met een verblijf in de bekroonde Mfuwe Lodge. Onder een luifel van ebbenhout en mahonie, staan de chalets met rieten daken rondom de oevers van de twee lagunes.
Prijs vanaf € 219 pp.pn
                                   
hotels lodges zambia victoria falls The Royal Livingstone Hotel Mister Goodlife zegt: Wanneer u het vijf-sterren Royal Livingstone Hotel bezoekt, kunt u een hoog niveau van service verwachten en genieten van een groot aantal activiteiten met natuurlijk als hoogtepunt de Victoria Falls.
Prijs vanaf € 239 pp.pn
                                   
Interesse & Contact
Bent u geinteresseerd? Neem contact op met Mister Goodlife - Jos van Krimpen:
Bel met 020-4084210
of stuur een email
Pagina delen of toevoegen aan favorieten
Klik op een of meer van onderstaande buttons om deze pagina te delen of te bookmarken.
 
 
 
EXCLUSIVE CULITRAVEL
Wittgensteinlaan 65   |    1062 KB   |    Amsterdam   |    T +31(0)20 408 42 10   |    F +31(0)84 716 88 14   |