Maatschappelijke betrokkenheid in Zuid-Afrika Exclusive Culitravel
maatschappelijke betrokkenheid exclusive culitravelmaatschappelijke betrokkenheid exclusive culitravel

Maatschappij en economie in Zuid-Afrika
Zuid-Afrika is een geweldige vakantiebestemming. Eenieder die er geweest is zal deze stelling beamen. Toch kleeft er voor velen die er nooit geweest zijn een negatief imago aan Zuid-Afrika. Op zich begrijpelijk want het is een land van tegenstellingen die wij in de Westerse cultuur nog amper kennen. Blank en zwart, rijk en arm, opgeleid en ongeletterd, het zijn deze tegenstellingen die in Zuid-Afrika veel meer aan de oppervlakte liggen dan in West Europa.

Daarnaast kent het land pas sinds 1994 een democratie en is het dus ook nog volop bezig om los te raken van de traumatische geschiedenis die het gekend heeft. De hernieuwde opbouw van een land en natie duurt meerdere generaties en gaat gepaard met vallen, opstaan en soms stagnatie. De vorderingen en behaalde resltaten in de afgelopen 15 jaar zijn bovenal indrukwekkend. De kengetallen betreffende economische groei, onderwijs, huisvesting en versterking van de sociaal-economische middenklasse tonen een werkelijk positieve trend. De soms zorgelijke status quo moet dan ook gezien worden in een breder historisch en toekomstig perspectief.

Lees ook de columns van Mister Goodlife waarin maatschappelijke thema's aan de orde komen. www.mistergoodlife.nl

maatschappelijke betrokkenheid exclusive culitravelmaatschappelijke betrokkenheid exclusive culitravel
Zuid Afrika - Homes for Kids in South Africa
Sinds maart 2007 steunt Exclusive Culitravel Hokisa, Homes for Kids in South Africa. Dit is een project onder Nederlandse en Zuid-Afrikaanse leiding voor de opvang en behandeling van jonge kinderen die HIV besmet zijn.

Dit zeer succesvolle project in de township Masiphumelele bij Fishhoek omvat een zelf gebouwd huis voor 26 kinderen uit dit township en een tweede opvangshuis voor kinderen van 17 jaar en ouder. Exclusive Culitravel steunt dit project met een bedrag van 50 euro per reiziger.
Lees de meest recente Nederlandse Hokisa nieuwsbrief
Zie ook www.hokisa.co.za en www.hokisa.nl

maatschappelijke betrokkenheid exclusive culitravelmaatschappelijke betrokkenheid exclusive culitravel

Isabelo project van Le Quartier Francais in Franschhoek

In 2009 introduceerde Le Quartier Francais, een Relais & Chateaux accommodatie in Franschoek waar de Nederlandse topchef Margot Janse kookt in The Tasting Room, het Mrs. Ndaba Programme. Destijds had men niet durven dromen dat dit project zo succesvol zou worden als dat inmiddels is gebleken.

De wens om terug te geven , te ondersteunen en te onderwijzen is bij de staf alsook bij de clientele van het hotel en restaurant zo groot gebleken dat er inmiddels 70 kinderen op 3 verschillende scholen 5 dagen per week van een voedzame maaltijd voorzien worden.

Het initiatief is inmiddels uitgegroeid tot iets dat meer omvat dan alleen het Mrs. Ndaba’s crèche and Friday muffins.  Om deze groei te tonen is besloten het project een nieuwe naam te geven en om te dopen in het Isabelo project

Isabelo, dat in de Xhosa taal staat voor delen en zorgen, wordt nog steeds volledig gefinancierd door de gulle donaties van de gasten en andere vrienden van Le Quartier Francais. De dagelijkse maaltijden voor de kinderen worden gemaakt door het personeel van Le Quartier Francais, die vrijwillig hun tijd en expertise aan dit project geven zodat elke van elke donatie uitsluitend ten goede komt aan de kinderen.

Exclusive Culitravel ondersteunt het Isabelo project door haar gasten te stimuleren deel te nemen aan de Friday Muffins workshops bij Le Quartier Francais.

Bekijk een filmpje over het Isabelo project van Le Quartier Francais


maatschappelijke betrokkenheid exclusive culitravel

Eden to Addo Corridor Initiative
Exclusive Culitravel is ambassadeur van het Eden to Addo Corridor Initiative.
Doelstelling is om alle natuurresevaten en -parken tussen Plettenberg Bay en Addo Elephant Park met elkaar te verbinden om zo een vrije doortocht voor dieren in deze parken te creëren. Hiertoe worden landeigenaren ertoe bewogen om hekken neer te halen en grenzen op te heffen. De belangrijkste bron van inkomsten om dit mogelijk te maken is sponsorgelden en particuliere giften. De aandacht voor dit initiatief wordt gegenereerd door vrije publiciteit en de jaarlijkse Eden To Addo Hike, een wandel-trektocht van 18 dagen door de mooiste natuur van de Garden Route .
Tip voor hen die houden van hiken en wandelen in in prachtige natuurreservaten die officieel niet toegankelijk zijn voor publiek: Doe mee aan de Eden to Addo Hike
Bekijk de meest recente nieuwsbrief van het Eden-To-Addo Corridor Initiative
Lees een interview met Joan Berning, initiatiefneemster van Eden to Addo (2013)

maatschappelijke betrokkenheid exclusive culitravel
De Stichting Zuiver Afrikaans Water vindt dat ieder mens recht heeft op veilig drinkwater in zijn leefomgeving.
De beste ontwikkelingshulp is mensen de gelegenheid bieden hun eigen situatie te verbeteren.
ZAW initieert en geeft financiële steun aan kleinschalige projecten in Afrika.

ZAW draagt bij aan het realiseren van “Toegang tot veilig drinkwater”. Eén van de millennium doelen die, geformuleerd is op de wereldtop voor duurzame ontwikkeling in Johannesburg in 2002.
Bekijk de laatste nieuwsbrief van de stichting Zuiver Afrikaans Water
Zie ook www.zuiverafrikaanswater.nl
luxe aanbieding Vliegtickets: Beste prijs en goede doelenExclusive Culitravel betrekt haar vliegtickets al jaren via de organisatie die sinds 2012 ook Fairtickets.nl heeft geintroduceerd. Op deze manier koppelen we de beste prijzen (onderzoek Consumentenbond) aan het ondersteunen van goede doelen en meer service dan wanneer u zelf boekt. Duidelijke prijzen zonder misleiding van de consument, daar staat óók Exclusive Culitravel voor. Meer info: www.fairtickets.nl
Interesse & Contact
Bent u geinteresseerd? Neem contact op met Mister Goodlife - Jos van Krimpen:
Bel met 020-4084210
of stuur een email
Pagina delen
Klik op een of meer van onderstaande buttons om deze pagina te delen
 
 
 
EXCLUSIVE CULITRAVEL
Wittgensteinlaan 65   |    1062 KB   |    Amsterdam   |    T +31(0)20 408 42 10   |    F +31(0)84 716 88 14   |