Informatie over de Cape Winelands

De Zuid-Afrikaanse Kaapse Wijnlanden, de Cape Winelands, in het zuid westen nabij Kaapstad, is dé bestemming die alles heeft! Wijnhuizen van bijzondere kwaliteit en topklasse restaurants. Een zeer gunstig klimaat (veel zon 25-32*) en betoverende flora en fauna. Gastvrijheid, vele historische en culturele bezienswaardigheden en ook sportieve mogelijkheden (oa. golf, paardrijden, wandelen en watersport). Er is geen tijdsverschil met Europa dus ook geen jetlag. De Cape Winelands in Zuid-Afrika bieden het decor voor een onvergetelijke reis en zijn de thuis regio van Mister Goodlife in Zuid-Afrika.

het Zuid-Afrikaanse wijngebieden strekken zich uit van de Overberg regio in de West-Kaap provincie tot aan de Kleine Karoo en de West Coast in de aangrenzende Noord-Kaap provincie. Er zijn ook wijngebieden in de Vrijstaat, KwaZulu-Natal en zelfs Gauteng. De Cape Winelands is het meest bekende wijngebied van Zuid-Afrika en hier komen ook de beste en meest gerennommeerde wijnen vandaan. De Cape Winelands worden gekenmerkt door klassieke Cape Dutch (bouwstijl) gebouwen en massale wijngaarden met schilderachtige bergen op de achtergrond.

De Cape Winelands regio kent zo'n 20 officiële wijnroutes, en twee brandy routes. Deze wijngebieden behoren tot de mooiste ter wereld, met vele historische wijnboerderijen. Neem de tijd om dit prachtige deel van de Zuid-Afrikaanse West-Kaap provincie West-Kaap te ontdekken en te genieten van de grote diversiteit en kwaliteit van de Zuid-Afrikaanse wijnen en gastronomie.

De meeste wine estates zijn een lust voor het oog. Het witte pleisterwerk van de oude Kaaps-Hollandse boerderijen, het knallende groen van de grasvelden, de prachtige tuinen en oprijlanen met imposante bomenrijen zorgen voor fotomomenten te over. Daarnaast wordt je als bezoeker overal vriendelijk ontvangen en is er veel aandacht voor service. Vaak kun je gebouwen bekijken, die bij een paar grote wijnhuizen als museum zijn ingelicht. Op sommige plaatsen kun je een tour door de wijnkelders maken en overal kun je wijnproeven bijna altijd krijg je daar een korte toelichting bij, zodat je weet wat je proeft een last beknopt leest kun je bij veel wijnhuizen heerlijk eten. De grote huizen hebben vaak meerdere restaurants, een voor de relaxte lunch of voor een kop koffie, het andere voor formele lunches en diners. De kwaliteit is hoog en de gerechten zijn vaak creatief. Een prima gelegenheid om te testen hoe de wijn smaakt bij het eten. Of u nu naar Stellenbosch, Paarl, Franschhoek, Wellington, Constantia, Elgin of de Hemel & Aarde Vallei gaat, de Kaapse Wijnlanden beloven een Good Life Garantie!

Kaapstad is 1 uur rijden verwijderd het hart van de wijnlanden. De oorspronkelijke plaatsen Stellenbosch, Franschhoek en Paarl hebben ieder hun eigen karakter en mooie wijndomeinen om te bezoeken. Swartland, Robertson, Tulbagh en Worcester liggen op anderhalf à 2 uur rijden van Kaapstad. Dichterbij zijn Constantia en Durbanville. Deze twee vormen een interessant contrast: in Constantia werd de eerste wijn verbouwd en de wijnhuizen daar zijn ruim 300 jaar oud. Durbanville is juist nieuw en er komen er goede wijnen vandaan. Beide gebieden liggen in de buitenwijken van Kaapstad.

De wijnlanden hebben alles wat het leven in de Kaap zo mooi maakt. Schoonheid, ruimte, overweldigende natuur, goede restaurants en bijzondere guesthouses en hotels. Dit alles gesitueerd in een berglandschap, omgeven door eindeloze wijngaarden voortreffelijke wijnen voortbrengen. Wijnproeven is een ervaring die verder gaat dan je neus in het glas steken en een slokje nemen. De wine estates steken elkaar naar de kroon: de ene is nog mooier dan de andere, het ene restaurant verdient nog meer superlatieven dan het andere. Stellenbosch en Paarl zijn oude dorpen, gesticht door de Nederlandse VOC-ers. De dorpen staan vol met mooi bewaard gebleven voorbeelden van spierwit gepleisterde huizen in de beroemde Kaaps Hollandse bouwstijl. De meeste wijnboerderijen zijn ook in deze stijl gebouwd. Waar je ook rijdt in de wijnlanden, het is bijna overal mooi. Bergen, riviertjes, de Kaaps Hollandse architectuur, eindeloos golvende druivenplantages en een paar prachtige bergpassen-er valt niet aan te ontkomen voor wie de wijnlanden gaat ontdekken!


Ja, ik wil naar de Cape Winelands