Page content

Er komt een WK aan

Er komt een WK aan

Net voor vertrek naar Johannesburg stond Mister Goodlife op Schiphol een verslaggever van het RTL programma Editie NL te woord. De KNVB had naar buiten gebracht dat men niet in staat zou zijn om de spelersvrouwen tijdens het WK in Zuid Afrika van accommodatie en transport te voorzien. Te veel reizen voor grote groep en te grote afstanden. De verslaggever wilde wel eens horen of dat wel de echte reden kon zijn. Mister Goodlife stelde dat als de KNVB het niet kon of wilde regelen dat hij dan met alle liefde de honeurs zou willen waarnemen. Dit ging natuurlijk over geld en niet over onvermijdelijke logistieke problemen in het gastland. Benieuwd of de spelersvrouwen hem zouden benaderen voor een WK Droomreis maakte Mister Goodlife zijn stoelriemen vast. Frank Sinatra’s “Come fly with me” nestelde zich via zijn Ipod in zijn hoofd toen het vliegtuig opsteeg.

Tijdens de landing op Cape Town International Airport, vroeg Mister Goodlife zich af of er in de afgelopen maand iets veranderd zou zijn in Kaapstad. De voorbereidingen voor het WK waren natuurlijk al lange tijd in volle gang; het nieuwe Greenpoint Stadium, diverse renovatieprojecten, nieuwe infrastructuur, nieuwe hotels en restaurants… Mister Goodlife had het afgelopen jaar de handen vol gehad aan het bezoeken van nieuwe of vernieuwde plekken.

Nee, de vraag of er wat veranderd zou zijn, had vooral betrekking op de beleving, betrokkenheid en het bewustzijn ten aanzien van het aanstaande WK bij de lokale bevolking. Het was Mister Goodlife opgevallen dat men tot voor kort nauwelijks besef had van de omvang, impact en populariteit van het grootste spektakel ter wereld. Zuid-Afrika is een rugby- en cricketnatie, voetbal is minder prominent aanwezig in het dagelijks bestaan. De Engelse Premier League en de Champions League krijgen weliswaar veel aandacht op tv via de betaalkanalen, maar over het algemeen heeft de gemiddelde Zuid-Afrikaan niet al te veel notie van de wereld die voetbal heet.

Op het vliegveld en in de stad bij de lokale bevolking kreeg Mister Goodlife, een week voor de loting, voor het eerst de indruk dat het besef heeft postgevat dat er iets unieks staat te gebeuren. De stad buzzt, de hotels zitten vol met celebreties die de loting bijwonen en als u dit leest heeft u zelf op tv de beelden kunnen zien die dit gevoel bevestigen. Mister Goodlife was erbij en doet u volgende week verslag van de loting en de festiviteiten in Kaapstad.

Lees ook de andere columns van Mister Goodlife

Bekijk hier de video van de TV uitzending Editie NL van RTL waarin Mister Goodlife op Schiphol voor vertrek naar Zuid Afrika aangeeft dat de spelersvrouwen welkom zijn !

Video Editie NL

Bekijk hieronder de promo video voor het WK 2010 in Zuid Afrika

Comment Section

0 reacties op “Er komt een WK aan

Plaats een reactie


*