Informatie over de South African National Parks (SAN-Parks)

South African National Parks (SANParks), beheert een systeem van parken die de inheemse fauna, flora, landschap en daarmee samenhangende culturele erfgoed van het land vertegenwoordigt. Van alle nationale parken, de meeste hebben 's nachts toeristische faciliteiten, met een ongeëvenaarde verscheidenheid aan accommodatie in aride, kust-, berg-en bushveld gebieden.

Nationale parken bieden de bezoekers een grote diversiteit van avontuur toeristische mogelijkheden waaronder safaritochten, bush wandelingen, kano tochten en blootstelling aan culturele en historische ervaringen. Conferenties kunnen ook georganiseerd worden in veel van de parken.

De nationale parken zijn: Groenkloof, Krugerpark, de Tafelberg, Marakele, Golden Gate, Camdeboo, Mountain Zebra, Addo Elephant, Tsitsikamma, Knysna, Wilderness, Bontebok, Agulhas, West Coast, Karoo, Namaqua, | Ai-| AIS / Richtersveld, Augrabies, Kgalagadi, Mapungubwe en Tankwa Karoo en een binnenkort komt er een nieuw park datVaalbos zal vervangen.


Korte geschiedenis

In 1910 werden de Game Reserves en algemene Wildbeheer geplaatst onder de Transvaal Administratie. In dit stadium, Stevenson-Hamilton, waren zij erg optimistisch over de toekomst van de reserves en de instandhouding. Hij was erin geslaagd om landeigenaren te overtuigen om het land tussen de Sabie-en Olifants rivieren open te stellen, alsmede tussen de Letaba en Shingwedzi rivieren. In 1912 diende hij een voorstel aan Sir Patrick Duncan dat de reserves een nationaal park moesten worden. Dit idee werd goed ontvangen en werd ook ondersteund door de Wildlife Society van Zuid-Afrika.

In 1923 bezocht Col Deneys Reitz MP het Sabie Game Reserve, hij was erg onder de indruk en gebruikte zijn invloed om het idee van een nationaal park te lobbyen. Hij was één van de opstellers van het wetsvoorstel over de nationale parken, maar vanwege de verkiezingen en de verandering in de regering, werd het wetsvoorste niet doorgevoerd.

Minister Piet Grobler, de minister van Ruimtelijke Ordening, diende opnieuw het wetsvoorstel in bij het parlement. Ten langen leste de gedenkwaardige dag aanbrak, het was op 31 mei 1926, dat minister Grobler het Nationale Parken voorstel inbracht in het Parlement. Hij presenteerde het als een realisatie van ideale president Kruger. Ondanks oppositie, werd de Nationale Parken Wet, Wet nr. 56 van 1926 afgekondigd op deze dag, eindelijk werd het draaien van een visie een werkelijkheid, en het eerste bestuur van de South African National Parks werd benoemd.

Het gestileerde gezicht van een koedoe met zijn prachtige, gebogen hoorns werd aangenomen als het gezicht van South African National Parks. Het eerste logo verscheen in 1955, het heeft echter al veel vebeteringen ondergaan in de loop der jaren. Dit logo werd ondergeschikt geacht aan die van de afzonderlijke parken.

South African National Parks (SANParks) is een toonaangevende autoriteit in het behoud van alle nationale parken rondom dit land, die verantwoordelijk is voor 3 751 113 hectare beschermd gebied in 20 nationale parken. De focus voor SANParks in het eerste decennium van de democratie is om de nationale parken beter toegankelijk te maken voor toeristen, om het behoud te garanderen en een levensvatbare bijdrage te leveren aan de sociale en economische ontwikkeling in plattelandsgebieden.

Met de veranderde structuur van het land na 1994, en met meerderheid van stemmen is de toenmalige Nationale Parken raad opnieuw geconceptualiseerd met zijn rol in de Zuid-Afrikaanse samenleving. SANParks, ondersteund door de overheid via het ministerie van Milieu en Toerisme is ook toegenomen op het gebied van grond onder haar bescherming door 360 000 hectare.

De organisatie is erin geslaagd om zichzelf te transformeren, de hoge onderzoeksnormen voor het beheer voort te zetten, het land uit te breiden onder zijn bescherming op een volledig ongekende snelheid en is ook begonnen met tot 75% van de operationele inkomsten te genereren - een spectaculaire financiële prestatie vergeleken met de meeste instandhouding agentschappen in de wereld, met inbegrip van die in de ontwikkelde landen.