Safari in de mooiste natuurparken van Botswana

Botswana ligt tussen Namibië, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Het land is vijftien keer zo groot als Nederland en heeft 1,6 miljoen inwoners. Veel ruimte voor wilde dieren dus. Een groot deel van Botswana is bedekt door Kalahari zand. In het noord-oosten van het land is het anders want daar is voldoende water aanwezig voor begroeiing, Hier is de beroemde en prachtige Okavango Delta te vinden.

Waar naartoe in Botswana?

De hoofdstad Gabarone ligt in het zuid-oosten van het land, tegen de grens met Zuid-Afrika. Er leven verschillende bevolkingsgroepen in Botswana, waaronder de Tswana, herero, Mbukushu en San. Naast Engels (de officiële taal) wordt er veel Setswana gesproken. Diamantmijnen en toerisme maken Botswana één van de meest welvarende landen van Afrika bezuiden de Sahara.

Een groot deel van Botswana is bedekt door het onvruchtbare Kalahari zand. In het noord-oosten van het land is de situatie echter compleet anders. Daar is voldoende water aanwezig voor begroeiing, hier is dan ook het nationale park Okavango Delta te vinden. Okavango Delta wordt van water voorzien door de Okavango rivier, die vanuit de Angolese hoogvlakte over een afstand van 1600 kilometer en met een verval van 600 meter naar het noord-oosten van Botswana stroomt. Het park is onderverdeeld in een aantal "concessies" van ieder enkele tienduizenden hectares. Deze concessies zijn weer verdeeld over nationale (safari)parken en private game reserves (privé safariparken). In de Nationale parken moet je op de zandpaden blijven en mag je na zonsondergang en voor zonsopkomst niet rijden. In de Private Game Reserves mogen de voertuigen wel van de paden en ook in het donker rijden. De kampen zijn niet met de auto te bereiken en hebben daarom allemaal een landingsbaan geschikt voor kleinere vliegtuigen.

Naast het Okanvango Delta gebied zijn er nog meer interessante locaties in Botswana, waaronder Chobe National Park (nabij Victoria Falls), Makgadilgadi National Park, Nxai Pan National Park en natuurlijk de uitgestrekte Kalahari woestijn. De Tsodilo heuvels in het noord-westen van het land zijn ideaal voor trektochten. In dat zelfde gebied zijn prachtige schilderingen van het San-volk te bewonderen. Botswana is het best te bezoeken van juni tot september, de temperaturen zijn dan aangenaam en in de wildparken is dan veel wild aanwezig. De andere maanden is er meer regenval, januari is het groene seizoen en uitstekend voor vogel spotters.

Waarom Botswana?

Botswana


Ja, ik wil naar Botswana


Mister Goodlife's keuze van luxe accommodatie in Botswana