The Good Life in Zambia & Victoria Falls

Bekend om wildlife, landschappen en de vrolijke mensen, Zambia krijgt het altijd voor elkaar om de "thrill seeker" en de natuurliefhebber te trakteren op een fantastisch verblijf. Het toerisme is in Zambia met name geconcentreerd in het Zuiden, rond de stad Livingstone aan de oever van de Zambezi rivier vlak bij de Victoria Falls, welke behoren tot de Unesco Werelderfgoedlijst.


Zambia

Zambia ligt in zuidelijk Afrika en is een buurland van Zuid-Afrika. Door de nieuwe directe KLM-vlucht is Zambia nu ook uitstekend bereikbaar. In ongeveer 9 uur vliegt u van Amsterdam naar Lusaka, de hoofdstad van het land. Zambia (soms ook wel geduid als Zambië, vroeger Noord-Rhodesië), officieel de Republiek Zambia grenst aan Congo-Kinshasa, Tanzania, Malawi, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibië en Angola. Zambia is een onafhankelijke republiek met als belangrijkste economische factor de mijnindustrie (koper).

De officiële taal in Zambia is Engels. In Zambia worden ruim 70 talen (voornamelijk Bantoe-talen) gesproken. Door Ohannessian en Kashoki in Language in Zambia (1978) (in het vervolg OKLIZ) is een indeling in 15 groepen voorgesteld. Zeven talen hebben een officiële status gekregen van de overheid. De keuze is gevallen op deze talen op grond van de aantallen eerste en tweede taal-sprekers. ambia is officieel een christelijk land, maar er bestaat een grote verscheidenheid aan religieuze tradities. In veel van de syncretische kerken in het land mengen traditionele religieuze ideeën zich gemakkelijk met christelijke opvattingen.

Het toerisme is in Zambia met name geconcentreerd in het Zuiden, rond de stad Livingstone. Deze stad bevindt zich aan de oever van de rivier de Zambezi vlak bij de bekende Victoria Falls. Omdat er relatief weinig toeristen vanuit de Zambiaanse kant naar deze watervallen gaan, is het hier veel rustiger en kan men meer van de natuur genieten. Bovendien zijn de watervallen van deze zijde minstens zo mooi als van de Zimbabwaanse zijde. Het Kafue National Park is het grootste wildpark, verder zijn er nog een aantal wildparken en safari bestemmingen in Zambia zoals het South Luanga National Park.


Victoria Falls

De bekendste attractie van Zambia is ongetwijfeld Victoria Falls. De watervallen behoren tot de grootste ter wereld en zijn zeer indrukwekkend en mooi. Het gebied er omheen is een beschermd nationaal park en herbergt vele dieren. De watervallen liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe en zijn aan beide kanten goed te bewonderen. De meeste toeristen wandelen langs de watervallen, maar als u de volledige beleven wilt ervaren kunt u ook een helikoptervlucht doen over en langs de watervallen. Ook zijn er zogeheten ''rockpools'' waar u kunt zwemmen bovenaan de watervallen. Voor de sportieve reiziger is er de mogelijkheid om de Zambezirivier af te raften.

Zambia Victoria Falls


South Luanga National Park


Ja, Ik wil ook naar Zambia!


Bekijk hier Mister Goodlife's favoriete luxe accommodatie in Zambia & Victoria Falls