Stranden, duiken en golfen op het tropische eiland Mauritius

Mauritius, voorheen Ile de France, is een van oorsprong vulkanisch eiland van 45 bij 65 kilometer gelegen in de Indische Oceaan ter hoogte van Mozambique en ten oosten van Madagaskar. Op dit tropische eiland beleeft u een heerlijke strandvakantie dankzij de hagelwitte stranden en de blauwe zee maar u zult ook blij worden van de het hoge service niveau, de prachtige resorts, de vriendelijke bevolking, de mix aan culturen, de watersportmogelijkheden (van jetski tot catamaran), de vele duikspots en koraalriffen, de mooie golfbanen, de uitgebreide welness- en spa opties en de mogelijkheden om top luxe te ervaren in volledige privacy. De hoofdstad Port Louis is zeker een bezoek waard evenals de botanische tuinen van Pamplemousses. Het heilige kratermeer Grand Bassin en het kleine dorpje Chamarel zijn de te bezoeken plekken in het bergachtige binnenland. Aan de oostkust kunt u naar het eiland Ile aux Cerfs (met mooie lagune en prachtig strand).


Klimaat, beste reistijd en landschap Mauritius

Op Mauritius is het dankzij het heerlijke klimaat eigenlijk het hele jaar door goed toeven. In februari is er echter grotere kans op cyclonen dus die maand zou Mister Goodlife u in ieder geval ontraden. In juni, juli, augustus en september valt de minste regen op Mauritius waardoor dit populaire maanden zijn voor de Europese reiziger. Mauritius is klein en compact en heeft een smalle kuststrook met prachtige stranden. Daarachter ligt laaggebergte waarvan de hoogste top (828 meter) in het zuidwesten ligt. In het binnenland bevinden zich een aantal meren, enkele rivieren en watervallen. Bijna het hele eiland is omgeven door een koraalrif. Qua landschap is Mauritius zeer divers, behalve parelwitte stranden zijn er veel suikerrietplantages en is er een bergachtig landschap op het zuidelijke deel van het eiland waar u ook kratermeren, ravijnen en watervallen zult ontdekken. De vulkanen zijn niet meer actief.

Stranden op Mauritius


Duiken op Mauritius

Met een kustlijn van 330 kilometer en een koraal rif dat de turquoise lagoons van het eiland beschermt is Mauritius de ideale duik bestemming die het hele jaar door geweldige duikmogelijkheden biedt, zowel voor beginners als ervaren duikers. Het mooie van duiken op Mauritius is dat een en ander zich dichtbij de kust afspeelt, vaak op minder dan 20 minuten varen met de boot. De diverse duikcentra en duikscholen op Mauritius leggen de nadruk op het instandhouden van het fragile onderwaterlandschap van de Indische oceaan. Dit betekent dat je als duiker nooit terecht zult komen op plekken waar (te) veel mensen tegelijk aan het duiken zijn en dat boten zelden voor anker zullen gaan waardoor het risico van het beschadigen van het koraalrif aanzienlijk wordt verminderd. Men gebruikt veel mooring buoys, zoals ook wordt voorgeschreven door de Mauritius Scuba Diving Association (MSDA).

Er zijn zo'n 30 Diving Centres op Mauritius, diverse opereren onafhanbkelijk andere zijn onderdeel van een hotel of resort. Health services zijn niet gratis in Mauritius en dus zal ook voor het gebruik van de hyperbaric decompressie kamer (vooraf) betaald moeten worden. Ook wordt geadviseerd om duikinstructeur mee te nemen bij de aanmelding in het ziekenhuis.

Duiklocaties

Golfen op Mauritius


Waarom Mauritius?

MauritiusJa, ik wil ook naar Mauritius!


Bekijk hier Mister Goodlife's favoriete luxe accommodatie op Mauritius

Le Touessrok Resort

Angsana Balaclava Resort

Dinarobin Golf Hotel & Spa

The Oberoi Resort

Shanti Maurice Resort

Belle Mare Plage Resort

Paradise Cove Resort

Ambre Resort