Luxe strandvakanties met privacy op privé eilanden

Mister Goodlife is er zeker van dat de reiziger die op zoek is naar ultieme privacy, barefoot luxury, een heerlijk klimaat, unieke natuur met bounty stranden en azuurblauwe water van de Indische oceaan op de Seychellen helemaal aan zijn of haar trekken zal komen. Vergeleken bij de andere favoriete bestemmingen in Zuidelijk Afrika is het prijspeil bovengemiddeld maar de mogelijkheden op de private islands van de Seychellen (zoals North Island, Fregate Island, Deroches Island en Denis Island) zijn dan ook ongeëvenaard. Ook op de grotere eilanden Mahé en Praslin heeft Mister Goodlife genoten in luxe en intieme resorts en hotels die de hoogste graad van service en privacy bieden. De Seychellen hebben een tropisch klimaat dat de ultieme luxe strandvakantie mogelijk maakt.. Bij de eilanden kan men uitstekend snorkelen en duiken naar tropische vissoorten en koraalriffen. Er is geen sprake van massatoerisme en men wil dit graag zo houden; men richt zich dan ook voornamelijk op de welvarende toerist. Er zijn veel kleinschalige maar zeer luxe accommodaties, waarbij sommige resorts de enige zijn op een eilandje, dit heeft het voordeel van veel rust en privacy. De Seychellen zijn ideaal voor een onvergetelijke strand-,zeil- of duikvakantie, maar ook een combinatie met een safari in Zuid-Afrika of een van de andere safaribestemmingen in Zuidelijk Afrika is een aantrekkelijke optie.


Uit welke eilanden bestaan de Seychellen?

De Seychellen (Republiek der Seychellen) is een land en eilanden-gebied in Afrika dat bestaat uit circa 115 eilanden, in de West-Indische oceaan, en heeft een totale oppervlakte van 455 vierkante kilometer. De grootste eilanden zijn: Mahé, Praslin en La Digue. De hoofdstad van de Seychellen is Victoria en is gelegen op het hoofdeiland Mahé. Op Mahé woont circa 90% van de bevolking, de totale bevolking bestaat uit 84.000 inwoners. Engels, Frans en Creools zijn de officiële talen van de Seychellen.

De tropische ‘inner islands’, waar Mahé, Praslin, La Digue, Silhouette, North Island en Frégate toe behoren zijn heuvelachtige granieteilanden met veel bijzondere vogels en unieke diersoorten. Deze bergachtige eilanden zijn begroeid met ondoordringbaar oerwoud. De eilanden aan de buitenzijde van de archipel (de 'outer islands') bestaan uit koraal. De koraaleilanden steken niet meer dan drie meter boven de zeespiegel uit en zijn begroeid met bomen en kokospalmen

Wat voor een landschap is er op de Seychellen?

Op de Seychellen komen veel planten voor die nergens anders voor komen. De bevolking van de eilanden leeft veelal van landbouw, toerisme en visvangst. Het toerisme, dat de belangrijkste bron van inkomsten is voor het land, wordt echter wel strikt beheerd door de regering. De diverse nationale parken zijn erop gericht om de natuur te bewaren en te beschermen.

Welk klimaat is er op de Seychellen?

De Seychellen hebben een tropisch klimaat, met een warm en vochtig seizoen van december tot en met maart en een droger en koeler seizoen van mei tot en met september. De gemiddelde temperatuur ligt het hele jaar tussen de 24-32°C. Van maart tot en met mei en in oktober en november waait er een lichte bries en is de zee rustig.

Welke activiteiten zijn er op de Seychellen?

Island hopping: Mister Goodlife adviseert u om twee of meer eilanden te bezoeken, zie ter inspiratie de MG Signature reizen waarin altijd 2 of 3 eilanden zijn opgenomen.

Bijzondere wandelroutes op het eiland Mahé, waar ook de hoofdstad Victoria een bezoek waard is. In dit levendige stadje kunt u de markt en winkeltjes bezoeken en de replica van de Londonse Big Ben bekijken. Het vliegveld en de haven waar de ferries naar andere eilanden vertrekken zijn ook in Victoria te vinden.

Op het eiland Praslin is een mooie 18 holes golfbaan gesitueerd op een van de resorts, waar u ook kunt spelen indien u elders verblijft. Op dit eiland bezoekt u ook de Vallée de Mai, een prachtig natuurpark waar de unieke Coco de Mer palmen groeien. De enorme noten van deze bomen zijn zeldzaam, enorm duur en worden beschouwd als de nationale trots van de Seychellen.

Op het eiland La Digue ligt één van de mooiste en meest gefotografeerde stranden, Anse Source d’Argent. Op dit eiland zijn auto's verboden en verplaatst men zich per fiets of ossenwagen.

De Seychellen bieden paradijselijke zandstranden en helderblauw water waarin je uitstekend kunt zwemmen, duiken of snorkelen naar tropische vissoorten en koraalriffen. Er is hier een zeer rijke onderwaterwereld.

Zeilen is zeer populair op de Seychellen.Zowel met kleinere zeilschepen als met enorme luxe zeiljachten. Mister Goodlife zag ook nogal wat gemotoriseerde watersport, zoals jetskiën en waterskiën.

De beste hotels en resorts op de Seychellen bieden vele (individuele) activiteiten zoals tennis, zeiltochten, sunset cruises, yoga sessies, private dinners, en de top in wellness en spa.

Waarom naar de Seychellen?

SeychellenJa, ik will ook naar de Seychellen en zoek contact met Mister Goodlife!

Bekijk Mister Goodlife's favoriete luxe accommodatie op de Seychellen

https://exclusiveculitravel.nl/seychellen/fregate-island-private/