Jeffrey's Bay - Steden en Dorpen Zuid-Afrika

Jeffrey's Bay

Surfer's Paradise in Zuid-Afrika

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here !

Jos van Krimpen

Jeffreys Bay, of "J-Bay" zoals de plaatselijke bevolking het noemt, is all about surfen, zon en mooie stranden - en je hebt gelijk. De stad is een van de tien beste surfplekken ter wereld en surfers van over de hele wereld komen er genieten van de rollende branding. Jeffreys Bay is een strandparadijs. De stranden zijn veilig en het water is warm, dus zwemmen en watersporten zijn het voornaamste tijdverdrijf. Alsof dit nog niet genoeg uitnodiging was, zijn er aan dit deel van de kust ook dolfijnen die de golven sieren en worden er vaak walvissen gezien. Er is ook een verscheidenheid aan schelpen en in het schelpenmuseum worden plaatselijke schelpen tentoongesteld naast schelpen uit andere landen.


Jeffreys Bay ligt ook aan het begin van de Tuinroute en is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Addo Elephant Park en het Tsitsikamma Nature Reserve. Het is slechts 45 minuten rijden van Port Elizabeth waar een vliegveld is. Dit deel van de Oostkaap heeft een uniek klimaat - het landschap is voornamelijk vlak en droog tussen de zee en de bergen in de verte en de vegetatie is typisch aloë, fynbos, zure vijgen en struikgewas. De temperaturen zijn gematigd en er valt het hele jaar door regen. De zomers zijn warm en de winters mild, daarom zijn watersporten zo populair. Watersporten zijn: surfen, duiken, zwemmen, snorkelen, boottochten, vissen, zeilen, kanoën en body surfing.


Er zijn nog een aantal andere activiteiten te doen tijdens jouw verblijf in Jeffreys Bay. Deze omvatten: mountainbiketochten, tochten te paard op het strand, een 9-holes golfbaan, riviercruises, quadrijden en wandelpaden. Ook kent het gebied een aantal natuurreservaten: Kabeljous Estuary and Nature Reserve is een wandelreservaat met een veilig zwemstrand en een uitstekend vis- en vogelgebied. Het Noorsekloof Natuurreservaat heeft een pad van 3 km dat langs een beek loopt en waar je vele vogelsoorten en enkele kleine bokken kunt zien. Als je op zoek bent naar vogels, dan is de Seekoei River Estuary de plek om naartoe te gaan. Er is een overvloed aan watervogels en een schuilhut met uitzicht op de rivier.

Bekijk foto's van Jeffrey's Bay Zuid-Afrika

Jeffrey's Bay - Steden en Dorpen Zuid-Afrika

Jeffrey's Bay in Zuid-Afrika

Bekijk de video!

Ja, ik wil naar Jeffrey's Bay in Zuid-Afrika

En zie uit naar een droomreis op maat

Exclusieve Hotels en Lodges in Jeffrey's Bay

Bekijk Mister Goodlife's keuze