lesotho

Lesotho

Een Koninkrijk in de bergen

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here !

Jos van Krimpen

Lesotho is een land in Afrika dat geheel wordt omsloten door Zuid-Afrika. Bij het verwerven van de onafhankelijkheid op 4 oktober 1966 kreeg het toenmalige Basutoland de naam Koninkrijk Lesotho. Een gekozen regering werd in ere hersteld in 1993. De hoofdstad van Lesotho is Maseru.

Bekijk foto's van Lesotho

lesotho

Lesotho

Bekijk de video!

landschap maseru lesotho zuid afrika

Waarom Lesotho bezoeken?

1. Berg Koninkrijk

Omgeven door de Drakensbergen en de Maloti Mountains, is Lesotho beroemd om zijn glorieuze bergtoppen. Reis over bergpassen of verken de toppen van Thabana Ntlenyana, Mafadi, Thaba Putsoa en Njesuthi.

2. Afriski Mountain Resort

Als het enige resort in zijn soort in Lesotho, is Afriski een must voor iedereen die een unieke Afrikaanse skivakantie wil beleven. Zomeravonturen zoals abseilen, fietsen en forelvissen zijn ook beschikbaar.

3. Basotho Cultuur

Lesotho ontstond als Basotho-natie in 1818 en is sindsdien een toevluchtsoord geworden voor deze betoverende cultuur. Bezoek een traditioneel dorp om meer te leren over de geschiedenis en de fascinerende tradities.

vallei-lesotho-zuid-afrika

Beste tijd Lesotho bezoeken?

Lesotho kent koude, droge winters en hete, regenachtige zomers. De temperaturen kunnen variëren van 30 graden Celsius in de zomer (oktober tot april) tot -18 graden Celsius in de winter (mei tot september). In de wintermaanden valt er in het land matige sneeuw. De beste tijd om Lesotho te bezoeken is in april, mei, oktober en november. Deze maanden bieden een heldere hemel, warme temperaturen en landschappen bedekt met weelderig groen en perzikbloesem. Het weer in de hooglanden kan zeer onvoorspelbaar zijn, dus het is raadzaam om de weersverwachting te controleren voordat u naar Lesotho reist. Opmerkelijke evenementen zijn: Dak van Afrika, Afrika Bier Festival en Lesotho Ultra Trail.

bushman-rock-art-lesotho-zuid-afrika

Gezondheid & veiligheid in Lesotho

Gezondheid

Reizigers naar Lesotho hebben geen verplichte vaccinaties nodig, hoewel het raadzaam is om up-to-date te zijn met routinevaccinaties. Afhankelijk van uw reisroute kunt u overwegen om u te laten vaccineren tegen tyfus en hepatitis A. Breng een voorraadje van alle voorgeschreven medicijnen mee die u nodig heeft, omdat de apotheekvoorraden vaak onvoorspelbaar zijn. Kraanwater is volkomen veilig om te drinken, vooral zuiver water uit de bergriviertjes.

Veiligheid

De veiligheid in Lesotho is niet erg belangrijk. Kleine diefstallen komen voor, maar zolang u voorzichtig bent en uw gezond verstand gebruikt, zult u geen problemen ondervinden. Als u in een auto rijdt, zorg er dan voor dat deze altijd is afgesloten en dat waardevolle spullen zijn opgeborgen. Laat overtollig geld en paspoorten achter in hotelkluizen. Vermijd het maken van foto's van overheidsgebouwen, militaire installaties en de luchthaven. Bij twijfel, vraag het aan een plaatselijke bewoner!

waterval-lesotho-zuid-afrika

Introductie Lesotho

Lesotho, bekend als het Koninkrijk in de Hemel, is een plaats gedrapeerd in stijgende bergen, groene valleien en de boeiende cultuur van de Basotho. Lesotho telt meer dan 2 miljoen inwoners en is een van de drie overgebleven koninkrijken in Afrika. Bezienswaardigheden zijn onder meer de Maletsunyane watervallen bij Semonkong, de Ha Kome grotten in Berea en het Tse'hlanyane National Park in Butha-Buthe.


Lesotho is een koninkrijk op zich dat wordt omgeven door majestueuze groene bergtoppen en het gefluister van de inheemse stammen. Het koninkrijk Lesotho is een plaats waar de lucht wordt geregeerd door majestueuze bergtoppen en de groene valleien en ruige berghellingen worden geregeerd door de Basotho. En hoewel het omringd wordt door Zuid-Afrika, is het toch echt zijn eigen land - een feit dat een hevige trots oproept in de harten van degenen die Lesotho hun thuis noemen.


Sensationele wandelpaden wachten op je in het Sehlabathebe National Park, Ts'ehlanyane National Park en Bokong Nature Reserve. Avonturiers kunnen hun bloed sneller laten stromen door te abseilen van de Maletsunyane watervallen, de hoogste abseil ter wereld, of door te mountainbiken door de ruige bergketens. Als u echt iets onvergetelijks wilt, ga dan mee op een nachtelijke ponytocht door de hooglanden van Lesotho. Bezoekers worden getrakteerd op spectaculaire vergezichten en zielsroerende tochten door traditionele Basotho-dorpen. Lesotho nodigt u uit om uw gevoel voor avontuur te omarmen en u voor te bereiden op prachtige bezienswaardigheden, vriendelijke mensen en onvergetelijke ervaringen in een van de laatst overgebleven koninkrijken in Afrika. Lesotho is een openluchtparadijs dat grotendeels ongerept is gebleven. Het landschap is spectaculair met weelderige valleien, steile bergtoppen, steile watervallen en oude grotten. Met de hoogste top van Thabana Ntlenyana die ver boven de 3000m uittorent, is het geen wonder dat Lesotho "Koninkrijk van de Hemel" wordt genoemd.


Lesotho is rijk aan natuurlijke attracties, de perfecte speeltuin voor natuurliefhebbers. Als je een fervente wandelaar bent, kun je overwegen een lokale gids in te huren om je rond te leiden door de afgelegen dorpjes in de hooglanden van de Sani Pass. Een andere opwindende manier om de adembenemende landschappen te verkennen is een ponytrekking. De trefzekere Basotho-pony's klimmen tot ontzagwekkende hoogten en u krijgt ongelooflijke landschappen en echt authentieke plattelandsdorpjes te zien. Breng zeker ook een bezoek aan de Semonkong watervallen, die 200 m in een vijver stort waarin gezwommen kan worden. In de winter worden de watervallen omhuld door ijs en worden de neerstortende watervallen een kristalhelder wonder. In de winter kunt u ook fantastisch skiën in Oxbow, met zonnige hellingen en geweldige afdalingen.


De lokale cultuur is goed bewaard gebleven in Lesotho, en veel van de huizen in kleinere dorpen en steden zijn in de traditionele Mokhoro stijl gebleven. De rieten daken en lemen bakstenen muren getuigen van de authentieke Afrikaanse wortels van de regio. Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de intrigerende rotskunst in de verborgen grotten in het berglandschap.

Welke steden bezoeken in Lesotho?

waterval-lesotho-zuid-afrika

Maseru

maseru-lesotho-zuid-afrika

Maseru, gelegen aan de Caledon rivier, is de hoofdstad van Lesotho, een ingesloten land in Zuid-Afrika. Lesotho werd in 1869 door de Britten gesticht, werd in 1966 onafhankelijk en Maseru bloeide op als administratieve en toeristische hoofdstad. Maseru wordt omringd door de Maluti Mountains en heeft prachtige landschappen, wilde dieren en een rijke, levendige cultuur in haar etnische dorpen. 


Waarom Maseru bezoeken?

1. Schitterende landschappen:

De Maluti Mountains zijn een paradijs voor wandelaars waar je in vogelperspectief de majestueuze heuvels en passen kunt zien, doorsneden door de sprankelende Katse Dam. Bekijk de duizelingwekkende Maletsunyane watervallen en verken de historische grotten langs de route.

2. Avontuur in de buitenlucht:

Huur een 4X4 en ga op verkenning in de vrije natuur; bezoek de historische, kegelvormige rotsen bij Thaba Bosiu. In de zomer zijn de meren en dammen ideaal om te kanoën, terwijl de winter fervente skiërs naar de hellingen van de Maluti Mountains brengt.

3. Kunst en Ambachten:

Verken de plattelandsdorpjes die verscholen liggen in de hooglanden, met historische artefacten en originele ambachten van de lokale ambachtslieden. Een bezoek aan de Teyateyaneng markt biedt een selectie van traditionele Basotho hoeden, houtsnijwerk en authentieke souvenirs. 


Wanneer is de beste tijd om Maseru te bezoeken?

Maseru kent het hele jaar door tamelijk milde omstandigheden, waardoor elk moment van het jaar een prima tijd is om deze gastvrije stad te bezoeken! De zomertijd, tussen oktober en april, is zalig warm en als je af en toe een regenbui niet erg vindt, is dit een heerlijke tijd van het jaar om te wandelen, vogels te kijken en te zwemmen. De winters met sneeuw zorgen voor een ijzige glans op de meren en rotspoelen, en de ijzige berglucht is heerlijk verfrissend! 

Ja, ik wil naar Lesotho

En zie uit naar een droomreis op maat