luchtballon varen in zuid-afrika pillansaberg safari

Luchtballon varen in Zuid-Afrika

The 'Air-Cruise' Life 

mister goodlife foto reizen in zuid afrika

The Good Life = The Balloon Life

Mister Goodlife & Luchtballon varen in Zuid-Afrika
"The Balloon Life in Zuid-Afrika: Een onvergetelijke ervaring!"


Luchtballon varen in Zuid-Afrika, daar altijd aangeduid als 'Hot Air Balloon', is misschien wel de beste manier om een indruk te krijgen van de landschappen van dit prachtige land. Zwevend hoog boven de grond, heb je een spectaculair, ononderbroken uitzicht op de prachtige landschap. Vaak omschreven als een magische ervaring, is ballonvaren een van de oudste vormen van de vliegen die de mens kent. Tegenwoordig is het afgestemd op de behoeften van het publiek, luchtballon varen in Zuid-Afrika is uitgegroeid tot een zeer gewilde activiteit.

In Zuid-Afrika, werden hete lucht ballonnen oorspronkelijk gebruikt door het leger voor verkennende doeleinden. Tijdens de Boerenoorlog, werden waterstofgas ballonnen gebruikt als observatiepunten voor het leger voor het lokaliseren van vijandige kampen en het volgen van de vijand en zijn bewegingen. In 1969 is de eerste heteluchtballon aangekomen in Zuid-Afrika en in 1972 richtte de de Aero Club de eerste ballon sectie van Zuid-Afrika op. Vier jaar later namen 16 piloten deel aan de eerste International Balloon Race van Johannesburg naar Durban.

Een ballonvaart zal beginnen meestal net voor zonsopgang. Je zult voorzichtig stijgen tot een hoogte van ongeveer 10-20m. Op deze hoogte ben je in staat om een glorieus uitzicht op de zonsopkomst en de dieren op de grond. Het panoramische uitzicht dat je ingewijd bent om te zien van deze hoogte laten vele sprakeloos. Het is een prachtige ervaring en zal u een warme gloed voor de tijd daarna geven. Terwijl de kosten van het ballonvaren in Zuid-Afrika aan de hoge kant zijn, de ervaring is er een die je niet ergens anders zal bereiken. Ballonvaren is ongelooflijk rustig en is dus ideaal voor mensen van alle leeftijden - je hoeft niet een adrenaline junkie te zijn!

Er zijn weinig fysieke eisen voor ballonvaren, naast het kunnen staan of leunen voor ongeveer een uur en het kunnen in en uit klimmen van de mand. Ballonvaren in Mpumalanga en omgeving is een activiteit voor het gehele jaar, als gevolg van de over het algemeen goede weersomstandigheden het hele jaar door. Maar in KwaZulu Natal, zijn hete lucht ballon operators gedwongen om tussen juni en oktober sluiten vanwege harde wind. Je kunt er vanuit gaan dat je ongeveer 4 of 5 uur kwijt bent met deze activiteit. De werkelijke ballonvaart duurt ongeveer een tot twee uur maar de meeste ballonvaarten worden afgesloten met een champagne-ontbijt als je eenmaal weer bent geland. Een en ander is altijd onder voorbehoud van de juiste weersomstandigheden. Vooraf reserveren is verstandig.

Foto's van Luchtballon varen in Zuid-Afrika

luchtballon-varen-zuid-afrika

Luchtballon varen in Zuid-Afrika

Bekijk de video

Waar in Zuid-Afrika kan ik Luchtballon varen?

De beste plekken Selected by Mister Goodlife

Hot Air Ballooning Locaties

De meest populaire ballonvaren in de Magaliesberg (bij Johannesburg), Sabie en Hazyview in Mpumalanga, in Oudtshoorn (in de Karoo), in de Drakensberg en Natal Midlands (KwaZulu Natal) en tijdens de zomer maanden (september-maart) in de Kaapse Wijnlanden.
luchtballon varen in zuid afrika

Klik op onderstaande links voor meer informatie en om te reserveren

Hot Air Ballooning - Luchtballon varen in de Cradle of Humankind (Bij Johannesburg)
Een ballonvaart in de vroege ochtend over de Cradle of Humankind, de Magaliesberg en de diverse wildparken rondom Johannesburg met Air-Ventures.

Hot Air Ballooning - Luchtballon varen in de Magaliesbergen (Bij Johannesburg)
Bill Harrop was de eerste ballonvaart aanbieder in Zuid-Afrika. Vluchten boven de Magaliesbergen bij Johannesburg te boeken via Bill Harrop's original Balloon Safari's.

Hot Air Ballooning - Luchtballon varen in Paarl (bij Kaapstad)
Maak een onvergetelijke ballonvaart op een half uur van Kaapstad vanuit Paarl in de Kaapse Wijnlanden via Extreme Scene.

Hot Air Ballooning - Luchtballon varen in Hazyview (Bij Krugerpark)
Ballonvaart in een werkelijk prachtige omgeving vlak bij het Krugerpark vanuit Hazyview via Sun Catchers.

Hot Air Ballooning - Luchtballon varen in Hoedspruit (Bij Krugerpark)
Zie het Krugerpark en de olifanten en giraffen van boven tijdens een ballonvaart vanuit Hoedspruit via Sun Catchers.

Hot Air Ballooning - Luchtballon varen in Sun City (Bij Pilanesberg National Park)
Maak een schitterende ballonvaart en zie het wildlife van Pilanesberg vanuit de lucht via Air Trackers.

Hot Air Ballooning - Luchtballon varen in Oudtshoorn (Garden Route/Klein Karoo)
Zie de zon opkomen in de vroege ochtend terwijl u een ballonvaart maakt boven de Klein Karoo via Oudtshoorn Ballooning.

Ja, ik wil een ballonvaart