header-luxe-treinreizen-in-zuid-afrika-1920x500-1-1920x500-1.jpg

Luxe treinreizen in Zuidelijk Afrika

Ontdek Zuidelijk Afrika in een historische trein

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here!

Jos van Krimpen

"Dé manier om Zuidelijk Afrika in korte of langere tijd en in alle comfort te verkennen is per luxe trein. De luxe Blue Train leid je vanaf Kaapstad in een dag en een nacht dwars door het Zuid-Afrikaanse landschap, richting de hoofdstad Pretoria, of omgekeerd van Pretoria naar Kaapstad. Ook biedt de Blue Train een 3-daagse trip van Pretoria naar het Krugerpark en weer terug naar Pretoria.  Met de klassieke stoomtreinen van Rovos Rail word je in de watten gelegd wanneer je naar verschillende uithoeken van Zuid-Afrika afdaalt. Shongololo Express is de derde aanbieder en is iets minder luxueus in vergelijking met Blue Train en Rovos Rail. Ook bieden Rovos Rail en Shongololo Express de mogelijkheid om per trein door meerdere landen in Zuidelijk Afrika te reizen zoals Botswana, Namibië, Tanzania, Zambia, Zimbabwe en natuurlijk Zuid-Afrika. De exclusiviteit van deze treinreizen en het luxe niveau aan boord vertaalt zich wel in een hoge prijs, maar om maar even een cliché te gebruiken: misschien is de ervaring onbetaalbaar! Thematische treinreizen door Zuidelijk Afrika bestaan in de vorm van special safari treinreizen of golf treinreizen. Ook dat zijn typische Good Life ervaringen! Ik help je graag om uit te vinden welke treintrip en welke reisperiode het best past bij jouw wensen voor een op maat gemaakte droomreis in Zuidelijk Afrika."

Mister Goodlife - Jos van Krimpen

Bekijk foto's van Luxe treinreizen in Zuidelijk Afrika

De beste treinreizen door Zuidelijk Afrika?

Selected by Mister Goodlife

luxe-treinreizen-in-zuid-afrika-met-de-blue-train-en-rovos-rail.jpg

Rovos Rail

rovos-rail-luxe-treinreizen-zuid-afrika

Een treinsafari van Rovos Rail is te vergelijken met die van de The Blue Train. Met een nostalgische stoomtrein van buiten, maar met de luxe van tegenwoordig binnenin, verken je Zuid-Afrika. Rovos Rail rijdt met drie treinen, waarvan het merendeel van de rijtuigen stammen uit de jaren ’20 en ’30. Bij de restauratie van andere rijtuigen is rekening gehouden met de stijl uit deze jaren. De verschillende compartimenten zien er sfeervol uit en in zowel de Royal Suite als in de Deluxe Suite zit een minibar. Tijdens het avondmaal geniet je van een heerlijk Zuid-Afrikaans wijntje terwijl je het landschap aan je voorbij laat gaan. De reizen die je kunt maken, verschillen van een tweedaagse tocht tot een avontuur van bijna twee weken als je portemonnee zwaar genoeg is.


Rovos Rail heeft aardig wat treinsafari’s te bieden. Zo kun je opstappen in Pretoria en een tweedaagse reis maken richting de Victoria Falls. De trein kronkelt zich een weg door het gebied van de Drakensbergen op weg naar Nelspruit. Uiteindelijk rijdt de stoommachine richting Pietersberg waar je op een historisch Convair 440 vliegtuig stapt die je naar de Victoria Falls vliegt in twee uur tijd.  Een andere reis begint in Pretoria en eindigt aan de kust bij Durban. Tijdens deze 3-daagse reis stap je uit om een aantal indrukwekkende wildparken te bezoeken. Exclusiviteit ten top wanneer je met Rovos Rail een 9-daagse golfsafari maakt. Tussen Pretoria en Sun City bezoek je maar liefst 5 van de meest spectaculaire golfcourses die Zuid-Afrika te bieden heeft.

luxe-treinreizen-in-zuid-afrika-met-de-blue-train-en-rovos-rail.jpg

The Blue Train

blue-train-en-rovos-rail-luxe-treinreizen-zuid-afrika_4-1-800x600.jpg

Met de klassieke Blue Train leidt de rails je door, langs en over het spectaculaire landschap tussen Kaapstad en Johannesburg. Een dag en een nacht lang kun je vanuit je luxieuze rijtuig door het raam gluren terwijl de trein verder raast. Over een afstand van 1600 kilometer doorkruis je de wilde natuur, half-woestijn of wijnvelden. Een andere route die de Blue Train aflegt is van Kaapstad naar Port Elizabeth, beter bekend als de Garden Route. Vanaf de Kaap reis je noordwaarts door Langeberg, langs wijnregio’s, richting de kust waar de Indische Oceaan tevoorschijn komt.


Het verblijf in de trein is één en al luxe. The Blue Train is eigenlijk een mobiel vijfsterrenhotel. Elk compartiment bestaat uit een eigen badkamer met een goud glanzende vloer, telefoon en een televisie met een videokanaal waarop je documentaires over de omgeving kunt bekijken waar je doorheen reist. Uiteraard ontbreekt een comfortabel één of tweepersoonsbed niet. Aan al deze elegantie hangt natuurlijk wel een aardig prijskaartje.

luxe-treinreizen-in-zuid-afrika-met-de-blue-train-en-rovos-rail.jpg

Shongololo Express

Shongololo Express Luxe treinreizen Zuidelijk Afrika


De Shongololo Express biedt een bijzondere reiservaring voor bezoekers aan zuidelijk Afrika. De reizen van 12 tot 15 dagen doorkruisen Zuid-Afrika, eSwatini (Swaziland), Namibië, Zimbabwe en Mozambique met een verscheidenheid aan excursies buiten de trein. De klassieke rijtuigen met houten panelen bieden onderdak aan 72 gasten in twee categorieën van comfortabele en-suite hutten met tweepersoonsbedden of twee aparte bedden, en doen terugdenken aan een eenvoudiger, eleganter tijdperk waarin de romantiek van de Afrikaanse ontdekkingsreizen centraal staat. In vergelijking met Rovos Rail en Blue Train zijn de treinreizen met de Shongololo Express minder luxe maar ook minder prijzig.Ja, ik zoek een luxe treinreis door Zuidelijk Afrika

En zie uit naar een droomreis op maat