Maatschappelijke Betrokkenheid

The Good Life

is óók

The Human Life

The Fair Life

The Healthy Life

Maatschappelijke betrokkenheid

The Good Life = Human, Fair & Healthy 

Mister Goodlife's Maatschappelijke Betrokkenheid

Mister Goodlife & Maatschappelijke betrokkenheid:

"The Good Life is juist menselijk, fair, gezond, natuur-, mens- en dierbewust"


"Ik merk dat mensen zich soms op het verkeerde been gezet voelen door het gebruik van de termen 'The Good Life' en 'Mister Goodlife'. Er wordt weleens aangenomen dat de reizen die ik organiseer een hoog hedonistisch gehalte kennen. Terwijl ik met de term 'The Good Life' vooral ook 'het goede' wil benadrukken. En goed is wat mij betreft een reis die zowel bij de reiziger als bij het gastland (de mensen, de dieren, de natuur, de economie) een goed gevoel, respect en contact oproept.  Dat betekent dat ik zelf voortdurend op zoek ben naar dat 'goede', zowel bij mijn (potentiële) klanten als bij de partijen in Zuidelijk Afrika die ik inzet om mijn gasten een onvergetelijke reis te bezorgen. Wat mij betreft staat 'The Good Life' voor: Luxe met respect voor mens, dier, natuur en klimaat. Of anders gezegd 'The Good Life' is juist menselijk, fair, gezond, natuur-, mens- en dierbewust. The Good Life = The Human Life = The Fair Life = The Healthy Life."


The Good Life = The Human Life

Mister Goodlife & Goede doelen in Zuid-Afrika:

"Kleinschaligheid, directe impact en persoonlijke betrokkenheid zijn key!"


"Ik kom sinds 2002 met grote regelmaat in Zuidelijk Afrika en heb daar al die jaren heel veel gastvrijheid en menselijkheid ervaren en ben daar onder de indruk geraakt van de legacy van Nelson Mandela en ook het principe van Ubuntu ('Ik ben omdat wij zijn'). Sinds de start van Exclusive Culitravel support ik een aantal kleinschalige goede doelen in Zuid-Afrika. Anno 2023 zijn er 2 die er nog altijd uitspringen: Hokisa (Home for Kids in South Africa) en Isabelo (Feeding Hungry Minds). Beide projecten liggen mij na aan het hart, dat komt om te beginnen omdat het in beide gevallen om kinderen gaat. De persoonlijke band met de initiatoren die zelf ook een grote dagelijkse uitvoerende rol spelen in het 'runnen' van deze kleinschalige projecten met grote impact speelt ook mee. Daarnaast stelt 't mij gerust dat het geld rechtstreeks naar de betrokkenen gaat en gebruikt wordt ten gunste van de kinderen en niet voor kantoorgebouwen, auto's en allerlei overhead. Beide projecten zijn al jaren (Hokisa sinds 2002 en Isabelo sinds 2009) succesvol en oogsten nationaal en internationaal veel lof. Ik beschouw het als een eer om mijn gasten en reizigers te introduceren aan deze goede doelen en zal me blijven inzetten om deze doelen te promoten."


HoKiSA - Homes for Kids in South Africa

Gesteund door Mister Goodlife en door jou als reiziger

Isabelo - Feeding Hungry Minds

Gesteund door Mister Goodlife en door jou als reiziger

The Good Life = The Fair Life

Mister Goodlife & FairTrade Toerisme:

"FairTrade en luxe gaan wel degelijk samen!"


"FairTrade Tourism, the Good Life way! Ik ondersteun het FairTrade Tourism initiatief van harte en stelde diverse FairTrade reizen samen met officiële FTTSA gecertificeerde accommodaties en activiteiten. Dit zijn reizen met een hoog luxe niveau en een hoge Feel Good factor: Een (h)eerlijke en duurzame reis voor een eerlijke prijs volgens de criteria van Fair Trade Tourism South Africa (FTTSA). Alle betrokkenen in deze reizen, van druivenplukker en afwasser tot accommodatie eigenaar, gidsen, chauffeurs, activiteiten aanbieders, rangers enz krijgen een eerlijke beloning voor hun diensten. Daarnaast wordt de carbon footprint geminimaliseerd en profiteren locals van het toerisme. De FairTrade gecertificeerde hotels en lodges gebruiken bijvoorbeeld een eigen moestuin, zonne-energie, gerecycled water enz. Om een reis FairTrade te mogen noemen dient 50 % van de accommodatie in de reis een FTTSA certificaat te bezitten. In de FairTrade reizen die ik samenstelde is dat percentage tussen de 95 en 100 procent!"

FairTrade reizen by Mister Goodlife

Meer informatie over de luxe FairTrade reizen in Zuidelijk Afrika

Meer informatie over Fairtrade reizen in Zuidelijk Afrika

The Good Life = The Healthy Life

Mister Goodlife & Gezondheid:

"Een gezonde geest in een gezond lichaam is enorm Good Life"


"Na jaren onbewust met mijn eigen gezondheid om te zijn gegaan, maakte ik een 'health-transition'. Ik ben 37 kilo kwijtgeraakt en heb gezondheid een belangrijk onderdeel van mijn lifestyle gemaakt. Inmiddels heb ik gezondheid, mentaal en fysiek, toegevoegd als pijler onder 'The Good Life'. Hoe dat zo kwam? Tja, hoewel ik in de Franse Dordogne geboren ben heb ik waarschijnlijk Bourgondisch bloed door mijn aderen stromen. Lekker en veel en vaak ook meer dan nodig eten deed ik als kind al. Ik was dan ook jarenlang flink aan de maat. Toen ik Exclusive Culitravel startte verschafte ik mezelf ook nog eens een, naar ik toen dacht, goed alibi om me als Mister Goodlife over te geven aan de overvloed aan heerlijk eten en drinken die mij op mijn reizen door Zuid-Afrika ten deel viel. Ik moest tenslotte voorproeven voor mijn gasten en reizigers. Het heeft jaren geduurd maar ergens in de zomer van 2017 kwam ik tot het inzicht dat ik vooral mijn eigen gezondheid ondermijnde door als een struisvogel mijn moeite om maat te houden te negeren. De drogredenen voor mijn overgewicht heb ik in de afgelopen drie jaar onder de loep genomen en door middel van meer bewegen en vooral lifestyle change (lees: de voor mij juiste voeding, matigen en goede natuurlijke supplementen) ben ik inmiddels 37 kilo kwijtgeraakt en voel ik me ongeveer ook 37! En het mooiste is nog dat daar waar ik bang was dat matiging het Good Life-gevoel zou aantasten, het juist een versterking teweeg bracht. Zo erg zelfs dat ik met een gerust hart en vertrouwen mijn gasten en reizigers durf te bewegen om, ook in Zuidelijk Afrika tijdens hun vakantie, The Healthy Life te praktiseren omdat ook daar inmiddels op het hoogste culinaire niveau gezond gegeten kan worden!"

The Good Life is nu ook The Healthy Life

Mister Goodlife's column in OOG voor AFRIKA (Nov 2019)

Mister Goodlife's column: The Good Life = The Healthy Life

Ja, ik wil naar Zuidelijk Afrika voor The Good Life en support daarmee
The Human Life, The Fair Life & The Healthy Life