swaziland-eswatini-header

Swaziland

Het Koninkrijk eSwatini

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here !

Jos van Krimpen

Swaziland of eSwatini, officieel het Koninkrijk eSwatini (Engels: Kingdom of eSwatini, Swazi: Umbuso weSwatini), tot 2018 het Koninkrijk Swaziland (Brits koloniale Engelse verbastering van eSwatini), is een koninkrijk in het zuiden van Afrika. Het wordt ingesloten door Zuid-Afrika en Mozambique. Het land heeft twee hoofdsteden: Mbabane is de bestuurlijke hoofdstad en Lobamba de koninklijke hoofdstad (residentie van de koningin-moeder, de Ntombi) en de wettelijke hoofdstad (zetel van het parlement).

Bekijk foto's van Swaziland

swaziland-eswatini-header

Swaziland in Zuid-Afrika

Bekijk de video!

swaziland-zuid-afrika

Waarom Swaziland bezoeken?

1. Traditie

Het ware hart van Swaziland ligt in haar rijke cultuur en traditionele manieren, en de mensen van dit land weten hoe ze daaraan vast moeten houden. Bezoek een landelijk Swazi dorp voor een kijkje in het leven hier.

2. Natuurlijke landschappen

De bergketens in deze verborgen Zuid-Afrikaanse bestemming mogen dan majestueus en hoog zijn, ze zijn ook weelderig en uitnodigend, zoals de Emlembe- en Lebombo-bergen van Swaziland. Geniet van een dag trekking langs hun paden.

3. Wildlife

Hoewel klein in omvang, biedt het Koninkrijk Swaziland bezoekers een toegangspoort tot een aantal prachtige ontmoetingen met wilde dieren, en safaritochten door natuurreservaten zoals Mkhaya Nature Reserve en Mlawula Nature Reserve.

mbabane-swaziland-zuid-afrika

Beste tijd Swaziland bezoeken?

Swaziland heeft een nat en een droog seizoen, met het hele jaar door warme tot hete temperaturen. De beste tijd om Swaziland te bezoeken is tussen mei en oktober, omdat dit het droge seizoen is. Dit is een prachtige tijd om wilde dieren te spotten en misschien dichtbij genoeg te komen voor een paar prachtige foto's. De temperaturen zijn ook ideaal, want ze zijn warm, maar niet overdreven heet met gemiddelden die schommelen tussen 21°C en 24°C. Het regenseizoen valt tussen november en maart. Naast de warme temperaturen wordt het ook behoorlijk vochtig, waardoor de kans op malaria toeneemt. Bezoekers wordt aangeraden een voorraad insectenspray mee te nemen en hun armen en benen te bedekken.serve.

swaziland-zuid-afrika

Gezondheid & veiligheid in Swaziland

Gezondheid

Het is altijd belangrijk om uw vaccins up to date te hebben wanneer u naar het buitenland reist. Voor een bezoek aan Swaziland zijn er geen verplichte vaccins, maar het is een goed idee om een inenting te halen voor: hepatitis A en B, tyfus, malaria en rabiës.

Veiligheid

Vergeleken met de criminaliteit in de steden van de buurlanden is Swaziland zeer veilig. Het is vrij klein en heeft het gevoel van een kleine stad, met vriendelijke en gastvrije inwoners. In de grotere steden, zoals Mbabane en Manzini, is het altijd beter voorzichtig te zijn en uw waardevolle spullen uit het zicht te houden. Probeer 's nachts weg te blijven van onverlichte wegen, omdat u dan wilde dieren kunt tegenkomen.

landschap-van-swaziland-zuid-afrika

Introductie Swaziland

Verborgen binnen de grenzen van Zuid-Afrika floreert het koninkrijk Swaziland in landbouwrijke valleien en bergtoppen, met bijna 1,3 miljoen inwoners. Swaziland is een toegangspoort tot wildlife attracties en de harten van de Swazi bevolking. Populaire attracties zijn Mbuzuli Game Reserve in Simunye, Mbabane Market in Mbabane en The National Museum in Lobamba. Ontdek de ziel van authentiek Afrika te midden van diepe valleien en hoge bergen die zoemen met rietdansen en wonderlijke wilde dieren in Swaziland.


Ondanks het feit dat het het kleinste land op het zuidelijk halfrond is, is het Koninkrijk Swaziland de thuisbasis van enkele van de meest fascinerende culturele tradities en geloofsovertuigingen. Cultuur en erfgoed zijn diep verankerd in de botten van de stad en de harten van de plaatselijke Swazi-bevolking. Swaziland is ook een van de weinige overgebleven monarchieën in Afrika, en in de wereld. Ngwenyama (de traditionele term voor de heersende koning) Mswati III regeert over Swaziland samen met spiritueel leider en koningin-moeder (of Ndlovukati) Ntombi Tfwala. Samen zorgen zij ervoor dat de eeuwenoude Swazische gebruiken en moderne regeringsvormen met elkaar verweven zijn op een manier die de cultuur laat voortleven.

Welke steden bezoeken in Swaziland?

landschap-van-swaziland-zuid-afrika

Manzini

swaziland-manzini-zuid-afrika

Manzini zal uw zintuigen prikkelen met curieuze kruiden, uw ziel ontvlammen met umhlanga rietdansen en uw hart stelen met de nederige charme van Swaziland. Manzini is de dichtstbevolkte stad van Swaziland met een bevolking van meer dan 100.000 mensen. Populaire attracties zijn onder andere Manzini Market, House of Fire en de kathedraal van Manzini. De betoverende traditionele gebruiken en overtuigingen van het Swazi-volk zijn al generaties lang in stand gehouden en geven Manzini zijn charme en allure. Reis naar Manzini en voel de hartslag van een cultuur die teruggaat tot de 15e eeuw. En als u toch bezig bent, probeer dan sishwala en umcombotsi om de authentieke smaak van Manzini te proeven. Manzini is een intiem uitstapje naar de culturele ziel van Afrika. Het is mogelijk Manzini te voet te verkennen, omdat het zo klein is. Er rijden echter ook lokale taxi's door de stad, zodat u kunt zien hoe de plaatselijke bevolking leeft en eventueel een aantal bewoners kunt leren kennen. De tarieven zijn vast en moeten worden aangevraagd voordat u instapt. Een busstation en taxistandplaats bevinden zich aan het eind van Louw Street. Het bustarief hangt af van waar u heen gaat en kan contant worden betaald zodra u aan boord stapt. Privé taxi's en autohuur zijn ook beschikbaar, maar beperkt.

 

Waarom Manzini bezoeken?

1. Swazi Cultuur:

Sangoma's houden de kunst van het traditionele genezen in leven; volksdeuntjes vertellen verhalen over het leven en ontmoetingen met God; Umhlanga rietdansen zijn betoverend; en traditionele rieten dorpjes bezaaien het landschap.

2. Kleurrijke markten:

Bruisende oorden waar van alles te koop is, van kleurrijk Afrikaans textiel tot mysterieuze bundels wortels die in de traditionele geneeskunde worden gebruikt. U vindt er ook prachtig handgemaakte slagkikkers en emmers met geurige mango's.

3. Vriendelijke lokale bevolking:

Ga in gesprek met de warme lokale bevolking om meer te leren over de Swazi-cultuur, en laat u betoveren door geanimeerde verhalen over een zevenkoppige slang en Gogo en haar speciale vogel.

 

Wanneer is de beste tijd om Manzini te bezoeken?

Manzini heeft een gematigd (soms tropisch) klimaat met droge winters en hete zomers. December tot maart is het warme seizoen. In deze maanden schommelt de temperatuur meestal rond de 20 graden, maar kan ook oplopen tot 30 graden Celsius. Juni tot juli is het koude seizoen. Tijdens deze maanden blijven de temperaturen hangen in de lage 20-er jaren en kunnen dalen tot wel 10 graden Celsius. De neerslag daalt meestal in november en december. Vormen van neerslag variëren van miezer en lichte regen tot matige buien en onweer. De beste tijd om Manzini te bezoeken is wanneer de temperaturen wat koeler zijn. Januari tot april en oktober tot december bieden aangenaam weer en aangename temperaturen.

 

Belangrijkste attracties in Manzini

  • Manzini Markt
  • Ezulwini Vallei
  • Mantenga Natuurreservaat

Ja, ik wil naar Swaziland

En zie uit naar een droomreis op maat