Baviaanskloof Oost Kaap Zuid-Afrika

Baviaanskloof Nature Reserve

Natuur & Historie

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here!

Jos van Krimpen

Baviaanskloof Nature Reserve

Het enorme 218.000 hectare grote en ruige terrein, is een van de grootste natuurreservaten in Zuid-Afrika en omvat drie bergketens en twee rivieren en de beschermde gebieden Baviaanskloof, Cockscomb en Formosa. Grote delen van de bergen zijn nog ongerept. 150 km lang slingert het smalle ruige bergpad door het Baviaanskloof gebied. Ervaar de ruige schoonheid van Zuid-Afrika wanneer je een overnachting boekt in Baviaanskloof voor het hele gezin of als romantisch uitje voor twee.  Er zijn geen verharde wegen en je moet enkele kleine rivieren oversteken. De beste tijd voor een bezoek is in de lente, voor de hevige zomerregens of in de herfst voordat het te koud wordt. De Baviaanskloof is, net als de rest van de Oostkaap, een malaria-vrije streek. Hoewel muggen 's nachts kunnen bijten, dragen ze deze ziekte niet over. Dit maakt het gebied ideaal voor gezinnen, wandelaars en avonturiers die de natuur op willen zoeken.

Bekijk foto's van het Baviaankloof Nature Reserve

Baviaanskloof

Bekijk de video!

Baviaanskloof Oost Kaap Zuid-Afrika

Activiteiten en dieren in Baviaanskloof

leopard-336604_1920

In de vallei ligt een kloof die zich uitstrekt over meer dan 100 kilometer, tussen de Baviaanskloof bergen in het noorden en de Kouga bergen in het zuiden. Dit 192 000 hectare grote u-vormige reservaat, dat de status van werelderfgoed kreeg, ligt ongeveer 120 kilometer ten westen van Port Elizabeth en is genoemd naar de bavianen die in het gebied rondlopen - een mix van het Nederlandse woord 'baviaan' voor baviaan en het Afrikaanse woord 'kloof' voor ravijn. De Kouga Wilderness ligt in de ongelooflijke Kouga Mountains aan de rand van de Baviaanskloof, geadverteerd als de echte outdoor ervaring, en waar je heen gaat om rotsen te beklimmen, te kloofen, te vissen, vogels te kijken, te hiken en avonturen te beleven op 4X4 routes. 58 soorten zoogdieren (Bushbuck, Bushpig, Cape Badger, Cape Buffalo, Cape Leopard, Cape Mountain Zebra, Chacma Baboon, Klipspringer, Kudu, Lynx, Mongoose, Mountain Hare) leven in de Baviaanskloof Wilderness Area en 293 soorten vogels zijn hier gesignaleerd. En natuurlijk zijn de bavianen er, zoals de naam al zegt (Baviaan), in grotere aantallen. 

Baviaanskloof Oost Kaap Zuid-Afrika

Locatie en landschappen Baviaanskloof

kouga_river_baviaanskloof00

Baviaanskloof, het gebied, omvat de Karoo-steden Willowmore en Steytlerville, evenals een aantal kleine veeboerderijen, en het stadje Patensie ligt aan het begin van de kloof - de laatste halte, om zo te zeggen, voordat je de wildernis van de Baviaanskloof ingaat. Een enkele onverharde weg, die de droge rivierbeddingen volgt waar hij kan, en onderweg enkele van de meest adembenemende bergpassen neemt, werd tussen 1880 en 1890 aangelegd door Thomas Bain. De route slingert zich door de vallei zonder enige andere toegang, erin of eruit. Met 42 rivierdoorwadingen, slechts bijgestaan door bruggen, die bij zware regenval allemaal kunnen overstromen, zal uw reis zowel opwindend als mooi zijn - een gebied dat erop wacht ontdekt te worden. Dit land van ruwe wildernis met zijn rotsachtige passen en ruige kloven kan alleen worden bereisd van oost naar west of van west naar oost. Baviaanskloof biedt uren van prachtige landschappen - veld, inheemse bossen, kristal bergstromen, steile kliffen en watervallen, en is de thuisbasis van een verbazingwekkende diversiteit aan planten en soorten - van geelhout tot karoo bossies en fynbos. 

Ja, ik wil naar het Baviaankloof Nature Reserve

En zie uit naar een droomreis op maat