Perspublicaties

                                         Artikelen in Kranten en Tijdschriften

Lees meer over Exclusive Culitravel en Mister Goodlife

Hieronder treft u diverse artikelen die in de pers zijn verschenen. Interviews met Mister Goodlife, Portretten, Reisverslagen en meer over The Good Life in Zuidelijk Afrika.

Het Parool

Amsterdammer Jos van Krimpen organiseert culinaire wijnreizen naar de Zuid-Afrikaanse Westkaap. Kleinschalige trips vol persoonlijke ontmoetingen met wijnboeren en chefs. ‘Ik laat jullie mijn vrienden zien.’

Talkies Magazine

Zonder twijfel hebben de koopkracht van de euro, de kwaliteit van de Zuid-Afrikaanse wijn en de rijke verscheidenheid aan culinaire tradities ertoe bijgedragen dat de focus van de toerismebranche meer en meer wordt verlegd naar de West Kaap en de Wijnlanden. En ja, u kunt daar – met diverse organisaties – in groepsverband naar toe. Talkies Magazine is echter meer geïnteresseerd in een persoonlijke beleving, in plekken waarvan je het gevoel hebt dat je ze zélf hebt ontdekt. Een beleving die gaat ‘beyond exclusivity’. Dat kan ook in Zuid-Afrika. En hoe!

Qualis Magazine

Zodra we de aankomsthal van het vliegveld van Kaapstad verlaten, wordt het ons duidelijk: hier worden de handen uit de mouwen gestoken. Het hele gebied rondom ‘Cape Town International’ is één grote bouwput, waar talloze bouwkranen een mechanisch ballet opvoeren en pneumatische en hydraulische gereedschappen en machines een oorverdovende symfonie ten gehore brengen. Uiteraard hebben die activiteiten veel te maken met de WK Voetbal die hier in 2010 worden gehouden, maar ze staan ook symbool voor de nationale mentaliteit sinds de afschaffing van de Apartheid in de jaren negentig. Afrikaners, blank, gekleurd en zwart, zijn trots op hun land en op wat ze in de afgelopen jaren hebben bereikt. In de komende dagen zullen we zelf ervaren dat dat volkomen terecht is.

Uit & Reis

Van je passie je werk maken, dat is wat Jos van Krimpen in praktijk bracht toen hij startte met Exclusive Culitravel. Een passie voor de wijn en gastronomie van Zuid-Afrika die hij ontwikkelde toen hij in 2002 naar Kaapstad vertrok voor een oogoperatie die hier niet uitgevoerd kon worden. Omdat van Krimpen in verband met de na-controles lange tijd in Zuid-Afrika verbleef, leerde hij de streek rond Kaapstad goed kennen en raakte hij in de ban van dit fascinerende land....

Maandblad Zuid-Afrika

Jos van Krimpen ging in 2002 naar Kaapstad voor een oogoperatie. Zijn verblijf daar was letterlijk en figuurlijk een eye opener. Tijdens zijn herstelperiode ontdekte hij de Westkaap als een smeltkroes van culinaire stijlen en tradities. Een jaar later was hij er terug in Zuid-Afrika. Als reisleider van een groep Nederlandse fijnproevers. Bart de Graaff in gesprek met Jos van Krimpen. Over zijn passie voor de Zuid-Afrikaanse wijn en gastronomie. Over culi’s die supermarkten in willen, en over zijn eigenzinnige manier van klantenwerving: ‘Soms is het heel klantgericht om mensen af te raden met mij op reis te gaan.’

De Telegraaf

KAAPSTAD – „De kat van de gebuur, verdron- ken in rode wijn”, lezen we op de menukaart van Brasserie den Anker aan de Waterfront van Kaap- stad. Een vrije doch pak- kende vertaling van het oer-Belgische gerecht ’Kip op Vlaamse wijze’. Met het oog op het WK voetbal in 2010 timmert de Zuid-Afrikaanse me- tropool aan de Tafelbaai hard aan de weg om het internationale imago te versterken. Aan de kade naast de Belgische bras- serie is het een komen en gaan van bootjes vol Amerikaanse en Britse toeristen die een dagje Robbeneiland doen.

So Bitish & Irish

In de rubriek Britain Oversea nemen we een kijkje in de voormalige Britse

gebiedsdelen. We behandelen de rol die de Britten in de geschiedenis van dit betreffende land hebben gespeeld en speuren naar gewoontes, gebruiken en restanten die nu nog zichtbaar zijn.

MOOI & Bijzonder

Wijn- en culireizen zijn een trend. Grote reisorganisaties verpesten deze trend echter razendsnel tot de nieuwste vorm van massatoerisme. Personal reiscoach Jos van Krimpen weet beter. Zijn bedrijf Exclusive Culitravel organiseert kleinschalige culinaire wijnreizen naar Zuid Afrika. MOOI & Bijzonder, onze titel, dekt de lading van zijn versie van The Good Life volledig! 

De Gelderlander

We slenteren over wijngoed Vergelegen, met in de ene hand een fles ‘V’ - de ‘Château Margaux’ van Zuid-Afrika - en in de andere een kristallen wijnglas. De zon daalt, de schaduwen van de metersdikke kamferbomen lengen. De prestigieuze prijswinnende ‘V’ (spreek uit: vie) walst onder het lopen in het kristal, elke stap omgevend met een geur van pruimen, zwarte bessen en vanille. Nelson Mandela, Margareth Thatcher, Bill Clinton, allemaal betraden ze dit stukje achttiende-eeuwse Zuid-Afrikaanse historie.

Vakantie DeLuxe

Culinaire reizen zijn in trek.Volgens Jos van Krimpen,eigenaar van Exclusive Culitravel,verpesten te veel grote reis organisaties deze reisvorm echter door er massatoerisme van te maken. Hij pakt het dan ook anders aan. Met Exclusive Culitravel organiseert Van Krimpen culinaire wijnreizen naar zijn favoriete plek op aarde: de Zuid Afrikaanse Kaapstreek.

Drinks Only

Passie voor wijn. Dat is wat de mensen op deze en de volgende pagina's met elkaar delen. Drinks Only! sprak met ze over hun ervaringen met wijncursussen en plezier wat ze aan wijn beleven.

In het dagelijks leven is Evert Henrichs advocaat. Aan zijn passie voor wijnen komt hij met name toe in de vakanties. Door elke keer een andere wijnstreek te bezoeken en te proeven…..

Vivenda

Wijn- en culireizen zijn een trend. Grote reisorganisaties verpesten deze trend echter razendsnel tot de nieuwste vorm van massatoerisme. Personal reiscoach Jos van Krimpen weet beter. Zijn bedrijf Exclusive Culitravel organiseert kleinschalige culinaire wijnreizen naar Zuid Afrika. Vivenda sprak met Mister Goodlife, zoals hij door zijn gasten werd benoemd.

Bech Report

Wijn- en culireizen zijn een trend. Grote reisorganisaties verpesten deze trend echter razendsnel tot de nieuwste vorm van massatoerisme. Personal reiscoach Jos van Krimpen weet beter. Zijn bedrijf Exclusive Culitravel organiseert kleinschalige culinaire wijnreizen naar Zuid Afrika. Daarnaast maakt hij ook reizen op maat met oa. natuur, golf, safari, bergen, strand en sport als ingrediënten. Bech Report sprak met de man die door zijn gasten werd benoemd tot Mister Goodlife in Zuid Afrika.

BAAZ

Zuid-Afrika beleefde afgelopen zomer ongekende aandacht door het WK-Voetbal. Sanec, de Zuid-Afrikaanse-Nederlandse kamer van koophandel, vond de aandacht van Nederlandse ondernemers wat tegenvallen. Maar er zijn wel degelijk expats die de trek naar het verre zuiden maakten om er te blijven. De wijn is een magneet.

De Telegraaf

Voetbalminnend Nederland kan niet wachten totdat volgend jaar juni de eerste Wk-bal in Zuid-Afrika rolt. Maar voor ondernemingen is het behalve een sportieve aangelegenheid ook een aantrekkelijk commercieel evenement. Met de handelsmissie "Oranje Onderneemt" stimuleert Mark Achterdenbosch' SANEC de contacten tussen ons land en Zuid-Afrika. Enkele voorbeelden.

Qualis Magazine

Wandelen door Kaapstad werkt bevreemdend voor Nederlanders. Iedereen die deze kustplaats bezoekt, weet zich duizenden kilometers van huis, maar tegelijkertijd zijn er veel herkenningspunten. Dat begint natuurlijk al met de taal: van de elf(!) officiële talen die in dit enorme land worden gesproken, is het Afrikaans hier de voornaamste voertaal. En uiteraard zijn er de nodige verschillen met het hedendaagse Nederlands, maar toch is het Afrikaans gemakkelijk te verstaan en te lezen. In die zin voelt deze stad aan als een ‘overzees gebiedsdeel’, wat het natuurlijk ook lange tijd is geweest.

Meridian Travel

Exclusive Culitravel, aanbieder van Exclusieve en gastronomische wijnreizen naar Zuid-Afrika, richt zich op de liefde voor thé good life via persoonlijke workshops met topkoks en bekende wijnmakers en (individueel) wandelen of golfen...

Metro

Extra vlucht KLM in samenwerking met Oad Reizen binnen paar uur helemaal uitverkocht. Wie nog wil, had eigenlijk vanochtend om 09:00 uur in het vliegtuig moeten zitten. Finale bijwonen kan nog wel, maar reken op zo'n 2.700,- Euro voor je vliegticket.

Spits

Amsterdam- Veel supporters van het Nederlands elftal die volgend jaar het WK in Zuid-Afrika willen bezoeken, wachten met het boeken van hun reis tot in december de loting heeft plaats gevonden. Ze lopen daarmee echter het risico dat er tegen die tijd geen accommodatie en lokaal transport meer beschikbaar is. "veel mensen denken dat ze na de loting nog alle tijd hebben om hun reis te boeken, maar die gedachte zou wel eens kunnen uitmonden in een teleurstelling. Vooral grote groepen lopen dat risico'' zegt Jos van krimpen van Exclusive Culitravel, dat (luxe) reizen naar Zuid-Afrika aanbiedt. ''het marketingbureau MATCH is door de wereldvoetbalbond FIFA aangewezen als officiële partner voor de verkoop van hospitality arrangementen''.

Elle Eten

Je hebt mensen die er naar toe gaan voor de leeuwen en de buffels. Je hebt mensen die dol zijn op het onverstoorbaar zonnige klimaat. Wij vinden de wijn een van de beste redenen om naar Zuid-Afrika te gaan. Exclusive Culitravel is een klein, bevlogen reisburootje dat gerund wordt met een aan waanzin grenzende leifde voor wijn en lekker eten.

Penthouse

Reizen in luxe: dat garandeert Exclusive Culitravel met zijn gastronomische wijntrips naar Zuid-Afrika. Dat betekent topklasse restaurants, schitterende hotels en de mooiste wijnen. Tijdens het tiendaagse Cape Winelands-arrangement doe je de huizen van Stellenbosch, Paarl en Franschhoek aan.