arrow_drop_up arrow_drop_down

Garantieregeling Exclusive Culitravel

Af en toe krijgen we de vraag of Exclusive Culitravel is aangesloten bij het SGR garantiefonds en/of Exclusive Culitravel lid is van de ANVR. Dit zijn de bij het publiek meest bekende garantiefonds en belangenvereniging voor reisbureaus. Zoals duidelijk wordt uit Artikel 4 van ode algemene voorwaarden vallen de zogenaamde pakketreizen van Exclusive Culitravel onder de STO-garantieregeling. Deze is gelijkwaardig aan de SGR regeling maar specifiek in het leven geroepen voor kleinschalige reisbureaus maar biedt de reiziger de meeste zekerheid. Daarnaast is Exclusive Culitravel lid van de VvKR, de Vereniging van Kleinschalige Reisbureaus, een belangenvereniging voor kleine reisspecialisten, zoals de ANVR er is voor de grote reisbureaus. Lees meer over de VvKR. Wij onderscheiden ons door open en eerlijk te communiceren met zowel onze klanten als met alle leveranciers en dienstverleners die betrokken zijn in het organiseren van onze exclusieve reizen. Wat betreft vliegtickets werkt Exclusive Culitravel alleen met de grote maatschappijen waardoor het risico op faillissementen tot een minimum is teruggebracht. De communicatie vindt bij voorkeur plaats via persoonlijke gesprekken en indien dit niet mogelijk is via telefoon, email en fax. Bovenstaande algemene reisvoorwaarden zijn representatief voor de transparante en eerlijke wijze waarop wij zaken willen doen.


Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Exclusive Culitravel gebruik van STO Garant. U kunt dit controleren via de STO Garant deelnemerspagina (www.sto-garant.nl/deelnemers). Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl.

Bij elk (reis)aanbod van Exclusive Culitravel wordt duidelijk vermeld of de garantie van STO Garant van toepassing is. In de garantieregeling leest u wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn. U vindt deze garantieregeling op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).

Indien de garantie van STO Garant van toepassing is op uw boeking, dan betaalt u de reissom niet aan Exclusive Culitravel, maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener (www.certo-escrow.nl). Deze stichting derdengelden waarborgt uw reissom tot na afloop van uw boeking. Wanneer diensten door financieel onvermogen van Exclusive Culitravel

niet (volledig en/of tijdig) worden verleend, dan voert STO Garant de garantie uit. In de garantieregeling leest u hoe u daar in dat geval aanspraak op maakt.

Cookies