victoria-falls-zambia

Zambia

The Good Life in Zambia & Victoria Falls

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here !

Jos van Krimpen

"Bekend om wildlife, landschappen en de vrolijke mensen, Zambia krijgt het altijd voor elkaar om de "thrill seeker" en de natuurliefhebber te trakteren op een fantastisch verblijf. Het toerisme is in Zambia met name geconcentreerd in het Zuiden, rond de stad Livingstone aan de oever van de Zambezi rivier vlak bij de Victoria Falls, de enorme watervallen die behoren tot de Unesco Werelderfgoedlijst. In Zambia zullen de magie van Afrika's natuurwonderen en de hartelijkheid van de mensen u inspireren!"


zambia-map-kaart

Bekijk foto's van Zambia

zambia regenboog

Zambia

Bekijk de video!

zambia regenboog

Zambia

Bekijk de video!

zambia regenboog

Zambia

Bekijk de video!

de-victoria-watervallen-falls-zambia

Waarom Zambia bezoeken?

1. Afrikaanse wilde dieren 

Zie de Big 5 en nog veel meer majestueuze dieren in hun natuurlijke habitat als u op een echte Afrikaanse safari gaat door de natuurreservaten. Inspirerende ontmoetingen met wees chimpansees en andere dieren zullen u verrukken en nederig maken.

2. Spectaculaire landschappen 

Zambia heeft een van de meest adembenemende landschappen van zuidelijk Afrika. De Victoria Watervallen zijn de thuisbasis van Zambia en kunnen worden ervaren vanaf een bungeejump. Een zonsondergang cruise langs de serene Zambezi rivier is gewoon adembenemend!

3. Lokale Cultuur 

Voel de polsslag van de levendige Afrikaanse geest als de lokale bevolking u verwelkomt in hun levendige erfgoed en geschiedenis. Van hun hartige keuken tot authentieke, handgemaakte ambachten, de Zambiaanse bevolking zal hun weg kruipen in je hart.

victoria-falls-river-lodge-zambia-safari

Beste tijd Zambia bezoeken?

Zambia heeft een subtropisch klimaat met twee verschillende natte en droge seizoenen. Als u op zoek bent naar de ultieme Afrikaanse safari, dan is het wild spotten op zijn best in het droge seizoen, tussen mei en oktober. Profiteer van het lage waterpeil en ga kajakken op de Zambezi rivier of neem een duik in Devil's Pool. Het regenseizoen valt tussen november en april, wanneer de toeristische drukte afneemt en de weelderige, groene landschappen ideaal zijn om te wandelen en de etnische dorpen te verkennen. Tegen het einde van het regenseizoen is de perfecte tijd om de spectaculaire Victoria Falls in al haar glorie te bezoeken. Hou er wel rekening mee dat sommige lodges en outdoor activiteiten gesloten kunnen zijn in het regenseizoen door hevige overstromingen. Voor de goedkoopste vluchten en accommodatie bezoek je Zambia tussen november en april.

mozambique eiland

Introductie Zambia

Zambia is een ingesloten land, grenzend aan acht buurlanden, bevolkt door meer dan 16 miljoen inwoners. Oorspronkelijk bewoond door de inheemse Khoisan bevolking. Door de nieuwe directe KLM-vlucht is Zambia nu ook uitstekend bereikbaar. In ongeveer 9 uur vliegt u van Amsterdam naar Lusaka, de hoofdstad van het land. Zambia (soms ook wel geduid als Zambië, vroeger Noord-Rhodesië), officieel de Republiek Zambia grenst aan Congo-Kinshasa, Tanzania, Malawi, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibië en Angola. Zambia is een onafhankelijke republiek met als belangrijkste economische factor de mijnindustrie (koper) en wordt beschouwd als een toegangspoort tot het verkennen van de fascinerende juwelen van zuidelijk Afrika.

De officiële taal in Zambia is Engels. In Zambia worden ruim 70 talen (voornamelijk Bantoe-talen) gesproken. Door Ohannessian en Kashoki in Language in Zambia (1978) (in het vervolg OKLIZ) is een indeling in 15 groepen voorgesteld. Zeven talen hebben een officiële status gekregen van de overheid. De keuze is gevallen op deze talen op grond van de aantallen eerste en tweede taal-sprekers. Zambia is officieel een christelijk land, maar er bestaat een grote verscheidenheid aan religieuze tradities. In veel van de syncretische kerken in het land mengen traditionele religieuze ideeën zich gemakkelijk met christelijke opvattingen.

Populaire toeristische attracties zijn de beroemde Victoria Falls in Livingstone, het Copperbelt Museum in Ndola en Lusaka's Munda Wanga Environmental Park. Voor een magische, unieke Afrikaanse ervaring, hoef je niet verder te zoeken dan Zambia. Deze Afrikaanse schat heeft een groot aantal attracties en activiteiten, van natuurwonderen als de Victoria Watervallen tot het bekijken van groot wild in het South Luangwa National Park. Met een overvloed aan wilde dieren zult u zeker de safarireis van uw leven hebben.


U kunt kiezen voor een begeleide wandelsafari of een verblijf in een van de lodges in het reservaat, waar u al snel kennismaakt met troepen leeuwen, kuddes olifanten, neushoorns en nog veel meer fascinerende dieren. Voor een rustig toevluchtsoord kunt u kiezen voor afgelegen gebieden zoals Mwaleshi Bush Camp in het noorden of Kafue National Park in de centrale regio. Lusaka, de bruisende hoofdstad van het land, biedt bezoekers een meer traditionele sfeer met zijn lokale markten en kunstgaleries. Ndola is een schilderachtig stadje in Zambia's Copperbelt provincie en er is hier veel te leren over het koloniale verleden van de regio en de geschiedenis van de kopermijnbouw. Het rustige landschap en de wildreservaten zullen een Afrikaanse indruk achterlaten op uw vakantie.


Natuurlijk is geen bezoek aan Zambia compleet zonder een uitstapje naar Livingstone, Zambia's poortstad voor een spannende ontdekkingsreis. Victoria Falls staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en trekt drommen toeristen naar de spectaculaire, donderend witte watervallen die in de Zambezi rivier storten. Adrenalinejunkies kunnen hun hart ophalen met bungeejumpen, wildwatervaren en ultralichte vluchten. Waar je ook heen gaat in Zambia, je zult verwelkomd worden door de lachende lokale bevolking met hun aanstekelijke energie en levendige cultuur.

Waar naartoe in Zambia?

Regio's & Parken Selected by Mister Goodlife

victoria-falls-watervallen-in-zambia

South Luangwa National Park

  
zambia regenboog

South Luangwa National Park

Bekijk de video!

zambia regenboog

South Luangwa National Park

Bekijk de video!

victoria-falls-watervallen-in-zambia

Victoria Falls

De bekendste attractie van Zambia is ongetwijfeld Victoria Falls. De watervallen behoren tot de grootste ter wereld en zijn zeer indrukwekkend en mooi. Het gebied er omheen is een beschermd nationaal park en herbergt vele dieren. De watervallen liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe en zijn aan beide kanten goed te bewonderen. De meeste toeristen wandelen langs de watervallen, maar als u de volledige beleven wilt ervaren kunt u ook een helikoptervlucht doen over en langs de watervallen. Ook zijn er zogeheten ''rockpools'' waar u kunt zwemmen bovenaan de watervallen. Voor de sportieve reiziger is er de mogelijkheid om de Zambezirivier af te raften.

Bekijk de speciale Victoria Falls pagina

Bekijk foto's van Victoria Falls

zambia regenboog

Victoria Falls

Bekijk de video!

Welke steden bezoeken in Zambia?

Visited by Mister Goodlife

zambia-buurland-zuid-afrika

Lusaka

zambia-lusaka

Lusaka is het hart van Zambia met evenveel cultureel erfgoed als mogelijkheden om Afrika's majestueuze beesten tegen te komen! Lusaka is de bruisende hoofdstad van Zambia. Met meer dan 1,7 miljoen inwoners binnen de stadsgrenzen is Lusaka de grootste stedelijke zone van het land. Lusaka staat bekend om zijn ambachtsmarkten op zondag en de majestueuze wildparken in de omgeving. Tot de belangrijkste toeristische attracties behoren het Lower Zambezi National Park en het Chaminuka Game Reserve. Lusaka is het bruisende en zich steeds ontwikkelende hart van Zambia. De stad ademt de ware Afrikaanse geest en is in elk hoekje en gaatje trots op haar eer. De inwoners van Lusaka zijn afkomstig van de 70 stammen die Zambia rijk is, en er zijn ook kleinere gemeenschappen uit Europa en Azië. Een dag op de City Market van Lusaka kan worden gezien als een dag doorbrengen in een cultureel rijke oase, en wees niet verbaasd om veel van Zambia's lokale dialecten te horen spreken! De meeste toeristen bezoeken deze stad om de majestueuze wilde dieren die Afrika hier zo mooi laat zien, van dichtbij te bekijken. Lusaka ligt in de buurt van veel natuurreservaten (zoals het Chaminuka Game Reserve en het Munda Wunga Environmental Park) en in het droge seizoen openen deze parken hun deuren om bezoekers mee te nemen op een reis van hun leven.


Waarom Lusaka bezoeken?

1. Kunstgalerijen:

Met gewilde privécollecties en lokaal gebeeldhouwde en geschilderde stukken is Lusaka een artistiek toevluchtsoord in Afrika. De Namwandwe Gallery en het Nationaal Museum zijn een bezoek waard.

2. Natuur en Wildparken:

Observeer de majestueuze beesten van Afrika in hun natuurlijke omgeving en vertrek met herinneringen die een leven lang meegaan. Lusaka is de thuisbasis van Munda Wanga Environmental Park en vele andere.

3. Afrikaanse Ambachten Markten:

Voel de hartslag van Lusaka in al zijn pracht op de beroemde Lusaka City Market. Loop weg met kostbare souvenirs en observeer de mensen van deze stad.


Wat is de beste tijd om Lusaka te bezoeken?

De beste tijd om Lusaka te bezoeken hangt af van wat u er van plan bent te gaan doen. Wij raden aan dat de meest ideale tijd om Lusaka te bezoeken in het droge seizoen van Zambia is, dat valt tussen mei en november. Het droge seizoen in Lusaka is fantastisch voor bezoekers die geweldige beelden van wilde dieren in Zambia willen zien en vastleggen. In deze periode kun je een uitstapje maken naar een natuurreservaat en dieren spotten als olifanten, luipaarden, hyena's en meer. Het natte seizoen in Lusaka valt tussen november en april. Hoewel veel van de natuurreservaten in deze periode gesloten zijn, is het toch een geweldige tijd om te gaan varen of wandelen en de natuurlijke vegetatie in het gebied te zien opbloeien!


Belangrijkste attracties in Lusaka

  • Namwandwe Galerij
  • Liyali Olifantenpark
  • Lusaka Stadsmarkt
zambia-buurland-zuid-afrika

Livingstone

zambia livingstone

Livingstone, beroemd genoemd naar de Britse ontdekkingsreiziger David Livingstone, is een populair toeristisch knooppunt naar nabijgelegen attracties in zuidelijk Afrika, waaronder de beroemde Victoria Falls. Deze historische stad grenst aan de Zambezi rivier en biedt een overvloed aan activiteiten, waaronder wildwatervaren, bungeejumpen en een aantal van de beste wildobservaties in het Mosi-oa-Tunya National Park. Voor een magische Afrikaanse ervaring hoeft u niet verder te zoeken dan Livingstone. Deze ongelooflijke stad is de toegangspoort tot een spannende reis vol avontuur en ontdekkingen. Test uw wilde kant met een reeks avontuurlijke sporten, waaronder wildwatervaren, bungeejumpen en microgliding, met tal van vrijetijdsactiviteiten voor natuurliefhebbers. Maak van dichtbij kennis met leeuwen, olifanten en een overvloed aan wilde dieren tijdens op maat gemaakte safari's in de nabijgelegen nationale parken. De grootste trekpleister zijn de Victoria watervallen, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Dit natuurwonder trekt elk jaar duizenden bezoekers. De stad zelf draagt veel geschiedenis met zich mee en veel musea, zoals het Livingstone Museum, tonen overblijfselen uit het koloniale verleden.


Waarom Livingstone bezoeken?

1. Natuurlijke Wonderen:

Of het nu gaat om een bezoek aan de Victoria Falls, de Zambezi rivier of de overvloedige wildparken, u bent in voor een traktatie met deze opmerkelijke juwelen van zuidelijk Afrika.

2. Spannende avonturen:

Ervaar de opwindende uitzichten van bovenaf in een helikopter, of van onderaf tijdens het raften op de wilde Zambezi rivier voor echt onvergetelijke avonturen.

3. Geschiedenis en Cultuur:

De lokale bevolking danst op de maat van hun eigen trommel en verwelkomt bezoekers met open armen. U kunt niet ontsnappen aan de aanstekelijke energie van de levendige geschiedenis en cultuur die hier te zien is.


Wat is de beste tijd om Livingstone te bezoeken?

De beste tijd om Zambia te bezoeken is tussen mei en oktober, omdat dit het droge seizoen is en ideaal voor het bekijken van wild. Het regenseizoen, tussen november en april, zorgt voor een weelderig, groen landschap. Deze dichte vegetatie maakt het echter minder waarschijnlijk om wilde dieren te spotten, en dieren hebben ook de neiging om weg te trekken uit droge gebieden. Houdt u er rekening mee dat sommige lodges tijdens het regenseizoen gesloten zijn vanwege zware overstromingen.


Belangrijkste attracties in Livingstone

  • Victoria Watervallen
  • Duivelszwembad
  • Het Livingstone Museum
zambia-buurland-zuid-afrika

Ndola

zambia-ndola

Ndola is een historische stad in Zambia. Met meer dan 500.000 inwoners is het de op twee na grootste stad van het land. Ndola biedt u de mogelijkheid om het verleden en de prachtige natuur eromheen te verkennen. Tot de belangrijkste toeristische attracties van deze bestemming behoren het Copperbelt Museum, de Mupapa Slave Tree en het Dag Hammarskjold Memorial. Ndola is de hoofdstad van de provincie Copperbelt in Zambia en de op twee na grootste stad van het land. Deze welvarende bestemming biedt u als reiziger toegang tot een aantal attracties, waaronder verhelderende historische informatie in het Copperbelt Museum, de Mupapa Slavenboom en het Dag Hammarskjold Memorial, maar ook de natuurlijke schoonheid van het Chimfunshi Wildlife Orphanage. Bovendien vindt u in Ndola een groot aantal gerenommeerde restaurants en winkels. Met de attracties en etablissementen in en rond de stad, zult u zeker genieten van een bevredigende vakantie-ervaring op deze Zambiaanse bestemming. Boek een vlucht naar Ndola met Travelstart en maak u klaar voor een uitzonderlijke tijd in deze typisch Afrikaanse stad.


Waarom Ndola bezoeken?

1. Fantastische wilde dieren:

Een reis naar Ndola geeft u een persoonlijke ervaring van dichtbij met de opmerkelijke inheemse wilde dieren waar het continent zo internationaal om bekend staat.

2. Ongelooflijke natuur:

Ndola biedt je de perfecte gelegenheid om de omringende natuurlijke attracties te verkennen. Ontdek de schoonheid van Zambia te midden van deze adembenemende taferelen.

3. Authentieke Afrikaanse Cultuur:

Ervaar de manier van leven die Ndola kenmerkt. Verschillende verkopers maken origineel houtsnijwerk voor je ogen, ideale souvenirs om mee naar huis te nemen.


Wat is de beste tijd om Ndola te bezoeken?

Ndola heeft het hele jaar door warm tot heet weer. Het lenteseizoen (september - november), het zomerseizoen (december - februari) en het eerste deel van de herfst (maart) brengen het warme weer samen met hevige regens, vooral in december. Het laatste deel van het herfstseizoen (april - mei) brengt koel maar helder weer. De beste tijd om te gaan is van april (wanneer de regens beginnen af te nemen) tot mei, zodat u verzekerd bent van gematigd weer en betere kansen om wild te zien. De goedkoopste tijd om te gaan is tussen november en april, hoewel sommige campings zullen sluiten als gevolg van de regen

Luxe accommodaties Zambia

 Signature Selection by Mister Goodlife