Namibië-Header

Namibië

Namibië: wild, uitdagend en zó mooi!

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here !

Jos van Krimpen

Namibië ligt Mister Goodlife na aan het hart. Het was ooit het eerste buurland van Zuid-Afrika dat hij bezocht. De rijkdom aan wilde dieren in Etosha en de zanduinen en Sossusvlei hebben meteen een diepe indruk achtergelaten. Het bijzondere aan Namibië is ook dat het eigenlijk heel toegankelijk is hoewel het land zeer dunbevolkt is en bestaat uit immense uitgestrekte gebieden met 'niks'. En juist dat 'niks' vindt Mister Goodlife zo mooi! Namibië dankt zijn naam aan de Namib woestijn, de oudste woestijn ter wereld die gelinkt is aan de Kalahari woestijn, die weer doorloopt in buurlanden Botswana en Zuid-Afrika. Ondanks dat Namibië grotendeels uit woestijn bestaat, is de flora en fauna verbazingwekkend divers. Nooit zag Mister Goodlife zoveel verschillende landschappen en natuurtypen als in Namibië. Grote troepen leeuwen en zeer veel andere dieren tref je aan in Etosha National Park in het noorden. In het noordoosten zorgen diverse rivieren (oa. de Zambezi en de Chobe rivier) voor uitstekende condities voor flora en fauna. Vele woestijnolifanten en zwarte neushoorns leven in de droge rivierbeddingen in Damaraland. De wereldberoemde Sossusvlei en de zandduinen in het Namib Naukluft Park zijn een must do indien je naar Namibië gaat!

Bekijk foto's van Namibië

Namibië uitzicht

Namibië

Bekijk de video!

nambia-panorama-view

Waarom Namibië bezoeken?

1. Surrealistische landschappen 

Namibië is een lappendeken van duizelingwekkende ravijnen, prachtige karmozijnrode duinen, spookstadjes, Afrikaanse savannes vol wilde dieren, en opmerkelijke kustlijnen bezaaid met scheepswrakken en omgeven door glinsterende saffieren oceanen.

2. Ongelooflijke ervaringen 

Beklim de hoogste duin ter wereld, ga sterren kijken in de Sossusvlei, trek door de Fish River Canyon (de grootste canyon in Afrika), ontmoet het ongrijpbare Himba volk en bezoek een van de meest spectaculaire wildparken in Afrika.

3. Wildernis Safari's 

Volg de ongrijpbare zwarte neushoorns in Damaraland, loop met wilde cheeta's in Erindi Game Reserve, en zie giraffen, leeuwen en gnoes door grasland en overblijvende bronnen sluipen in Etosha National Park.

nambia-zandduinen

Beste tijd Namibië bezoeken?

Namibië is een van de zonnigste landen ter wereld. Het land heeft een dor klimaat, met hete dagen en koude nachten. De temperaturen kunnen oplopen tot 40 graden Celsius in de zomer en dalen tot -1 graden Celsius in de winter (de kustgebieden zijn over het algemeen koeler). De noordoostelijke gebieden krijgen de meeste regen (hoewel de regenval over het algemeen schaars is). De beste tijd voor een bezoek is tijdens het droge seizoen (half april tot oktober). Deze maanden bieden schitterend weer en uitstekende wildobservatie. Dit is het hoogseizoen, dus accommodatie moet van tevoren worden geboekt. Het regenseizoen loopt van november tot mei. Tijdens deze maanden is het bekijken van wild een grotere uitdaging, maar de landschappen bloeien prachtig en de prijzen hebben de neiging te dalen. Voor goedkope vluchten naar Namibië kunt u het beste reizen van december tot maart en de schouderseizoenen van mei en november. Dit is exclusief de kerst- en nieuwjaarsperiode.

namibie afrika

Introductie Namibië

Namibië wordt beschouwd als het Zuid-Afrikaanse paradijs, rijk aan woestijnlandschappen, inheemse geschiedenis en diamanten.

Namibië is een van de meest unieke plaatsen op aarde. Surrealistische landschappen trillen van exotische wilde dieren, oude inheemse stammen en het betoverende ongetemde ritme van zuidelijk Afrika. Namibië is de thuisbasis van een van de oudste woestijnen ter wereld en telt meer dan 2,5 miljoen mensen. Populaire attracties zijn het Etosha National Park, Skeleton Coast, Sossusvlei en Fish River Canyon.

Namibië is het wilde hart van de Afrikaanse wildernis. Het land ontvouwt zich langs de ongetemde kust van zuidelijk Afrika en biedt surrealistische landschappen en buitengewone ervaringen die nooit ophouden ontzag in te boezemen en te inspireren. Ga op safari door het Etosha National Park om getuige te zijn van sublieme wildlife spektakels en verken de iconische duinen van de Sossusvlei en de skeletachtige overblijfselen van de Deadvlei. Andere beroemde attracties zijn de Naukluft Mountains, Spitzkoppe en de Ruacana en Epupa watervallen. Ga op zoek naar oude rotskunst in Twyfelfontein en Damaraland, of reis naar Kaokoland om meer te leren over de OvaHimba. De steden Swakopmund, Walvis Bay en Lüderitz bieden ongelooflijke visgerechten en een toegangspoort tot avontuur. Kitesurfen, quad rijden en duinboarden zullen uw bloed doen stromen, terwijl een panoramische vlucht over de Skeleton Coast en een tocht per heteluchtballon over de duinen echt onvergetelijke bezienswaardigheden zijn. Bezoek ook zeker het spookstadje Kolmanskop en ga sterren kijken in Gamsberg. Namibië is een van de grote meesterwerken van de planeet aarde, en het nodigt u uit om getuige te zijn van zijn rauwe, ongerepte schoonheid en zijn wilde, koortsachtige ziel te voelen.

Namibie

Namibië

Bekijk de video!

Welke steden bezoeken in Namibië

StedenVisited by Mister Goodlife

namibie-zee-zandduinen

Windhoek

namibie-windhoek

Verloren in de woestijn, maar schitterend bruisend van kosmopolitische energie en culturele symbiose, is Windhoek een plaats van buitengewone stedelijke kracht en koortsachtige ziel. Een reis naar Windhoek is een zinnenprikkelende reis naar een wereld waar de regels niet gelden. Lokale Herero-vrouwen, gekleed in Victoriaanse jurken, flaneren door de straten en de plaatselijke bevolking brengt de namiddag door in Eveline Street - een culturele levensader van kleurrijke shebeens, dreunende muziek en braaikraampjes. Maak een geschiedenisrondleiding door de stad en verken opmerkelijke bezienswaardigheden zoals de Christuskirche, het Tintenpalast, de Parlaments Gardens, de Alte Feste en het Independence Memorial Museum. Bezoek de National Art Gallery voor een kijkje in de plaatselijke kunstscène; doe mee aan alles van open mic-avonden en karaoke tot poëzievoordrachten en komedie in The Warehouse Theatre; doe mee aan een drumcirkel in Joe's Beerhouse; of ga op zoek naar wilde dieren in N/a'an ku se Lodge and Wildlife Sanctuary. En vergeet niet de biltong te proeven! Windhoek lonkt met een biertje en een vrolijk "Hallo!" en "Ongiini?"


Waarom Windhoek bezoeken?

1. Lokaal gebrouwen bier:

Windhoek produceert enkele van de beste bieren van Afrika. Bezoek de fabriek van de Namibia Breweries, woon het Oktoberfest bij, of reis naar de rand van Katutura voor een gewaagde mopani-worm en een traditioneel bierarrangement.

2. Cultuur en Geschiedenis:

Probeer de traditionele kapana in Singles Quarters en snuffel tussen kleurrijke Herero-ambachten, of bewonder de historische pracht van Alte Feste (circa 1890) en de 600 miljoen jaar oude Gibeon-meteorieten.

3. Woestijnlandschappen:

Laat je betoveren door de surrealistische en spectaculaire composities van Windhoek, een glinsterende stedelijke oase van groen en parelmoerachtige tinten verzonken in de zinderende hickory vlaktes van de wilde Namibische outback.


Wanneer is de beste tijd om Windhoek te bezoeken?

Windhoek heeft een heet, semi-aride klimaat, met twee verschillende seizoenen: droog (mei tot oktober) en nat (november tot april). De gemiddelde temperatuur varieert van 31 graden Celsius in de zomer tot 6 graden Celsius in de winter. De meeste regen valt in december. De beste tijd om Windhoek te bezoeken is van mei tot eind oktober. Deze maanden bieden ideale omstandigheden voor activiteiten, sight-seeing en het bekijken van wild in de nationale parken. Dit is het hoogseizoen, dus wees voorbereid op grotere drukte en hogere prijzen. Het Oktoberfest verovert de stad tegen het einde van oktober. Andere opmerkelijke evenementen zijn: Enjando Street Festival (maart) en Windhoek Karneval (eind april). Voor goedkope vluchten naar Windhoek is de beste tijd om de stad te bezoeken tussen december en maart.

 

Belangrijkste attracties in Windhoek

 • Geologisch Onderzoek Museum
 • Onafhankelijkheidsmonument Museum
 • Daan Viljoen Natuurreservaat 
namibie-zee-zandduinen

Swakopmund

namibie-swakopmund

Swakopmund is een prachtige stad aan de kust van westelijk Namibië. Met ruim 44.000 inwoners is het de op drie na dichtstbevolkte stad van Namibië. Swakopmund is een badplaats met de mogelijkheid om unieke attracties te omarmen. Deze ongelooflijke toeristische attracties zijn onder andere de Hawker's Market, de Jetty en de Namib Desert Tour. Dit prachtige toevluchtsoord is genesteld tussen levendige Atlantische walsen en de mysterieuze Namib Woestijn. Swakopmund is een must-see bestemming omdat het vele unieke juweeltjes bevat die deze Namibische stad echt speciaal maken. Met zijn ongelooflijke landschappen koestert Swakopmund zich in de glorie van contrasterende natuurlijke landschappen. Ervaar het diverse woestijn- en zeeleven in één stad! De prachtige woestijn heeft de aandacht getrokken van Hollywood productiemaatschappijen, met features in Mad Max Fury Road, en AMC's The Prisoner en The Village. Swakopmund is een badplaats met prachtige Duits-koloniale architectuur. Tijdens uw rondleiding door de stad moet u zeker de historische betekenis van deze verbazingwekkende gebouwen bewonderen. Wees niet verbaasd als u in Swakopmund op authentieke Beierse sferen stuit. Deze eigenaardige stad zal u zeker fascineren!


Waarom Swakopmund bezoeken?

1. Avonturen in de woestijn:

Toeristen krijgen de kans om de Namibische woestijnen te verkennen. Geniet van de duingordel aan de kust. Doorkruis het surrealistische landschap tijdens een 4x4 tour. Slangen, kameleons en verschillende insecten kunnen worden gezien op deze tour.

2. Ballonvaren:

Bekijk de Namib-woestijn en de duingordel vanuit vogelperspectief vanuit een heteluchtballon. Swakopmund ontvouwt zich onder u in zijn ware grootsheid.

3. Het onderwaterleven:

Eenmaal in Swakopmund wordt u blootgesteld aan een gevarieerd onderwaterleven. Ga mee op een cruise om zeezoogdieren te zien, zoals dolfijnen, zeeschildpadden en zeehonden.


Wanneer is de beste tijd om Swakopmund te bezoeken?

Swakopmund heeft een mild woestijnklimaat, met gemiddelde temperaturen tussen de 15°C en 25°C. Swakopmund is overgeleverd aan de koude Benguela stroom, waardoor de mist tot 140 km landinwaarts kan reiken. De Namib woestijn wordt bedekt door een mist die bestaat uit warme lucht en de koude Benguela stroom. Om het hoogseizoen te vermijden, kunt u het beste een bezoek brengen in de warme maanden november tot maart. Toeristen geven in december de voorkeur aan de kustvoordelen van Swakopmund om aan de hitte te ontsnappen. Mei en juni is net na het regenseizoen en het is de ideale tijd om wild te spotten.


Belangrijkste attracties in Swakopmund

 • Hawker's Markt
 • Martin Luther (Stoomtractor) Museum
 • Hohenzollernhaus
namibie-zee-zandduinen

Walvis Bay

nambia-walvis-bay

Walvis Bay: "Waar spannend avontuur wordt aangevuld door de surrealistische schoonheid van de landschappen."

Het leven in Walvis Bay, een dromerige woestijnstad die bruist van zorgeloos charisma en ragfijne aantrekkingskracht, draait om avontuur, wilde dieren en de beste zeevruchten die u ooit zult proeven. Het is de thuisbasis van meer dan 100.000 mensen en de belangrijkste haven van Namibië langs de zwoele Afrikaanse kustlijn. Bezienswaardigheden zijn onder meer Dune 7, Walvis Bay Museum en Salt Works. Bereid u voor op een van de meest surrealistische en mooiste plekken op aarde. Het zachte fladderen van de vleugels, de zwoele warmte van de Afrikaanse zon en de geur van gebakken calamares heten u welkom in Walvis Bay, een stad die bekend staat om zijn saffier en jeneverbes kustlijn en flamingo's. Een 18 km lange zandvlakte beschermt de stad tegen de woeste Atlantische Oceaan en biedt een toevluchtsoord voor vogels. De wetlands zijn de thuisbasis van een betoverende bonte verzameling vogelsoorten, waaronder roodkeelduikers, pelikanen, Damara-sterns en flamingo's. De lagune is een foerageergebied voor vogels die naar de poolcirkel trekken. Walvis Bay, met zijn surrealistische samenstelling van woestijn en oceaan, belooft onvergetelijke landschappen en wervelkolom-tintelende ervaringen. Beklim de hoogste duin ter wereld, of rijd over de ongetemde hellingen in een 4X4. Voor de waaghalzen zijn er zandboottochten in overvloed. Oceaan safari's zullen u kennis laten maken met flesneus dolfijnen en walvissen. Breng luie middagen door op de esplanade, snuffel rond tussen de souvenirs van de Himba en doe u tegoed aan de heerlijk verse kroepoek onder de rieten viskrotten. En verwelkom de sterrenhemel met een cocktail, uitkijkend over de gloeiende caleidoscoop van hemel en oceaan.


Waarom Walvis Bay bezoeken?

1. Avontuur:

Walvis Bay staat bekend om onvergetelijke ervaringen zoals catamaran cruises, kajakken, 4X4 duinsafari's, sand-boarding, vissen, dolfijnentours en quad biking. Red Dune Safaris biedt uitzonderlijke tourpakketten.

2. Wildlife:

De landschappen rond Walvis Bay leven van de wilde dieren. Dolfijnen, walvissen en pelsrobben leven in de oceaan, terwijl de wetlands een toevluchtsoord zijn voor verbazingwekkende flamingo populaties en baltsende pelikanen.

3. Zeevruchten:

Visserscultuur en rustieke viskrotten zijn er in overvloed, dus maak je klaar voor een zeevruchtenfestijn dat het beste zal zijn dat je ooit hebt gehad. Breng zeker een bezoek aan The Raft and Anchors.


Wanneer is de beste tijd om Walvis Bay te bezoeken?

Walvis Bay heeft een koel woestijnklimaat, met hete zomers en milde winters. De gemiddelde temperatuur varieert van 24 graden Celsius in de zomer tot 8 graden Celsius in de winter. In de zomer en lente valt er enige regen. s Avonds hangt er dichte mist over de stad. De beste tijd om wild te kijken, sterren te kijken en buitenactiviteiten te ondernemen in Namibië is tussen mei en oktober. Deze maanden nodigen uit tot aangename temperaturen en een heldere hemel. De beste tijd om vogels te kijken is in de zomer (februari tot maart). Voor goedkope vluchten naar Walvis Bay kunt u het beste buiten de schoolvakanties en de feestdagen een bezoek brengen.


Belangrijkste attracties in Walvis Bay

 • Skelet Kust
 • Walvis Bay Museum
 • Walvis Bay Waterkant
namibie-zee-zandduinen

Luderitz

nambia-luderitz

Luderitz is een havenstad in het zuiden van Namibië, waar een kleine 12.537 mensen wonen. Deze gastvrije stad, met zijn rotsachtige kustlijn, is een uitbarsting van kleur en karakter. Het is de enige plaats in Afrika met Duits koloniale architectuur, die in de structuren is geplaveid. De kustlijn is prachtig en dient als een thuis voor zeehonden, pinguïns, flamingo's en zelfs struisvogels. De stad heeft verschillende historische plaatsen die een bezoek waard zijn, waaronder een aantal gedenktekens. Deze gebouwen zijn van groot historisch belang. De veelkleurige gebouwen die de straten omzomen, werden gebouwd tijdens de eerste Duitse bezetting. In sommige straten zijn bedrijven van meer dan honderd jaar oud te vinden. De schaal van de nationale monumenten, en de manier waarop het opgaat in de rotswand is zeer indrukwekkend. Het museum bevat informatie over de geschiedenis van de stad, waaronder displays over de natuurlijke historie, de plaatselijke inheemse bevolkingsgroepen en de diamantmijnindustrie. Het jaarlijkse Luderitz rivierkreeftfestival vindt plaats rond Pasen en trekt duizenden bezoekers naar de stad. Het festival is een vreugdevolle viering van het fabelachtig rijke zeeleven, vooral de heerlijke plaatselijke rivierkreeft. Een wonderland van entertainment, activiteiten en heerlijke zeevruchten maken van het festival een niet te missen evenement om de feestsfeer te verhogen. De tweede lagune van Luderitz op weg naar Diaz Point is uitgegroeid tot 's werelds beste plek voor snel zeilen. De speed challenge is een zes weken durend evenement dat 's werelds beste kite- en windsurfkampioenen aantrekt.


Waarom Luderitz bezoeken?

1. Sightseeing:

Een vriendelijke havenstad, op de warme schouders van zuidelijk Namibië, houdt de reiziger bezig op dit avontuur. Fotografische mogelijkheden, festivals, schilderachtige architectuur is de rijkdom van de geschiedenis van deze haven.

2. Architectuur:

De straten van Luderitz zijn iconisch. Wandel door de straten en sta versteld van de interessante, felgekleurde Art Nouveau architectuur die prachtig contrasteert met het gouden zand van de Namib woestijn op de achtergrond.

3. Cuisine:

Het mag dan wel een afgelegen stadje zijn, verscholen tussen de woestijnduinen, maar dat weerhoudt het er niet van om uitzonderlijke eetervaringen te bieden. Rotskreeft, garnalencurry en zeevruchtenschotels zijn slechts enkele van de delicatessen.


Wat is de beste tijd om Luderitz te bezoeken?

Het klimaat in Luderitz kan een beetje onvoorspelbaar zijn. Als u vanuit het binnenland komt, zult u merken dat de temperatuur duidelijk verandert naarmate u dichter bij de kust komt. En hoewel de meeste dagen zonnig zijn, zijn er in september en februari soms zware stormen en woeste winden. Zoals vele toeristencentra kan het druk worden in Luderitz tijdens de schoolvakanties; boek indien mogelijk vooraf accommodatie. Het toeristische hoogseizoen loopt van juni tot september, de wintermaanden. Van december tot midden februari razen de winden met een snelheid van 60 kilometer per uur over de stad. De laatste 20 km van de hoofdweg voert door stuifzandduinen; als u met hoge snelheid een zandrug raakt, is het alsof u op cement botst en kunt u gemakkelijk de controle verliezen - rij langzaam.


Belangrijkste bezienswaardigheden in Luderitz

 • Felsenkirche
 • Goerke Huis
 • Luderitz Museum

Waar naartoe in Namibië?

Regio's & Parken Selected by Mister Goodlife

namibie dessert lodge

Etosha National Park

nambia-etosha-national-park

Niet te missen als je naar Namibië afreist is het droge en onherbergzame Etosha National Park. Dit is het grootste beschermde wildpark van Namibië,waar je ook de grootste concentratie wilde dieren tegenkomt. Het park is vernoemd naar de Etosha zoutpan,waar meer dan een miljoen flamingo’s komen broeden. Er zijn tientallen drinkplaatsen gevormd, waar regelmatig grote kuddes olifanten en andere dieren gelijktijdig komen drinken. Het is een bijzonder gezicht om zebra's, bokken, olifanten, giraffen, neushoorns, vogels, zwijnen en meer in 1 foto te kunnen vangen omdat ze allemaal bij dezelfde drinkplaats komen. De droogte in Etosha maakt het voor de dieren noodzakelijk om samen te scholen bij het schaarse water.

namibie dessert lodge

Namib Naukluft Park

nambia-namib-naukluft-park

Het grootste natuurpark van Namibië heet officieel het Namib Naukluft Park. Tussen de kustplaats Swakopmund en Lüderitz in het zuiden zie je dieprode zandduinen, droge rivierbeddingen en diepe dalen. De zandduinen die u hier treft behoren tot de hoogste ter wereld (350 meter hoog. De rode kleur wordt veroorzaakt door de leeftijd van de duinen, hoe ouder hoe roder als gevolg van oxidatie van het ijzergedeelte in het zand. Hoewel de regelval hier minimaal is is er weldegelijk flora en fauna in de Namib woestijn. Dat komt omdat voldoende vocht wordt aangevoerd via de mist die vanaf de koude Atlantische oceaan landinwaarts gedreven wordt. Jakhalzen, struisvogels en gemsbokken kunnen veelvuldig gespot worden en de welwitschiaplant, soms wel meer dan 2000 jaar oud, is in volle glorie te aanschouwen.

namibie dessert lodge

Sossusvlei

namibie

De meest beroemde zandduinen zijn die van Sossusvlei. De bekende Duin 45, die u het best bij zonsopkomst of net voor zonsondergang kunt beklimmen, ligt in de buurt van Sesriem waar zich ook de Sesriem Canyon en de bekende Dodevlei bevinden. In de Sossusvlei maakt u ook prachtige ballonvaarten of kunt u met een helicopter of vliegtuigje over de duinen vliegen. Mister Goodlife verbaasde zich op deze manier vanuit de lucht over de glorieuze zandduinen en hun prachtige kleurschakeringen.

namibie dessert lodge

NamibRand Nature Reserve

nambia-namibrand-nature-reserve

Het uitgestrekte NamibRand Nature Reserve is gelegen tussen het Namib Naukluft Park en het Nubib gebergte. De transitie van ruige bergen naar gele graslanden naar rode zandduinen is een bijzondere gewaarwording en een waar paradijs voor (fotograferende) natuurliefhebbers. In dit park kun je ook giraffen tegenkomen naast de grote kuddes gembbokken en struisvogels en springbokken. Wandelend met een gids, in een georganiseerde game drive in een landrover of wederom vanuit de lucht met een ballonvaart, de kans op ontoetingen met deze dieren is groot.

namibie dessert lodge

Caprivistrip

nambia-caprivistrip

In het noorden is de Zambezi regio, ook bekend als de Caprivistrip, een mooie bestemming. Deze strip verbindt Namibië met buurlanden Angola, Zambia, Botswana en Zimbabwe. De rivieren Zambezi, Chobe, Kavango en Kwando zorgen er samen met de nodige regenval ervoor dat dit de natste regio van Namibië is. De omstandigheden zijn darrmee ideaal voor wilde dieren. Van juli tot half oktober (droge wintermaanden) komen olifanten uit de buurlanden naar de Caprivistrip om te genieten van het aanwezige water. Migrerende watervogels zie je juist weer in de natte zomermaanden (januari tot mei). Bekende wildparken in de Zambezi regio zijn Mudumu, Bwabwata, Mahango en Nkasa Rupara. In een combinatie reis met Victoria Falls en Botswana raadt Mister Goodlife de Caprivistrip van harte aan.

namibie dessert lodge

Damaraland

nambia-damaraland

Damaraland staat bekend om de oude rotsgravures van Twyfelfontein en geologische toplocaties zoals Organ Pipes, Petrified Forest en Burnt Mountain. Het indrukwekkende landschap hier wordt nogal eens als het mooiste van heel Namibië beschouwd. Van maart tot oktober kun je hier in de bedding van de Aba-Huab rivier op zoek gaan naar de rode woestijnolifant. Gehalve dit zeldzame type olifant zul je hier ook zwarte neushoorns, gemsbokken, springbokken en bergzebra’s tegenkomen.

namibie dessert lodge

Fish River Canyon

nambia-fish-river-canyon

Fish River Canyon, na de Grand Canyon de grootste canyon ter wereld, is ongeveer 130 miljoen jaar geleden ontstaan. U beleeft hier de meest mooie vergezichten en uitzichten bij opkomende en ondergaande zon. De kans dat de Fish River gevuld is met water is het grootst in de maanden november to april. De overige maanden is deze rivier doorgaans compleet droog.

namibie dessert lodge

Waterberg Plateau

nambia-waterberg-plateau

Een zandsteenformatie van 48 kilometer lang en 15 kilometer breed, genaamd Waterberg Plateau, is een uitzonderlijk mooi park met vele waterbronnen waar diverse zeldzame dieren te zien zijn zoals sabelantilopen, luipaarden, cheetahs en neushoorns.

namibie dessert lodge

Kaokoland

namibia-kaokoland

Kaokoland ligt in het afgelegen westen van Namibië en wordt gezien als een van de laatste echte wildernissen in Afrika. Heuvels en bergen vormen hier een afwiisselend en onhherbergzaam gebied waar de seminomadische Himba’s nog op traditionele wijze in eenvoudige lemen hutten wonen. De Epupa watervallen zijn hier zeker een bezoek waard.

Luxe accommodatie Namibië

 Signature Selection by Mister Goodlife

Meer weten over Namibië?