seychellen header

De Seychellen

Luxe strandvakanties met privacy op privé eilanden

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here !

Jos van Krimpen

Mister Goodlife is er zeker van dat  de reiziger die op zoek is naar ultieme privacy, barefoot luxury, een heerlijk klimaat, unieke natuur met bounty stranden en azuurblauwe water van de Indische oceaan op de Seychellen helemaal aan zijn of haar trekken zal komen. Vergeleken bij de andere favoriete bestemmingen in Zuidelijk Afrika is het prijspeil bovengemiddeld maar de mogelijkheden op de private islands van de Seychellen (zoals North Island, Fregate Island, Deroches Island en Denis Island) zijn dan ook ongeëvenaard. Ook op de grotere eilanden Mahé en Praslin heeft Mister Goodlife genoten in luxe en intieme resorts en hotels die de hoogste graad van service en privacy bieden. De Seychellen hebben een tropisch klimaat dat de ultieme luxe strandvakantie mogelijk maakt. Bij de eilanden kan men uitstekend snorkelen en duiken naar tropische vissoorten en koraalriffen. Er is geen sprake van massatoerisme en men wil dit graag zo houden; men richt zich dan ook voornamelijk op de welvarende toerist.  Er zijn veel kleinschalige maar zeer luxe  accommodaties, waarbij sommige resorts de enige zijn op een eilandje, dit heeft het voordeel van veel rust en privacy. De Seychellen zijn ideaal voor een onvergetelijke strand-,zeil- of duikvakantie, maar  ook een combinatie met  een safari in Zuid-Afrika of een van de andere safaribestemmingen in Zuidelijk Afrika is een aantrekkelijke optie.

Bekijk foto's van de Seychellen

seychellen-header

Seychellen

Bekijk de video

seychellen-diner-op-strand

Waarom naar de Seychellen? 

  • Privacy op 'private islands'
  • Gunstig klimaat gedurende het hele jaar
  • Unieke flora, fauna en onderwaterwereld
  • Paradijs voor strandliefhebbers, zeilers en duikers
  • Zeer geschikt voor een ‘island hopping’ rondreis
  • Geen massa toerisme, kleinschalige luxe accommodatie, rust
  • Goede combi met safari in Zuidelijk Afrika
seychellen-landschap-zuid-afrika-palmboom

Wat voor natuur op de Seychellen?

Op de Seychellen komen veel planten voor die nergens anders voor komen. De bevolking van de eilanden leeft veelal van landbouw, toerisme en visvangst. Het toerisme, dat de belangrijkste bron van inkomsten is voor het land, wordt echter wel strikt beheerd door de regering. De diverse nationale parken zijn erop gericht om de natuur te bewaren en te beschermen.
seychellen romantiek boswandeling

Welk klimaat is er op de Seychellen? 

De Seychellen hebben een tropisch klimaat, met een warm en vochtig seizoen van december tot en met maart en een droger en koeler seizoen van mei tot en met september. De gemiddelde temperatuur ligt het hele jaar tussen de 24-32°C. Van maart tot en met mei en in oktober en november waait er een lichte bries en is de zee rustig.
seychellen romantiek boswandeling

Wanneer naar de Seychellen? 

Aangezien de Seychellen het hele jaar door constant warme temperaturen en zonneschijn kent, is elk moment een ideale tijd om het eiland te bezoeken. Wanneer bezoekers kiezen om te gaan hangt meestal af van hun keuze van activiteiten. Het weerpatroon op de Seychellen wordt doorgaans bepaald door twee contrasterende windstromen: de noordwestelijke wind die waait tussen oktober en maart, en de zuidoostelijke wind die waait tussen mei en september. Bezoekers die willen vissen moeten hun bezoek plannen tussen oktober en april, en bezoekers die willen duiken en surfen/windsurfen moeten hun bezoek plannen tussen mei en september. Snorkelen en zwemmen zijn het hele jaar door vakantieactiviteiten. Op de Seychellen valt het hele jaar door matige regen, meestal in de vorm van korte buien die plotseling opkomen en ongeveer een uur duren voordat de zon weer opkomt. In de maanden december tot maart is de toeristenstroom het laagst vanwege de vele regenbuien.

Luxe accommodatie Seychellen

 Signature selection by Mister Goodlife

Uit welke eilanden bestaan de Seychellen?

Eilanden: Visited by Mister Goodlife

De Seychellen (Republiek der Seychellen) is een land en eilanden-gebied in Afrika dat bestaat uit circa 115 eilanden, in de West-Indische oceaan, en heeft een totale oppervlakte van 455 vierkante kilometer.  Van deze 115 eilanden vormen er 41 de oudste granieteilanden in het midden van de oceaan op aarde, terwijl nog eens 74 de laaggelegen koraalatollen en rifeilanden van de Buiteneilanden vormen. De granieteilanden van de Seychellen zijn gegroepeerd rond het hoofdeiland Mahé, waar zich de internationale luchthaven en de hoofdstad Victoria bevinden, en de buureilanden Praslin en La Digue. Deze binneneilanden vormen samen het culturele en economische centrum van de natie en herbergen het merendeel van de toeristische faciliteiten van de Seychellen, evenals de mooiste stranden.

De grootste eilanden zijn: Mahé, Praslin en La Digue. De hoofdstad van de Seychellen is Victoria en is gelegen op het hoofdeiland Mahé. Op Mahé woont circa 90% van de bevolking, de totale bevolking bestaat uit 84.000 inwoners. Engels, Frans en Creools zijn de officiële talen van de Seychellen. De tropische  ‘inner islands’, waar Mahé, Praslin, La Digue, Silhouette, North Island en Frégate toe behoren zijn heuvelachtige granieteilanden met veel bijzondere vogels en unieke diersoorten. Deze bergachtige eilanden zijn begroeid met ondoordringbaar oerwoud. De eilanden aan de buitenzijde van de archipel, de 'outer islands', bestaan uit koraal. De koraaleilanden steken niet meer dan drie meter boven de zeespiegel uit en zijn begroeid met bomen en kokospalmen.

seychellen zonsondergang

Mahé

buurlanden seychellen zuid afrika mahe

Mahé is de belangrijkste toeristische bestemming van de Seychellen. Met meer dan 90.000 inwoners maakt het ongeveer 90% uit van de bevolking van het land. Mahé biedt u een heerlijke vakantie-ervaring met een overvloed aan resorts en activiteiten. Mahé werd voor het eerst door de Britten bezocht in 1609, maar pas na de expeditie van Lazare Picault in 1742 werd het eiland geleidelijk aan bewoond, eerst door de Fransen, die tot 1814 directe invloed bleven uitoefenen, en daarna als Britse kolonie tot de Seychellen in 1976 onafhankelijk werden. Tot de belangrijkste attracties van het eiland behoren Beau Vallon, Port Launay Road, het Anse Major-pad en de Nationale botanische tuin van de Seychellen. Op het eiland bevindt zich de internationale luchthaven van de Seychellen (SEZ), op 15 minuten rijden van het stadscentrum van de hoofdstad van de Seychellen, Victoria. Mahé is het grootste en meest ontwikkelde eiland van de Seychellen. Hier bevindt zich de hoofdstad van het land, Victoria, en alle voorzieningen en attracties om u een heerlijke vakantie te bezorgen.


Op dit eiland vindt u een enorme keuze aan resorts, activiteiten en geheime schatten. Verken fantastische duiklocaties, geniet van de verbluffende ervaring van snorkelen met walvishaaien in of voorbij de baai, en geniet van fantastische uitzichten op wandelpaden door het binnenland van het Morne Seychellois National Park. Aan de westkust van Mahé ontdekt u een grote verzameling adembenemende stranden, waar u ook een prachtig aanbod aan accommodatie vindt. En waar u zich ook bevindt op dit eiland, de grootte garandeert dat u nooit meer dan 20 minuten rijden bent met de auto of bus van de prachtige natuurlijke attracties van Mahé. 


Wanneer Mahé bezoeken?

Beste tijd om Mahé te bezoeken De lente (april - mei) in Mahé is een van de beste tijden om Mahé te bezoeken. Je kunt warm en mild weer ervaren, als de vochtige noordwestelijke passaatwinden plaatsmaken voor de drogere zuidoostelijke winden. De temperaturen schommelen tussen de 20 en 30 graden, terwijl er weinig neerslag valt. De hotelprijzen zullen ook lager zijn, omdat het zomerseizoen (juni - september) nog niet is begonnen. Van oktober tot november (herfst) zijn de hoteltarieven ook lager. Het weer kan dan natter zijn, maar er is ook veel aangenaam strandweer, met hoge temperaturen rond de 30 graden.

Waarom Mahé bezoeken?

1. Natuur

Verken de rijkdom aan natuurlijke schatten van de Seychellen. Met een achtergrond van torenhoge granieten pieken van 1000 meter is Mahé een buitengewone schatkamer van flora die zich in de loop van eeuwen van prachtig isolement heeft ontwikkeld. Zeldzame inheemse planten die nergens anders ter wereld voorkomen, sieren de nevelwouden in de bergbolwerken van Mahé, zoals de kwallenboom, de vleesetende Seychelles Pitcher Plant en de Seychelles Vanilla Orchid.

2. Stranden

Aan de westkust van Mahé kunt u meer dan 60 prachtige stranden ontdekken. Ga lekker zonnebaden of geniet van het prachtige uitzicht op zee langs de schilderachtige kust. Ontdek de Seychellois keuken en ervaar de unieke smaken die de Seychellois creëren door het gebruik van koriander, gember, citroengras en tamarinde.

3. Touren

Een ontspannen rondrit over het eiland met de auto duurt 2 tot 2 1/2 uur en laat het leeuwendeel van de accommodatiemogelijkheden, culturele bezienswaardigheden en andere attracties van de Seychellen zien.

4. Knooppunt

Mahé is de internationale toegangspoort tot de Seychellen. Het is de thuisbasis van de internationale luchthaven en de hoofdstad van het land, Victoria. Ook is Mahé het vervoersknooppunt voor eilandhoppen en dagexcursies naar naburige eilanden en alle andere eilanden binnen de Seychellen. Alle binnenlandse lijnvluchten van Air Seychelles vertrekken van Mahé naar de bediende eilanden.

seychellen zonsondergang

Praslin

buurlanden seychellen zuid afrika praslin

Praslin, met 6.500 inwoners, is het op één na grootste eiland van de Seychellen. Het ligt 45 km ten noordoosten van Mahé en is 10 km bij 3,7 km groot. Een ontspannen tochtje rond het eiland met de auto duurt ongeveer 2 uur.

Op Praslin ligt de schitterende Vallée de Mai, een van de twee werelderfgoedlocaties van de Seychellen die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Het eiland heeft werkelijk schitterende stranden, zoals Anse Lazio en Anse Georgette, die de afgelopen jaren beide op de top-10 lijst van beste stranden ter wereld stonden. Voordat de Fransen zich halverwege de 18e eeuw op de eilanden vestigden, was Côte d'Or op Praslin een geliefd toevluchtsoord van piraten. Praslin is een schilderachtig, tropisch eiland in de Seychellen-archipel. Praslin is de tweede grootste van de eilanden en is een belangrijke toeristische bestemming voor bezoekers van alle achtergronden die aangetrokken worden door het kristalheldere water, de zachte witte stranden en de weelderige groene bossen.


Waar komt de naam Praslin vandaan?

Het eiland werd Praslin genoemd naar de Duc de Praslin, de Franse minister van Marine in 1768 toen de oorspronkelijke 'Steen van Bezit' werd opgericht op het eiland in wat nu nog Anse Possession heet. Bijna anderhalve eeuw later raakte de bezoekende generaal Gordon (bekend van Khartoum) ervan overtuigd dat de Vallée de Mai de oorspronkelijke plaats was van de Hof van Eden. Hier groeit de legendarische Coco-de-Mer, 's werelds zwaarste noot, hoog op eeuwenoude palmen in een oerwoud. De Vallée is gastheer van zes palmsoorten die alleen op de Seychellen voorkomen.


Waarom Praslin bezoeken?

Praslin staat in de voorhoede van het toerisme op de Seychellen met een sterke traditie van gastvrijheid en een breed scala aan accommodatiemogelijkheden. Het is ook een uitvalsbasis voor excursies naar naburige eilanden, waarvan sommige belangrijke heiligdommen zijn waar zeldzame soorten inheemse flora en fauna voorkomen.

1. Iconische stranden 

De stranden van de Seychellen worden consequent beoordeeld als een van de beste ter wereld. Tropisch met zacht, wit zand en rustig, turquoise water. Ze komen letterlijk uit een foto, want ze worden vaak gebruikt als decor voor fotoshoots.

2. Spannende watersporten 

De omringende wateren van Praslin zijn ideaal voor verschillende watersportactiviteiten voor het hele gezin. Denk aan snorkelen, duiken, windsurfen en jetskiën.

3. Wandelen 

Een van de minder bekende attracties van de Seychellen zijn de prachtige wandelpaden door het bos. Praslin heeft een aantal gemarkeerde paden van verschillende intensiteit die geschikt zijn voor alle wandelaars, zowel amateur als ervaren.


Het eiland Praslin is het op één na grootste eiland van de Seychellen archipel en biedt vakantiegangers een spannende verscheidenheid aan attracties. Naast het fantastische hoofdstrand, Anse Lazio Beach, herbergt Praslin twee natuurreservaten: Praslin National Park en Vallée de Mai. Beide parken bieden een prachtige bosrijke omgeving, watervallen en wandelpaden. Wandelaars kunnen hun hart ophalen op de plaatselijke heuvels die een panoramisch uitzicht over het eiland en de oceaan bieden. Het Praslin Museum biedt bezoekers een interessante geschiedenis van de ontwikkeling van de Seychellen, evenals de geschiedenis en de plaatselijke cultuur. Traditionele praktijken zoals kokosnoot ontpitten worden ook aangeboden, en bezoekers worden aangemoedigd om de verrassend lastige praktijk eens te proberen!


Belangrijkste attracties op Praslin

Anse Lazio Strand

Praslin Nationaal Park

Vallée du Mai


seychellen zonsondergang

La Digue

buurlanden seychellen zuid afrika la digue

La Digue is een naaste buur van Praslin en met de satellieteilanden Félicité, Marianne en de Zustereilanden is La Digue het op drie na grootste eiland van de Seychellen. La Digue ontleent zijn naam aan een van de schepen van de vloot van ontdekkingsreiziger Marion Dufresne, die in 1768 door de Fransen werd uitgestuurd om de granieten eilanden van de Seychellen te verkennen.

Flora & Fauna

Behalve de zwarte paradijsvliegenvanger van de Seychellen, een van de zeldzaamste vogels ter wereld, herbergt de biodiversiteit van La Digue sterren als de chinese roerdomp, de holenzwaluw, de wasbek en twee zeldzame soorten moerasschildpadden. De bossen van La Digue herbergen ook een schat aan flora in de vorm van delicate orchideeën, tuimelende vanillelanen en bomen zoals de Indische amandel en takamaka. Tuinen bloeien met hibiscus en nefenthes tegen een achtergrond van wuivende kokospalmen.

Tradities

La Digue is een eiland waar de tijd heeft stilgestaan en aloude tradities zoals het reizen per ossenkar en fiets nog steeds koning zijn. Traditionele methoden om boten te bouwen en kokosproducten (kopra) te raffineren worden op La Digue nog steeds toegepast.

Waarom La Digue bezoeken?

De vriendelijke sfeer van dit intieme eiland met zijn lome levenstempo, traditionele architectuur en adembenemende stranden, zoals het legendarische Anse Source d'Argent, is een absolute must voor bezoekers.

La Digue heeft talrijke en gevarieerde accommodatiemogelijkheden voor bezoekers, en de pittoreske satellieteilanden zijn ideaal voor snorkel- en duikexcursies.

seychellen zonsondergang

Silhouette

buurlanden-seychellen-silhouette

Silhouette is het op twee na grootste eiland van de Seychellen. Het ligt 30 km voor de westkust van Mahé en dicht bij North Island. Het groene, bergachtige profiel van Silhouette domineert het uitzicht vanaf het strand van Beau Vallon in Mahé.  De Arabieren gebruikten Silhouette als basis voor hun dhows, waarschijnlijk al in de 9e eeuw, zoals blijkt uit de ruïnes van Arabische graftombes in Anse Lascars. Silhouette was, samen met North Island, het allereerste eiland van de Seychellen dat door de schepen van de Sharpeigh-expeditie van 1609 werd gezien. Het zou tot het begin van de 19e eeuw moeten wachten op een permanente nederzetting.

Beschermd gebied

Beschermd door de Nature Protection Trust van de Seychellen, blijft Silhouette een onaangetast, levend museum van de natuurlijke geschiedenis met vele unieke soorten planten en bomen. Hiertoe behoren zeldzame hardhoutsoorten, de verbazingwekkende wierookboom en de vleesetende bekerplant. Naast Mahé is Silhouette het enige eiland met een nevelwoud op de 731 meter hoge bergtop Mont Dauban.

Waarom Silhouette bezoeken?

De primitieve schoonheid van Silhouette is de ideale achtergrond voor wandelaars en trekkers die de mysteries willen doorgronden van een eiland waarvan gezegd wordt dat het ooit het thuis was van de beruchte piraat Hodoul, wiens verborgen schat er misschien nog steeds ligt.

seychellen zonsondergang

Frégate

buurlanden-seychellen-fregrate

Frégate ligt op ongeveer 55 km van Mahé en is het verst verwijderde eiland van de granieteilandengroep Inner Island.

Frégate was in de tweede helft van de 17e eeuw een populaire bestemming voor piraten en er doen verhalen de ronde over schatten die ergens op de 280 hectare van het eiland verborgen liggen. De Seychellois-magnaat Harry Savy kocht het eiland na de Tweede Wereldoorlog en maakte er een zeer winstgevende onderneming van door er groenten, fruit, koffie, vanille, cinammon en gevogelte te telen voor de markten op Mahé. Op het eiland woonden ongeveer 100 mensen die zich bezighielden met de verschillende lucratieve ondernemingen van Savy.

Flora & Fauna

Deze microkosmos van ongeveer 2 km2 herbergt niet minder dan vijftig vogelsoorten, waaronder de zeldzame Seychelles ekster roodborst, en ook 's werelds enige populatie van de reusachtige tenebrionide kever, evenals talrijke reuzenschildpadden.

Waarom Frégate bezoeken?

Frégate beschikt over een luxueuze vijfsterren eco-lodge met optimaal comfort en voorzieningen die een favoriete schuilplaats is geworden voor Hollywoodsterren, met luxe villa's direct aan het strand zodat elke villa een uitzicht op zee heeft van een miljoen dollar. Ondertussen worden gasten aangemoedigd om zich in te zetten voor de vele natuurbeschermingsprojecten op het eiland, die worden geleid door ecologen die tot taak hebben het eiland op natuurlijke wijze ongerept te houden.

seychellen zonsondergang

Sainte Anne

buurlanden-seychellen-sainte-anne-private-island

Sainte Anne, het grootste eiland van het Sainte Anne Marine National Park, ligt 4 km voor de oostkust van Mahé en in de nabijheid van zijn buren, Cerf Island, Round Island en Moyenne Island. Sainte Anne werd in 1742 ontdekt door de beroemde ontdekkingsreiziger Lazare Picault en was het eerste eiland dat door de eerste Franse kolonisten werd bewoond voordat zij zich op Mahé vestigden. Het eiland was later de thuishaven van een commercieel walvisstation en een kanonbatterij uit de Tweede Wereldoorlog. Sainte Anne is de thuisbasis van het 5-sterren Sainte Anne Resort, een 87-villa's tellend resort dat in 2002 werd geopend.

Flora & Fauna

Naast de ontelbare kokospalmen, waaronder drie Coco-de-Mer, groeien er op de weelderige hellingen kaneelplanten, casuarina's en veel van dezelfde soorten planten, bomen en struiken die op de naburige eilanden te vinden zijn.

seychellen zonsondergang

North Island

buurlanden-seychellen-north-island

Gelegen in het uiterste noorden van een archipel in de Indische Oceaan, is North Island een afgelegen tropisch paradijs dat de ultieme luxe ontsnapping en volmaakte privacy biedt. Wij fungeren als een toevluchtsoord voor veeleisende reizigers die op zoek zijn naar op maat gemaakte, gepersonaliseerde ervaringen die totale ontspanning en herstel oproepen. Wij geloven dat geen twee gasten hetzelfde behandeld mogen worden, en onze toegewijde medewerkers werken onvermoeibaar om ervoor te zorgen dat iedereen de vakantie van zijn dromen heeft. North Island beschikt over slechts 11 ruime villa's die elke gast een ongeëvenaard gevoel van exclusiviteit en luxe bieden. Alle villa's zijn individueel met de hand gebouwd en zijn omgeven door pure natuurlijke schoonheid van wit zand, granieten pieken en turquoise water. Tijdens uw verblijf zal een villa op het Noordereiland uw thuis-weg-van-huis zijn, terwijl u volledig wordt ondergedompeld in een ongeëvenaarde eilandervaring. op dit landgoed zullen uw voetafdrukken het enige bewijs zijn op de uitgestrekte, ongerepte stranden van het eiland.

Waarom North Island bezoeken?

North Island belichaamt de vrijheid die volledige privacy biedt, buitengewone ervaringen, perfect gepersonaliseerd naar uw voorkeuren, en service die royaal en groothartig is. De overvloed van het eiland strekt zich natuurlijk uit tot de luxe van keuze die een ongeëvenaard all-inclusive aanbod biedt. Ervaar een ware blote-voeten-luxe ontsnapping op North Island.

seychellen zonsondergang

Desroches Island

buurlanden-seychellen-desroches

Desroches Island is een eiland dat behoort tot de Amiranten van de Seychellen. Het ligt zo'n 230 kilometer ten zuiden van het hoofdeiland Mahé op 40 minuten vliegen met een klein vliegtuigje. De naam komt mogelijks van ridder des Roches, gouverneur-generaal van de Franse Mascarenen, op het moment dat de Fransen dit eiland ontdekten (1771). Desroches is 6,2 km lang, heeft een oppervlakte van 3,24 km² en een kustlijn van zo'n 15 km. Het eiland heeft een dichte begroeing, vroeger noemden de Britten het Wood Island en leverde het copra.

Waarom Desroches Island bezoeken?

Er is een luxe resort aanwezig en het eiland beschikt over een landingsbaan. Dit koraaleiland wordt beschermd door een koraalrif en is 5 km lang en 1,5 km breed. Het heeft 14 km smetteloze witte zandstranden in de schaduw van kokospalmen en casuarinabomen. Desroches is het enige eiland van de Amirantes dat accommodatie biedt. Dit exclusieve paradijselijk koraaleiland heeft parelwitte zandstranden en fantastische snorkelmogelijkheden en uitmuntende vismogelijkheden (vliegvissen, bodemvissen en diepzeeduiken) Desrochers Island is een van de beste duiklocaties van de Seychellen met 15 duiklocaties in de buurt. In het interactieve Discovery Centre leer je meer over de zeldzame fauna en flora van het eiland.

seychellen zonsondergang

Denis Island

buurlanden seychellen zuid afrika denis island

Denis Island ligt 95 km ten noorden van Victoria, Mahé en 45 km van Bird Island, waardoor het een van de noordelijkste eilanden van de Seychellen is. Zoals veel eilanden van de Seychellen was Denis in de hoogtijdagen van de kokosnootindustrie een kokosnootplantage, waar de bevolking tussen 70 en 100 mensen zich bezighielden met het verzamelen van guano (verteerde vogelpoep), de productie van coprah (geraffineerd kokosnootvlees) en de visvangst.

In 1975 werd het eiland gekocht door Pierre Burkhardt, een Franse papiermagnaat die het eiland exploiteerde als een succesvolle lodge met de marketing slogan "het eiland aan de rand van de wereld". Het eiland werd in het midden van de jaren '90 verkocht aan Mason's Travel, een van de eerste lokale grondafhandelaars op de Seychellen.

Flora & Fauna

De 350 hectare van Denis herbergt een gevarieerde vegetatie en populaties zee- en landvogels, waaronder fregatvogels, witstaart tropische vogels, regenwulpen, duiven, houtduiven, kardinalen en mynahs. Het eiland is de recente begunstigde van een succesvol project om met uitsterven bedreigde vogelsoorten te introduceren.

Voor vissers is het ideaal gelegen voor diepzeevisexpedities aan de nabijgelegen oever van de Seychellen, waar marlijn, zeilvis, barracuda, wahoo, dorade en tonijn zowel beginnende als doorgewinterde vissers in vervoering zullen brengen.

Waarom Denis Island bezoeken?

Denis biedt uitstekende natuurwandelingen en faciliteiten zoals tennis, duiken, windsurfen, kanoën en natuurlijk zonnebaden op de stralend witte stranden. De 5-sterren lodge met 25 chalets is de perfecte plek voor een huwelijksreis en biedt afzondering in alle comfort met een uitstekende gastronomische keuken.

seychellen zonsondergang

Bird Island

buurlanden-seychellen-bird-island

Bird Island, het meest noordelijke eiland van de Seychellen, ligt 100 km of 30 minuten vliegen ten noorden van Mahé. Het eiland stond vroeger bekend als Ile aux Vaches vanwege de dugongs (zeekoeien) die er welig tierden.

Flora & Fauna

Tijdens de periode van de zuidoostelijke passaatwinden (mei-september) wordt Bird gekoloniseerd door meer dan een miljoen roetdiefjes die elk hun eieren leggen op hun eigen exclusieve vierkante meter territorium. Bird Island herbergt ook populaties dwergneusjes en dwergsterns, evenals witstaart tropische vogels, fodies, plevieren en wimbrelen.

Bird Island ligt aan de noordelijke rand van de archipel, waar de oceaanbodem tot 2000 meter diepte duikt, en heeft een buitengewoon rijk zeeleven in de vorm van karetschildpadden, groene schildpadden, dolfijnen en zelfs af en toe een walvis. Bird Island was ooit beroemd om zijn grote populatie reuzenschildpadden, maar heeft nu 'Esmeralda', 's werelds zwaarste in het wild levende reuzenschildpad, met een gewicht van meer dan 300 kg en naar verluidt meer dan 200 jaar oud. Esmeralda' is overigens een mannetje.


Waarom Bird Island bezoeken?

In het begin van de jaren 1970 richtte Bird Island zich op het toerisme, en met verschillende programma's voor natuurbehoud, staat de Bird Island Lodge aan de spits van het ecotoerisme op de Seychellen. Bird Island heeft vierentwintig comfortabele bungalows, uitstekende stranden, een reputatie voor een goede keuken en een gemoedelijke sfeer completeren geweldige mogelijkheden om te snorkelen, diepzeevissen en de natuur te bekijken.

Welke activiteiten zijn er op de Seychellen?

Natuur & Avontuur: Selected by Mister Goodlife

seychellen-port-gloud-waterval

Natuurreservaten bezoeken

seychellen-natuurreservaat-port-launay-mahe

Natuurreservaten beschermen meer dan de helft van de 115 koraal- en granieteilanden van de Seychellen. Wandelaars, fietsers en onderwatervorsers worden beloond met een regenboog aan biodiversiteit. Is dit de meest avontuurlijke natuurlijke speeltuin van de Indische Oceaan? Weinig mededingers kunnen wedijveren met de tropische flora en fauna van de Seychellen in zo'n spectaculaire omgeving, waarvan meer dan 50% wordt beschermd door nationale parken en zeereservaten. De eilanden in het hart van de archipel, met aan de buitenkant een halo van koraalatollen, zijn 's werelds enige eilanden in het midden van de oceaan die bestaan uit granietrotsen, die roze blossen in de zon. Hier vindt u de inheemse coco de mer palm, vrij rondlopende reuzenschildpadden en een unieke biodiversiteit aan vogels in bergbossen, waarvan de weelderige groene hoogten uitzicht bieden op poederachtig wit zand en sprankelend turkoois water. De verafgelegen buiteneilanden zijn pioniersterreinen voor liveaboard duikschepen en eco-minded privé-eilandresorts in de buurt van snorkel- en duiklocaties die wemelen van het onderwaterleven. Ongetwijfeld wild, maar ook een oase van rust. De Seychellen liggen buiten de cycloonzone en de meeste eilanden ontsnappen aan het alomtegenwoordige cyclische geweld van de Indische Oceaan.
seychellen-port-gloud-waterval

Vogels spotten

seychellen-vogels-black-parrot-met-vrucht

Van de Seychelles paradise-flycatcher tot de Seychelles scops-owl, op deze eilanden wemelt het van de zeldzame en endemische vogelsoorten. Naar schatting 1,5 miljoen roetdiefjes verzamelen zich elk voorjaar op Bird Island, terwijl de met jungle omzoomde toppen van Aride de thuisbasis zijn van 10 broedende zeevogelsoorten. Op Cousin Island kunnen penseelzwaluwen, Madagaskar tortelduiven en de onlangs opnieuw geïntroduceerde bedreigde Seychelse ekster-robin worden waargenomen. De overplaatsing van 59 Seychellen-warblers van Cousin Island naar Frégate, een privé-eiland, is een van de vele succesverhalen van de archipel op het gebied van natuurbehoud.

Roetdiefjes keren terug naar hun kolonie op Bird Island. Elk voorjaar verzamelen zich hier zo'n 1,5 miljoen vogels om te broeden.

seychellen-port-gloud-waterval

Wandelen in de natuur

buurlanden seychellen zuid afrika boswandeling

Neem een pauze van het strand en verken het weelderige groene hart van de Seychellen. Hieronder lees je over het ontdekken van het wonder van de vreemde natuur per eiland: 

Mahé

Mahé mag dan het drukste eiland van de archipel zijn, maar de talloze paden in het nationale park lopen door dichte bossen, mangroves langs de kust en de grillige ruggengraat van het grootste eiland van de archipel. Wandelingen in de vroege ochtend naar hooggelegen tropische bossen onthullen vleesetende bekerplanten, kwallenbomen, en kleine, bedreigde Sooglossus kikkers. Op het hoofdeiland Mahé vindt u de Nationale Botanische Tuinen, een hoeksteen voor het behoud van de flora van de Seychellen sinds de oprichting in 1901. De twee hectare grote uitgestrektheid omvat een ongelooflijke reeks orchideeën, medicinale boomsoorten die al eeuwenlang plaatselijk worden gebruikt en een geurige arboreale opleiding in het erfgoed van de specerijenhandel van de Seychellen.

Silhouette

Het op twee na grootste eiland van de archipel, Silhouette, is volledig beschermd als nationaal park. De steile beboste toppen rijzen uit boven de blauwe Indische Oceaan, waar u bij elke bocht van het pad uitzicht heeft op de stranden met palmbomen. Met slechts twee verblijfplaatsen is dit een onbewoond eiland voor actieve schipbreukelingen.

Praslin

Praslin, met palmbossen, waaronder de inheemse coco-de-mer in het hart, is een groenhartig eiland met epische uitzichten over de oceaan. De drie uur durende tocht naar het uitkijkpunt bij het Fond Ferdinand Natuurreservaat beloont wandelaars met een panoramisch uitzicht over de hele archipel met negen andere eilanden aan het strand. Of trek noordwaarts naar Anse Lazio, een paradijselijke halvemaan van poederwit zand die regelmatig wordt aangeprezen als een van de mooiste beste stranden ter wereld. Een Soglossid kikker rust in een gevallen blad in het Vallée de Mai natuurreservaat. Seychellen kikkers ( Sooglossus Sechellensis) geven de voorkeur aan de vochtige bosbodem, waar ze hun eieren op de grond leggen voordat ze de uitgekomen dikkopjes op hun rug dragen. Op Praslin is de enige overgebleven habitat van de bedreigde palm, het natuurreservaat Vallée de Mai, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier lopen wandelpaden door dicht tropisch woud dat het thuis is van de zwarte papegaai van de Seychellen.

La Digue

Slechts een handvol auto's is toegestaan op het piepkleine La Digue: een zegen voor fietsers die naar ongerepte baaien willen peddelen om te picknicken op ongerept zand. Dit is de Seychellen op zijn mooist: blootsvoets en laidback, waar reuzenschildpadden vaak het enige wegverkeer zijn.

Aldabra

Een van 's werelds grootste landschildpadden loopt vrij rond op Aldabra, het grootste van de buiteneilanden van de Seychellen. Een Aldabra reuzenschildpad, die zich nooit laat opjagen, kan wel 150 jaar oud worden en een gewicht van ongeveer 500 pond bereiken. 

Curieuse

Ook op het kleine Curieuse, een eilandreservaat, zijn deze prachtige beesten die meer dan 150 jaar oud kunnen worden te bewonderen. Curieuse is ook de thuishaven van de kokospalm, waarvan het supergrote zaad het grootste ter wereld is en tot 25 kg weegt.

seychellen-port-gloud-waterval

Schildpadden spotten

buurlanden seychellen zuid afrika reuzeschildpad

Een van 's werelds grootste landschildpadden loopt vrij rond op zijn naamgenoot Aldabra Atoll, maar ook op de kleine Curieuse, een eilandreservaat voor deze prachtige beesten die meer dan 150 jaar oud kunnen worden. Deze dieren, die zich nooit laten opjagen, kunnen tijdens hun 150-jarige leven een gewicht bereiken van ongeveer 500 pond.

seychellen-port-gloud-waterval

Duiken: Top 5 Duikspots

seychellen-duiken-zuid-afrika

1. Denis privé-eiland: Snorkel in een reservaat voor zeeschildpadden en ga vissen aan de rand van een continentale oceaanafgrond op dit privé-eilandresort.

2. Beau Vallon Beach: Als je geen geld hebt om met een liveaboard-duikschip weg te varen, kun je op deze geliefde plek op Mahé duiken op plaatselijke riffen en wrakken die rijk zijn aan zeedieren zoals adelaarsroggen, rifhaaien en grote scholen geelgestreepte snappers.

3. Alphonse Atoll: De uitgestrekte witte zandvlakten rond dit eiland zijn een van de beste zoutwaterplekken voor vliegvissen in de Indische Oceaan. Je kunt er bonefish, milkfish en maar liefst acht soorten trevally vangen.

4. La Digue: Het glasheldere water rond dit kleine roze granieten eiland is een uitstekende plek voor snorkelaars die via het strand toegang willen krijgen tot de technicolor onderwaterwereld van de Seychellen.

5. Grand Anse: Het langste strand van La Digue. Het witte zand en turquoise water maken het tot een populaire bestemming voor snorkelen en duiken.

seychellen-port-gloud-waterval

Art

seychellen-zuid-afrika-art-tom_bowers

De natuurlijke schoonheid is een muze voor een levendige lokale kunstscène die zich concentreert rond Mahé en Praslin. Liefhebbers van kunst en beeldhouwkunst kunnen hun hart ophalen in de galeries van Michael Adams en Nigel Henri, en in de ateliers van Tom Bowers (zie foto) en Rita Morel. 

Voor zo'n klein land hebben de Seychellen een levendige kunstscène die bestaat uit schilders, beeldhouwers, schrijvers en dichters, ambachtslieden van vele soorten, muzikanten en dansers.

Schilders hebben zich traditioneel laten inspireren door de rijkdom van de natuurlijke schoonheid van de Seychellen om een breed scala aan werken te produceren met behulp van mediums variërend van aquarelverf tot olieverf, acrylverf, collages, metalen, aluminium, hout, stoffen, gouache, vernis, gerecyclede materialen, pastels, houtskool, reliëfdruk, etsen, en giclee afdrukken. Plaatselijke beeldhouwers maken verfijnde werken in hout, steen, brons en cartonnage.

Lokale schrijvers en dichters hebben ook de prachtige achtergrond van de Seychellen gebruikt als inspiratiebron voor historische verslagen, fascinerende werken die de sociale geschiedenis van de eilanden en de mensen documenteren en verzamelingen korte verhalen en gedichten die de passies van het eilandleven oproepen.

Overal op de Seychellen zijn er veel ambachtslieden die kunstwerken maken die even gevarieerd en divers zijn als hun omgeving en die glas-in-lood omvatten, producten gemaakt van kokosnootschalen, bolsters, zeeschelpen en koralen, kleding, goud, zilver en andere vormen van juwelen, gerecycleerde materialen, vezels, bamboe, metaal en aardewerk.

Muziek en dans hebben altijd een prominente rol gespeeld in de cultuur van de Seychellen en in alle soorten plaatselijke festiviteiten. De muziek is geworteld in de Afrikaanse, Malagassische en Europese culturen en wordt gespeeld met trommels zoals de tamboer en de tamtam en eenvoudige snaarinstrumenten. De viool en de gitaar zijn betrekkelijk recent ingevoerde buitenlandse instrumenten die een prominente rol spelen in de huidige muziek.

De levendige Sega-dans met zijn elegante heupwiegen en het geschuifel van de voeten is nog steeds populair, evenals de traditionele Moutya, een mysterieuze, erotische dans die dateert uit de tijd van de slavernij, toen hij vaak werd gebruikt als uitlaatklep voor heftige emoties en als manier om uiting te geven aan ontevredenheid.

Kanmtole is een buitenlandse dansimport, begeleid door banjo's, accordeon, viool en triangel en doet denken aan een Schotse reel, terwijl de Kontredanse met zijn ingewikkelde bewegingen zijn oorsprong vindt aan het Franse hof en wordt gedanst op de tonen van banjo, triangel en op de instructies van de "Komandan" of commandant die de sets afroept.

Verschillende groepen traditionele dansers treden op bij plaatselijke gelegenheden, evenals moderne groepen die jazz, reggae, country & western, hip-hop, ballads en classic rock spelen. Er zijn verschillende koren die traditionele hymnen zingen en koormuziek promoten met een repertoire dat gewijde, wereldlijke, gospel- en volksstukken omvat.

seychellen-port-gloud-waterval

Zeilen

seychellen zeilen

Zeilen is zeer populair op de Seychellen. Zowel met kleinere zeilschepen als met enorme luxe zeiljachten. Mister Goodlife zag ook nogal wat gemotoriseerde watersport, zoals jetskiën en waterskiën.

seychellen-port-gloud-waterval

Golfen

seychellen golfen

Op het eiland Praslin is een mooie 18 holes golfbaan gesitueerd op een van de resorts, waar u ook kunt spelen indien u elders verblijft. Op dit eiland bezoekt u ook de Vallée de Mai, een prachtig natuurpark waar de unieke Coco de Mer palmen groeien. De enorme noten van deze bomen zijn zeldzaam, enorm duur en worden beschouwd als de nationale trots van de Seychellen.


Golfbanen op de Seychellen


1. Golfbaan Lémuria Resort op het eiland Praslin

Met 18 holes, PAR 70, en 5580m werd deze baan ontworpen door de beroemde architecten Rodney Wright en Marc Antoine Farry in 2000. Met prachtige terrasvormige greens, waaronder de jaw-dropping 15e hole, zijn golfers in voor een prachtige uitdaging. Als golf muziek was, zou de golfbaan van Lémuria een symfonie in achttien delen zijn. In Lémuria zullen golfers een golfbaan ervaren die zijn gelijke niet kent in de wereld. De "golfsymfonie" van Lémuria biedt een afwisselende reeks individuele golfuitdagingen met een uniek ritme en tempo tegen een achtergrond van adembenemend mooie landschappen. Genomineerd in de 10 beste golfbanen in Afrika door CNN vanaf 2013 en meerdere malen bekroond als het beste golfresort van de Indische Oceaan door de World Travel Award! Beschikbaar op Lemuria: Golf lessen, golf club verhuur, Pro Shop, chipping & putting green. De golfbaan van Lemuria (par 70 / 5611m), die sinds de opening in oktober 2000 door de World Travel Award is uitgeroepen tot beste golfresort in de Indische Oceaan, kijkt uit over 3 prachtige stranden en een uitgestrektheid van de Indische Oceaan. Ontworpen door de internationaal gerenommeerde Amerikaanse architect Rodney Wright en beïnvloed door kampioen Marc Antoine Farry, de kampioen van Frankrijk, is deze 70 par baan de eerste & enige 18 golfbaan in de Seychellen. Met zijn greens en geïnspireerde landschapsarchitectuur liggen de eerste 12 holes in de vallei van Grand Anse Kerlan. De laatste 6 holes liggen op een kleine helling en bieden een spectaculair uitzicht. Vanaf de 15e hole heeft u een adembenemend uitzicht op een van de mooiste stranden (Anse Georgette) ter wereld.

 

2. De Seychelles Golf Club op het eiland Mahé.

Dit is een prachtige negen-holes baan, die zo'n dertig jaar geleden werd aangelegd op een oude kokosnootplantage. De baan ligt in Anse aux Pins, vlak bij de weg die naar het Reef Estate leidt. Bezoekers zijn van harte welkom op de club en kunnen zelfs tijdelijk lid worden. De club is dagelijks geopend vanaf 8.30 uur, ook op de meeste feestdagen. De club heeft ook een bar met DSTV, een pooltafel, en een cafetaria waar fast food, snacks en volledige maaltijden worden geserveerd, allemaal beschikbaar voor bezoekers. Wanneer u op de Seychellen bent kijk dan niet alleen als golfer naar de Lemuria golfbaan. De 9 holes baan dicht bij de luchthaven en de hoofdstad Victoria speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van golf voor jongeren en senioren op het eiland Mahe. 

De club heeft elke donderdag en zaterdag wedstrijden en sprak al met een 16 jarige jongen die vanaf scratch handicap speelde. Verder is het een echte ledenbaan met een gezellig clubhuis met eten en drinken en iedereen is makkelijk om mee te praten en is trots op hun baan en club. Want het is de enige baan die betaalbaar is voor inwoners van de Seychellen. De baan zelf een 9 holes par 68, met discussies over misschien 67, met aparte teeboxen voor 1e en 2e 9 is geen lange baan. Smalle fairways en zorgen ervoor dat je je driver niet zo vaak gebruikt en ook niet nodig hebt. onderhoud is acceptabel en dat geldt ook voor de greens. Bunkers en kleine greppels zorgen ervoor dat de hazards in het spel komen. Ook links op holes 1,2 en 6 is alle gevaren en veel krabben kijken naar uw bal gaat in de problemen. Over het algemeen een zeer sociale club met fijne leden behulpzaam om veel bezoekers te genieten van hun ronde.

seychellen-port-gloud-waterval

Island Hopping

Seychellen tweede strandje anse lazio

Wat de Seychellen onderscheidt van zovele andere vakantiebestemmingen is de grote verscheidenheid aan eilanden - elk met zijn eigen bijzondere geografie, karakter en geschiedenis. Of u nu kiest voor een dagexcursie naar een van de vele granieteilanden in de binnenlanden, of voor een langer verblijf op een van onze exotische eiland hideaways, de Seychellen hebben voor iedereen wel iets bijzonders te bieden.

Meer dan één eiland bezoeken tijdens uw verblijf is een must en zal een dimensie toevoegen aan uw vakantie-ervaring die u nooit zal vergeten.

Wat uw keuze ook is, een regelmatig netwerk van lucht- en zeetransporten vanaf het hoofdeiland Mahé zal aan de meeste reisroutes voldoen. Veerdiensten, binnenlandse vluchten en zelfs helikoptertransfers zijn ook dagelijks beschikbaar naar veel van de eilanden.

Mister Goodlife adviseert u om twee of meer eilanden te bezoeken, zie ter inspiratie de MG Signature reizen waarin altijd 2 of 3 eilanden zijn opgenomen.  

seychellen-port-gloud-waterval

Culinair op de Seychellen

seychellen-creool-keuken-whole-snapper-platter

De Creoolse keuken weerspiegelt de grote verscheidenheid aan volkeren die de Seychellen bevolken, met de subtiliteiten en nuances van de Franse keuken, het exotische van Indiase gerechten en de pikante smaken van het Oosten.

Gegrilde vis of octopus overgoten met een saus van geplette pepers, gember en knoflook zijn nationale favorieten, evenals een verscheidenheid aan heerlijke curry's liefdevol bereid met kokosmelk en innovatieve chatinis gemaakt van lokale vruchten, zoals papapya en gouden appel.

Zoals te verwachten, zijn visgerechten een belangrijk onderdeel van de lokale keuken, naast het nationale hoofdgerecht, rijst.

Sommige restaurants zijn gespecialiseerd in Indiaas, Chinees of Italiaans eten en veel restaurants hebben populaire internationale en gespecialiseerde gerechten.

Ja, ik wil naar de Seychellen
En zie uit naar een droomreis op maat