kaapstad-boottochten-glijbaan-gezelligheid

Boottochten en Sunset Cruises in Zuid-Afrika

Betoverende zonsondergangen op het water

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here!

Jos van Krimpen

Bekijk foto's van Boottochten in Zuid-Afrika

Bekijk een video over Boottochten in Zuid-Afrika


De beste Boottochten in Zuid-Afrika

Selected by Mister Goodlife

kaapstad-boottochten-eiland

Kaapstad

kaapstad-boottochten-uitzicht

Catamaran cruises bij zonsondergang in Kaapstad


De beste uitzichten op de zonsondergang in Kaapstad heb je vanaf het water. Stap aan boord van Explore of IQ en kijk hoe de zon op zee ondergaat, de gloed weerkaatsend op de Tafelberg achter u, met een gratis glas bubbels in de hand. Het jacht vertrekt voor zonsondergang vanuit het Waterfront en vaart de Tafelbaai in en langs de Atlantische kust, om 90 minuten later terug te keren... op tijd om de eerste sterren te zien verschijnen - en misschien een volle maan te zien opkomen - in de fluweelblauwe lucht boven de bergen.


Route: Zeil langs de Atlantische kust met een uitzonderlijk uitzicht op de Moederstad en de Tafelberg.

Vertrektijd: 19.00 uur (afhankelijk van het seizoen)

Duur: 90 minuten

Waar te vinden: V&A Waterfront, Kaapstadkaapstad-boottochten-eiland

Hermanus

hermanus-walvissen-zuid-afrika

de Walvistocht

Tijdens een boottocht in Hermanus kun je genieten van een onvergetelijke ervaring op het water. Je vaart langs ruige kliffen en grotten, terwijl je wordt omringd door de majestueuze schoonheid van de oceaan. Daarnaast is Hermanus wereldberoemd vanwege de mogelijkheid om walvissen te spotten. Tijdens het walvisseizoen, dat loopt van juni tot december, migreren deze majestueuze zoogdieren naar de wateren rondom Hermanus om te paren en te kalven. Een boottocht van Right Charters biedt je de kans om deze indrukwekkende wezens van dichtbij te bewonderen en hun gracieuze sprongen en spetterende staarten te aanschouwen.


Route: Zeil langs de prachtige kustlijn en genieten van het adembenemende uitzicht op de oceaan en de omliggende natuur.

Vertrektijd: Varieert per seizoen 

Duur: 120 minuten 

Waar te vinden: Harbor Road in Hermanus, West-Kaapkaapstad-boottochten-eiland

Stanford

boottochten-atlantische-oceaan

Riviercruise over de prachtige Kleinrivier

Tijdens de boottocht vaar je meestal langs de kronkelende rivieren en kanalen die door het idyllische Stanford lopen. Je kunt genieten van de rustige en schilderachtige omgeving, omringd door weelderige natuur en een overvloed aan vogels en andere wilde dieren. Terwijl je door het water glijdt, kun je ook de charmante architectuur en karakteristieke gebouwen van Stanford bewonderen. De gids aan boord van Grootbos kan interessante feiten en verhalen delen over de geschiedenis, cultuur en natuurlijke omgeving van dit gebied.


Route: De kleinrivier 

Vertrektijd: Varieert per seizoen 

Duur: 60 tot 120 minuten 

Waar te vinden: Stanford Marina , West-Kaapkaapstad-boottochten-eiland

Mossel Bay

seal-island-boottochtSeal Island

Ontdek de magie van de excursie naar Seal Island in Mossel Bay! Stap aan boord van een comfortabele boot van Romonza en laat je betoveren door een onvergetelijke ervaring. Tijdens deze 1 tot 2 uur durende boottocht word je getrakteerd op adembenemende uitzichten op de kustlijn en de schitterende oceaan. Maar het hoogtepunt is de ontmoeting met de schattige en speelse zeehonden op Seal Island. Zie ze genieten van de zon, hoor hun vrolijke geluiden en leg deze unieke momenten vast met je camera. Deze excursie biedt ook de mogelijkheid om andere zeedieren te spotten, zoals dolfijnen, walvissen en prachtige zeevogels.


Route: Langs de prachtige kustlijn en naar Seal Island

Vertrektijd: Varieert per seizoen 

Duur: 60 minuten tot 120 minuten

Waar te vinden:  De haven van Mossel Baykaapstad-boottochten-eiland

Knysna

knysna-magic-lagoon-boottocht

Knysna Lagoon Cruise

Een betoverende boottocht  van Magic Lagoon die je meeneemt op een ontspannen reis door de adembenemende Knysna Lagune. Deze cruise biedt een unieke gelegenheid om te genieten van de overvloedige natuurlijke schoonheid van het gebied, omringd door weelderige bossen, schilderachtige heuvels en majestueuze kliffen. Stap aan boord van de comfortabele en ruime boten en laat je betoveren terwijl je over het rustige water glijdt. Terwijl je vaart, word je geïnformeerd over de fascinerende geschiedenis, de prachtige flora en fauna en de geologische kenmerken van de lagune. De hoogtepunten van de tour zijn ongetwijfeld de Knysna Heads, indrukwekkende kliffen die de monding van de lagune bewaken en zorgen voor spectaculaire uitzichten en onvergetelijke fotomomenten.


Route: Knysna Lagune

Vertrektijd: Vanaf 9.00 

Duur: 60 minuten tot 150 min 

Waar te vinden: Waterfront Drive, Knysna kaapstad-boottochten-eiland

Plettenberg Bay

ocean-safari-plettenberg-bayOcean Safari

Ontdek de wonderen van de oceaan tijdens de opwindende ocean safari's in Plettenberg Bay! Stap aan boord van een comfortabele boot en laat je verrassen door de overvloedige pracht van de kustlijn en het zeeleven. Je wordt getrakteerd op adembenemende ontmoetingen met majestueuze walvissen die elegant uit het water springen en hun sprankelende staarten in de lucht zwaaien. Vergezel speelse dolfijnen terwijl ze in de golven surfen en gracieus met de boot meezwemmen. Je kunt zelfs deelnemen aan het vrolijke concert van zeehonden en het kleurrijke spektakel van zeevogels bewonderen terwijl ze elegant duiken en vissen.


Route: Een verkenning van de kustlijn en de nabijgelegen eilanden

Vertrektijd: Varieert per seizoen

Duur: 90 minuten

Waar te vinden: Hopwood Street, Plettenberg Bay Port Elizabeth

port-elizabeth-whale-watchingWhale Watching Cruise

Een onvergetelijke ervaring die je de kans geeft om majestueuze walvissen van dichtbij te zien. Tijdens het seizoen, dat meestal tussen juni en november valt, kun je getuige zijn van de indrukwekkende migratie van bultruggen en zuidkapers naar de warme wateren rondom Port Elizabeth. Je zult genieten van een schilderachtige cruise terwijl je uitkijkt naar tekenen van walvissen, zoals spuitende fonteinen en sprongen uit het water.


Route: Varieert

Vertrektijd: Varieert per seizoen 

Duur: 120 minuten tot 240 minuten 

Waar te vinden: Port Elizabeth HarbourSt. Lucia

hippo-and-crocodile-tours-st-lucia

Hippo and Crocodile Tours

Een opwindende en positieve ervaring waarbij je de kans krijgt om nijlpaarden en krokodillen in hun natuurlijke habitat te observeren. Tijdens de tour vaar je langs de prachtige St. Lucia Estuary en kom je oog in oog te staan met deze majestueuze dieren. Je zult versteld staan van de speelse interacties van de nijlpaarden en de imposante aanblik van de krokodillen die langs de oevers zonnebaden.


Route: Oevers van de St. Lucia-rivier

Vertrektijd: Varieert 

Duur: 90 minuten tot 120 minuten

Waar te vinden:  St. Lucia EstuaryJa, ik wil een boottocht in Zuid-Afrika

En zie uit naar een droomreis op maat