bungee-jumpen-in-zuid-afrika-victoria-falls

Bungee jumpen in Zuid-Afrika

The Bungee Life

mister goodlife foto reizen in zuid afrika

The Good Life = The Bungee Life

Mister Goodlife & bungee jumpen in Zuid Afrika

"The Bungee Life in Zuid-Afrika: Bungeejump vanaf de mooiste locaties in Zuid-Afrika."


Je adrenaline peil komt pas echt tot ongekende hoogtes wanneer je bungelend aan een touw de diepte in duikt! Tientallen meters zoef je naar beneden en vlak voordat je denkt tegen de grond te kwakken zoef je keihard weer naar boven. Alleen echte helden met een stevige maag durven dit aan. En voor deze geweldige kick kun je in Zuid-Afrika op verschillende plekken terecht, waaronder de allerhoogste bungeejump van de hele wereld vanaf de Bloukrans Bridge nabij het Tsitsikamma National Park op de Garden Route! Andere plekken waar je kunt bungeejumpen vind je in Sabie, in Mpumalanga, de Oribi Gorge in KwaZulu-Natal en Randburg Waterfront in Gauteng.  

Bekijk foto's van Bungee jumpen in Zuid-Afrika

bungee-jump-at-victoria-falls

Bungee jumpen in Zuid-Afrika

Bekijk de video

Waar in Zuid-Afrika kan ik Bungee jumpen?

De beste plekken Selected by Mister Goodlife

bungee jumpen in zuid afrika

De Bloukrans Bridge

Mister Goodlife & De Bloukrans Bridge:

"Werelds hoogste bungee jump!"


bungee jumpen in zuid afrika bloukrans bridge springen

Met een akelige hoogte van 216 meter vinden we op de grens van de Eastern Cape en Western Cape ’s werelds hoogste bungee jump. Gesitueerd boven de Bloukrans River loop je eerst over een speciaal aangelegde catwalk naar het bungeejump platform. Dan krijg je nog wat aanwijzingen, kun je nog een schietgebedje tijdens het aftellen doen en off you go!!! De lengte van het touw is alleen een heel stuk korter waardoor je ergens tussen hemel en aarde zal blijven bungelen, terwijl je nog eens de akelige diepte in tuurt. In ieder geval is er genoeg tijd om je al gillend richting de grond te laten storten. Mocht je een gewone bungeejump wat te standaard vinden, kun je hier ook de Flying Fox doen! Met deze ‘Foofie Slide’, zoals de Zuid-Afrikanen het noemen, hang je aan een kabelbaan van 200 m lang en zoef je naar de overkant. De Bloukrans Bridge ligt aan de Garden Route, 40 km ten westen van Plettenberg Bay bij de Tsitsikamma Forest Village Market.


bungee jumpen in zuid afrika bloukrans bridge start

bungee jumpen in zuid afrika

Gourits River Bridge

Mister Goodlife & Gourits River Bridge:

"De eerste bungee jump plek in Zuid Afrika."


bungee-jumpen-in-zuid-afrika-gourits-river-bridge


De historische (maar veilige!) Gourits River Bridge is de plek waar het bungeejumpen in Zuid-Afrika begon. Het is niet een enorm diepe bungeejump die je hier maakt, want je duikelt ‘slechts’ 65 meter naar beneden. Maar dit is wel een prima plek wanneer je nooit eerder hebt gebungeejumpt en je niet meteen vanaf enorme hoogte durft te springen. En houd je van een beetje swingen? Dan kun je hier de Gourits Bridge Swing doen! Je vliegt zonder vleugels – maar met een stevig koord – van een platform over de rivier naar de overkant. De Gourits River Bridge ligt 35 km ten westen van Mossel Bay aan de N2.


bungee-jumpen-in-zuid-afrika-gourits-river-bridge-springen

Ja, ik wil naar Zuid-Afrika voor The Bungee Life