header-cederberge-informatie-zuid-afrika-1920x500-1

The Good Life in de Cederberge

Informatie over de Cederberge in Zuid-Afrika

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here !

Jos van Krimpen

Mister Goodlife komt vaak en graag in de magische Cederberge, een bergachtig gebied op ongeveer 3 uur ten noorden van Kaapstad. Je treft hier, in het enige gebied ter wereld waar Rooibos groeit en ook het zeldzame (medicinale) kruid Buchu kunt vinden, een grote diversiteit aan flora en fauna. Rotsen wisselen af met maanlandschappen, alles ruig en groots en met veel ruimte en ongerepte natuur, prachtige vergezichten, watervallen, rockpools, en de mooiste sterrenhemel denkbaar! Dit uitgestrekte gebied van ongeveer 182 000 hectare ruig, bergachtig terrein strekt zich uit van de Pakhuis Pass in het noorden tot de Grootrivier in het zuiden. De Cederberge vormen een ideale omgeving voor hen die op zoek zijn naar ruimte, rust, natuur, zichzelf, elkaar, romantiek, the little five, historie (oa. vele originele rotstekeningen van de Bushmen) enz.   Mister Goodlife geniet in deze bijzondere omgeving ook van activiteiten als wandelen, hiken, adventure sports (kayak, zwemmen, vissen, quadbiken, rock climbing). Al met al een geweldige omgeving om een dag of 3 te veblijven als u toch al in Kaapstad of de Cape Winelands bent. Ook goed te combineren met een verblijf aan de West Coast (Atlantische Oceaan) ten noorden van Kaapstad. Mister Goodlife informeert u graag over de mogelijkheden qua accommodatie en activiteiten in de Cederberge in Zuid-Afrika.

Bekijk foto's van de Cederberge

header-cederberge-informatie-zuid-afrika-1920x500-1

Cederberge in Zuid-Afrika

Bekijk de video!

Cederberge - Provincies en Regio's Zuid-Afrika

Het landschap in de Cederberge

Cederberge - Provincies en Regio's Zuid-Afrika

Mister Goodlife lover The Cederberg.  Als hij naar het noorden rijdt en de Cederberg Wilderness Area bereikt voelt hij zich driect in een compleet andere wereld! De bergen met de mooiste kleuren zoals goud-geel, diep oranje, zonovergoten groen of terracotta bruin, domineren hier het landschap en geven een gevoel van 'in the middle of nowhere' te zijn.
Cederberge - Provincies en Regio's Zuid-Afrika

Wandelen in de Cederberge

people-mountains-cederberge-south-africa

De omgeving van Cederberg bestaat uit grootse rotsformaties, grotten, watervallen, reusachtige bergtoppen, kloven en verkoelende beekjes. Er is in totaal 250 kilometer aan wandelpaden uitgestippeld dus mensen die speciaal naar Zuid-Afrika komen om te wandelen zijn hier wel even zoet.
Een van de populairste wandelroutes in Cederberg is richting de top van Wolfberg Arch, via de Wolfberg Cracks. Hier moet u echter wel ongeveer hele dag voor uittrekken want het is een behoorlijke klim. Na de klim omhoog, heeft u een prachtig uitzicht over één van de mooiste rotslandschappen in Zuid-Afrika. Ga dus zeker wandelen en hiken als je in Cederberge bent.

Cederberge - Provincies en Regio's Zuid-Afrika

Sterrenhemel in de Cederberge

stargazing-cederberge-south-africa

De sterrenhemel in de Cederberge is werkelijk overweldigend te noemen. Mister Goodlife eervaart dat telkens weer als hij in de Cederberge verblijft en geniet dan van een waar sterrenspektakeel dat nedrig en klein maakt en vooral dankbaar! Op zo'n 2 kilometer van Dwarsrivier kun je in het Cederberg Observatory veel leren over sterren, de melkweg en planeten. De telescopen die je hier kunt gebruiken helpen natuurlijk om de sterren nog dichterbij te krijgen.

Cederberge - Provincies en Regio's Zuid-Afrika

Rotstekeningen & Rock Art in de Cederberge

rock-art-cederberge-south-africa

De Cederberge zijn mede beroemd om het feit dat hier nog vele authentieke en in goede staat verkerende rotstekening te zien zijn die grote historische waarde hebben. Mister Goodlife gaat graag met een locale gids op pad om deze Rock Art te ontdekken. Je kunt ook op eigen houtje gaan zoeken naar de rotstekeningen, maar de uitleg en kennis van zaken van een gids die je meeneemt zijn toch echt van toegevoegde waarde. De tekeningen zijn gemaakt door een volk dat werd aangeduid als San (ook wel Khoisan genoemd of bushmen). Dit waren de oorspronkelijke bewoners en nomadenvolk in de Cederberge . Hun Rock Art betreft tekeningen van vooral dieren, zoals elanden, olifanten of half-mens half-dier figuren. Ook symbolische of verhalende betekenis is terug te vinden in deze nog wonderbaarlijk goed bewaarde rotstekeningen.

Cederberge - Provincies en Regio's Zuid-Afrika

Rooibos in de Cederberge

rooibos-tea-field-clanwilliam-cederberge-south-africa

Rooibos groeit alleen in Zuid-Afrika! En alleen in de Cederberge! Mister Goodlife bezocht de Rooibos-fabriek in Clanwilliam en de Rooibos-velden in de Cederberge en verbaasde zich over de aanblik van de velden die bestaan uit groene, en niet rode, fijbbos achttige struiken. Pas zodra de Rooibos geplukt is en helemaal droog, krijgt het die diep bruin, rode herfstkleur. Je vindt de rooibos velden oa en route naar Heuningvlei. Cederberge - Provincies en Regio's Zuid-Afrika

Wijn in de Cederberge

vineyards-cederberge-south-africa

Behalve rooibos thee drinken op de plaats van oorsprong kun je in de Cederberge ook heel goed wijn proeven en drinken! In de voortreffelijke accommodaties waar Mister Goodlife doorgaans vertoeft zijn er goede wijnkaarten maar je kunt hier ook naar Cederberg Private Cellar bij Dwarsrivier. Deze winery is natuurlijk hoger gelegen dan veel andere wijngaarden in Zuid-Afrika wat bijdraagt aan het unieke karakter van de kwaliteits wijnen die hier worden geproduceerd. Indien in de buurt slaat Mister Goodlife een bezoek aan dit wijndomein van David Nieuwoudt voor geen goud over!

Ja, ik wil naar Cederberge in Zuid-Afrika

En zie uit naar een droomreis op maat

Exclusieve Hotels en Lodges in Cederberge

Bekijk Mister Goodlife's keuze