Cullinan - Steden en Dorpen Zuid-Afrika

Cullinan

Informatie over Cullinan in Zuid-Afrika

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here !

Jos van Krimpen

Verscholen in het hart van Zuid-Afrika, ligt het schilderachtige dorp Cullinan met een rijke geschiedenis en betoverende aantrekkingskracht die reizigers vanuit alle hoeken van de wereld aantrekt. Mister Goodlife bezocht hier de diamantmijnen, prachtige natuurlijke landschappen en genoot van de warme gastvrijheid.

Locatie en geschiedenis: Cullinan ligt op ongeveer 30 kilometer ten oosten van Pretoria, de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika, en ongeveer 40 kilometer ten noorden van Johannesburg. Het dorp maakt deel uit van de Tshwane Metropolitaanse Gemeente in de provincie Gauteng. Het dorp Cullinan, vernoemd naar Sir Thomas Cullinan, de voorzitter van het mijnbouwbedrijf dat de Premier-mijn in eigendom had, dankt zijn naam en faam aan de ontdekking van de grootste ruwe diamant van edelsteenkwaliteit die ooit is gevonden - de Cullinan-diamant. In januari 1905 werd deze prachtige diamant van 3.106 karaat opgegraven in de nabijgelegen Premier-mijn, wat wereldwijd de aandacht trok en Cullinan onmiddellijk op de kaart zette. Vandaag de dag is de Cullinan-diamant een pronkstuk in de Britse kroonjuwelen, wat het belang van het dorp in de diamantindustrie benadrukt.


Wat te doen in Culinan?

Mister Goodlife bezocht tijdens zijn verblijf in Culinan onderstaande attracties/activiteiten:


De Premier-mijn: Een bezoek aan Cullinan is niet compleet zonder de beroemde Premier-mijn te verkennen. Maak een rondleiding onder leiding van een gids door de diepten van deze actieve diamantmijn en zie met eigen ogen hoe diamanten worden gewonnen, geslepen en verwerkt. Bewonder de enorme krater, bekend als de "Big Hole," waar de Cullinan-diamant meer dan een eeuw geleden werd ontdekt. De Premier-mijn van Cullinan is niet alleen beroemd om het produceren van de Cullinan-diamant, maar ook om het opleveren van talloze andere opmerkelijke diamanten, waardoor het een van 's werelds belangrijkste diamantmijnen is.


Cullinan Diamond Mine Market: Geniet van een unieke winkelervaring op de Cullinan Diamond Mine Market, waar je diamanten en prachtige sieraden kunt kopen die zijn vervaardigd uit de diamanten die in het gebied zijn gedolven. Het is een kans om een stukje geschiedenis te bezitten en de magie van Cullinan altijd bij je te dragen.


Historisch Cullinan-dorp: Dwaal door de pittoreske straten van het dorp, bezaaid met charmante Victoriaanse huizen. De historische gebouwen en knusse sfeer geven bezoekers een glimp van het verleden en creëren een idyllische setting voor een ontspannen wandeling.


Zonderwater Italiaanse POW-kerk: Geschiedenisliefhebbers zullen een bezoek aan de Zonderwater Italiaanse gevangenenkerk waarderen. Deze prachtige kerk werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebouwd door Italiaanse krijgsgevangenen en toont indrukwekkende schilderijen en decoraties die door de gevangenen zelf zijn gemaakt.


Cullinan Adventure Zone: Voor avontuurzoekers biedt de Cullinan Adventure Zone spannende buitenactiviteiten zoals tokkelen, abseilen en quadrijden, voor een adrenaline-pompend avontuur te midden van het prachtige natuurlijke landschap.


Cullinan Vogelreservaat: Natuurliefhebbers kunnen het Cullinan Vogelreservaat verkennen, waar een verscheidenheid aan vogelsoorten te zien is in hun natuurlijke habitat. Het is een uitstekende plek voor vogelspotten en om te genieten van een serene ontsnapping uit de drukte van de wereld.

Bekijk foto's van Cullinan Zuid-Afrika

Cullinan - Steden en Dorpen Zuid-Afrika

Cullinan in Zuid-Afrika

Bekijk de video!

Ja, ik wil naar Cullinan in Zuid-Afrika

En zie uit naar een droomreis op maat

Exclusieve Hotels en Lodges in Cullinan

Bekijk Mister Goodlife's keuze