header-tafelberg-bezoeken-zuid-afrika-1920x500-2-1200x630.jpg

De Tafelberg bezoeken

Bezoek de grootste eye-catcher van Kaapstad - De Tafelberg

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here!

Jos van Krimpen

Het letterlijke hoogtepunt van Kaapstad is de Tafelberg. Deze berg staat zomaar midden in de stad en je kunt er niet anders dan tegen deze eye-catcher opkijken. Op een hopeloze dag is er maar één wijs advies te geven: wijzig de plannen en ga vandaag de Tafelberg op! Niet uitstellen tot morgen, want met de Tafelberg weet je het maar nooit qua weer: de bergtop kan zomaar een paar dagen bewolkt zijn, waardoor je geen uitzicht hebt van boven.


De rit per kabelbaan is spectaculair. De lift vertrekt vanaf 302 meter en komt aan op een hoogte van 1067 meter. Je ziet de stad onder je, de oceaan en de rotsen. De rondecabine, met overal ramen, roteert volledig - dus alle hoeken van het uitzicht komen aan je voorbij. Eenmaal boven lijkt het wel of je uit de skilift stapt. De gedachte aan besneeuwde bergen is echter snel vergeten als je eenmaal buiten bent. Het uitzicht is verbluffend. Op een heldere dag liggende stad, de stranden, de oceaan en Robbeneiland aan je voeten. Met een verrekijker kun je je hotel spotten. Dit is een plek om fantastische foto's te maken en om een hele tijd op een rots te zitten en van het uitzicht te genieten. De top van de berg is zo plat als een dubbeltje. Er zijn wandelroutes uitgezet om 15, 30 en 45 minuten die dankzij de aangelegde paden voor iedereen heel gemakkelijk te lopen zijn.


Moeilijker en niet te onderschatten maar voor de geoefende hiker en sportieve wandelaar zeker te doen in het zelf beklimmen van de Tafelberg. Er zijn verschillende routes om omhoog te lopen/klimmen en klauteren. Mister Goodlife adviseert u graag over de meest populaire of de voor jou meest geschikte routes.

Bekijk foto's van de Tafelberg in Kaapstad

header-tafelberg-bezoeken-zuid-afrika-1920x500-2-1920x500-1.jpg

Tafelberg in Kaapstad

Bekijk de video!

Ja, ik wil graag de Tafelberg bezoeken

En zie uit naar een droomreis op maat

Ja, ik wil de Tafelberg bezoeken