eden-to-addo-trail

 Eden to Addo Corridor Hike

The Good Life te voet 

mister goodlife foto reizen in zuid afrika

The Eden to Addo Corridor Hike

De Eden naar Addo Great Corridor Wandeltocht is een expeditie voor en over natuurbehoud. Al het ingezamelde geld draagt bij aan de aanleg van essentiële corridors voor natuurbehoud die zich uitstrekken van Knysna tot Addo en die de drie megareservaten van het gebied met elkaar verbinden: De Garden Route National Park, de Baviaanskloof World Heritage Site en Addo Elephant National Park. Deze verbindingen zijn van vitaal belang voor het behoud van de biodiversiteit in tijden van klimaatverandering. Tijdens de wandeling wandelt u door delen van al deze reservaten en door privégebieden waar alleen Eden tot Addo toegang heeft.

U ervaart 5 van Zuid-Afrika's 7 biomen en waarschijnlijk enkele van de wildste gebieden in Zuid-Afrika. De Eden to Addo Corridor is zeker de meest bio-diverse corridor op de planeet met fynbos, bos, struikgewas, sappige karoo en nama karoo biomen. Slechts één van de biomen, fynbos, bestaat uit 9000 soorten waarvan er 6192 nergens anders worden gevonden. Nergens anders op aarde zult u zo'n verscheidenheid aan terrein en soorten kunnen ervaren tijdens een trektocht.

U maakt deel uit van een kleine, exclusieve groep wandelaars die zich een weg baant naar Addo. Er is geen georganiseerde route die u kunt volgen. U zult geen andere wandelaars of chalets tegenkomen.  Het kan soms erg zwaar zijn als we ons een weg banen door het Fynbos en de paden van dieren volgen. U loopt door gebieden waar de laatste echt vrije olifanten, zwarte neushoorns en buffels nog rondlopen zonder hekken die hun bewegingsvrijheid belemmeren. U volgt het spoor van luipaarden, bosbokken en rode hartebeesten. En terwijl u wandelt, draagt uw donatie bij aan het vergroten van hun verspreidingsgebied door corridors tussen de parken tot stand te brengen.

Als u vrienden heeft waarvan u denkt dat ze de wandeltochten leuk zouden vinden, vraag ze dan om met u mee te lopen - nieuwe vrienden worden gemaakt en oude vriendschappen worden sterker wanneer ze in het wild zijn.

Bekijk foto's van de Eden to Addo Corridor Hike

eden-to-addo-trail

 Eden to Addo Corridor Hike

Bekijk de video!

eden-to-addo-hoge-bergen

Eden to Addo: programma en structuur

Het feit dat uw rugzakken tussen de kampen worden vervoerd, maakt deze wandeltochten niet makkelijker. De wandeldag begint om 6:00 uur met een wake-up call en we beginnen te wandelen om 8:00 uur. Na een hele dag wandelen komen we over het algemeen tussen 15:30 en 17:30 uur in het kamp aan.

De gemiddelde afstand die per dag wordt afgelegd ligt tussen de 20-26 km, waarbij de kortste dag ongeveer 12 km is en de langste 30 km. Zelfs op een korte dag zullen we niet voor 15.30 uur in het kamp aankomen.

De wandelingen worden begeleid door onverschrokken wandelaars met kennis van de lokale fauna en flora, een diepgaande kennis van de rol van natuurbeschermingscorridors en een schat aan ervaring in het landschap waar doorheen wordt gewandeld.

Het terrein bestaat voornamelijk uit afgelegen berggebieden en op sommige stukken zijn ontmoetingen met gevaarlijke dieren zoals neushoorns en buffels mogelijk. We lopen meestal over jeeptracks, maar het kan er hard aan toe gaan als we over rivierkeien moeten springen, door het Fynbos moeten bungelen, een nieuw pad moeten vinden of bergruggen moeten beklimmen en afdalen. De gemiddelde leeftijd van onze wandelaars is 55 jaar, hoewel we af en toe een 70-jarige hebben die ons allemaal voorbij loopt.


Dag 1-8

We beginnen in een afgelegen gebied nabij Knysna en slingeren door het ongerepte inheemse bos van de Tuin van Eden. Die nacht slapen we aan de oever van de Keurbooms Rivier.

Dan gaan we naar de wildere delen van de berg voordat we de Groot Kosein, een kathedraal van rotsen, binnengaan. De volgende dag is er een flinke klim naar het wildernisgebied Soetkraal van het Tsitsikamma National Park.

Gedurende twee dagen doorkruisen we deze bergwildernis. De laatste dag brengt ons naar de Kouga rivier in het Kouga gebergte.


Dag 9 - 14

Kort na de Langkloof vallei komen we in de uitlopers van het Kouga gebergte, een verborgen wildernis gebied ten zuiden van de Baviaanskloof. Hier hebben we ruim de tijd om onze speurvaardigheden te verbeteren als we het terrein van de Kaapse luipaard betreden.

Onze route brengt ons over de Kouga bergen en in de Baviaanskloof via de Skilderkrans Corridor naar Koue Nek.

De volgende twee dagen zijn gevuld met extreme wildwandelingen in een uitgestrekt landschap van rode rotsen, doornig struikgewas en ontelbare rivierdoorsteken. In dit deel van de route zullen we waarschijnlijk neushoorns, buffels en veel kudu's tegenkomen en niet te vergeten een enkele schildpad.


Dag 15 - 20

We verlaten de centrale Baviaanskloof en gaan naar het Bergplaas kamp hoog op het plateau.

De volgende dag lopen we weer door het Fynbos en komen uit in de Cambria vallei. Onze meander door de Grootrivier in het Goode Hoop Reservaat de volgende dag is een ander hoogtepunt, een afgelegen riviervallei zowel wild als mooi.

De T'Numqua berg lonkt in het noord-oosten voordat we de Springbokvlakte doorkruisen voor een overnachting met uitzicht over eindeloze vlaktes. We eindigen diep in de Kabouga regio van Addo met een feestelijk diner.

Ja, ik wil de Eden to Addo Corridor Hike doen!