entabeni-private-game-reserve-safari-informatie-zuid-afrika-1920x500-1

Entabeni Game Reserve

Safari, Golf & The Good Life

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here!

Jos van Krimpen

Het Entabeni Game Reserve, ook bekend als Entabeni Safari Conservancy, ten noorden van Johannesburg en Pretoria is een malaria-vrij gebied met een prachtig berglandschap. Enkele generaties geleden was dit gebied de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan wilde dieren, zoals giraffen, impala's, bushbucks, leeuwen, hyena's, buffels, olifanten en nog veel meer. Echter resulteerde de behoeftes van de mens, boer en jager in de uitputting van dit gebied. Gelukkig is het proces omgekeerd en zijn de gebieden in de belangrijke Waterberg biosfeer aangevuld met veel dieren.

In het hart van Waterberg's big five land is Entabeni een toepasselijke naam, de plaats van de berg in de lokale taal. De meer dan 22 000 hectare bushveld, ravijnen, savanne, zand, wetlands en beboste heuvels, bieden verschillende soorten accommodaties van hoge kwaliteit en een flexibel dagelijks programma met game drives en begeleide wandelingen inbegrepen. Er zijn optionele extra's zoals een bezoek naar het lokale Pedi dorp, paardrijdavonturen, helikoptervluchten en maaltijden op Hanglip Mountain, zonsondergang boottochten, kinder-educatieve programma's en schoonheidsbehandelingen. Grote trekker is hier ook de aanwezigheid van 2 golfcourses en de wereldberoemde 19th hole (de langste par 3 ter wereld). Die wordt door de avontuurlijke golfer op de top van de berg, waar men per helikopter naartoe wordt gebracht, afgeslagen! De green van deze 19th hole op de Legend Golf Course is gemodelleerd naar de vorm van het Afrikaanse continent.

Door de 5 verschillende ecosystemen binnen het reservaat, zijn safari's en vogels kijken het meest de moeite waard in termen van de verscheidenheid van soorten om te zien. Geïdentificeerd door goed geïnformeerde en vriendelijke Rangers. De bovenste helling wordt voornamelijk gedomineerd door grasland en de mooiste rotsen. En terwijl een rit tussen de rotsen en naast een waterstroom u naar beneden brengt, zijn daar de  warmere, zandige wetlands.

In dit Game Reserve zijn diverse lodges gevestigd, van drie tot vijf sterren. Er zijn mooiere lodges in Zuid-Afrika maar het Entabeni Game Reserve is zeker de moeite waard vanwege de dieren (mogelijk cheeta's!), de prachtige en diverse natuur, de gunstige ligging t.o.v. Johannesburg en het feit dat dit een malariavrij park is. Mister Goodlife adviseert u graag welke lodge het best bij u past!


Waarom naar Entabeni Game Reserve?

1. Op slechts 3 uur rijden van Johannesburg
2. Malaria-vrij Big Five Game Reserve met zeer gevarieerd landschap en natuur
3. Meer dan 350 volgelsoorten langs de oevers van de rivier en op het Entabeni Lake!
4. Golfen tussen de dieren en afslaan vanaf de Hanglip Mountain
5. Boot safari op het meer met nijlpaarden, krokodillen en fisheagles!
6. Unesco World Heritage Site: Makanpansgat (fossielen en rotstekeningen en grotten)

Bekijk foto's van het Entabeni Game Reserve

entabeni zuid afrika game reserve

Entabeni Game Reserve

Bekijk de video!

entabeni zuid afrika game reserve

Entabeni Game Reserve 2

Bekijk de video!

Ja, ik wil naar het Entabeni Game Reserve

En zie uit naar een droomreis op maat

Exclusieve Safari Lodges in Entabeni

Bekijk Mister Goodlife's keuze