Informatie over het Entabeni Game Reserve

Het Entabeni Game Reserve, ook bekend als Entabeni Safari Conservancy, ten noorden van Johannesburg en Pretoria is een malaria-vrij gebied met een prachtig berglandschap. Enkele generaties geleden was dit gebied de thuisbasis van een grote verscheidenheid aan wilde dieren, zoals giraffen, impala's, bushbucks, leeuwen, hyena's, buffels, olifanten en nog veel meer. Echter resulteerde de behoeftes van de mens de boer en de jager in de uitputting van dit gebied. Gelukkig is het proces omgekeerd en zijn de gebieden in de belangrijke Waterberg biosfeer aangevuld met veel dieren.

In het hart van Waterberg's big five land is Entabeni een toepasselijke naam, de plaats van de berg in de lokale taal. De meer dan 22 000 hectare bushveld, ravijnen, savanne, zand, wetlands en beboste heuvels, bieden verschillende soorten accommodatie van hoge kwaliteit en een flexibele dagelijks programma, met game drives en begeleide wandelingen inbegrepen. Er zijn optionele extra's zoals een bezoek naar het lokale Pedi dorp, paardrijavonturen, helikoptervluchten en maaltijden op Hanglip Mountain, zonsondergang boottochten, kinder-eco-educatieve programma's en schoonheidsbehandelingen. Grote trekker is hier ook de aanwezigheid van 2 golfcourses en de wereldberoemde 19th hole (de langste par 3 ter wereld) die door de avontuurlijke golfer op de top van de berg, waar men per helicopter naartoe wordt gebracht, wordt afgeslagen! De green van deze 19e hole op de Legend Golf Course is gemodelleerd naar de vorm van het Afrikaanse continent.

Door de 5 verschillende ecosystemen binnen het reservaat, zijn safari's en vogels kijken het meest de moeite waard in termen van de verscheidenheid van soorten om te zien. Geïdentificeerd door goed geïnformeerde en vriendelijke rangers. De bovenste helling wordt voornamelijk gedomineerd door grasland en de mooiste rotsen, terwijl een rit, tussen de rotsen en naast een waterstroom, u naar beneden brengt. Hier zijn de warmere, zandige, wetlanden, waar een gorgelend stroom wenkt, neemt je mee naar de warmere zandige wetlands.

In dit Game Reserve zijn diverse lodges gevestigd, van drie tot vijf sterren. Er zijn mooiere lodges in Zuid-Afrika maar het Entabeni Game Reserve is zeker de moeite waard vanwege de dieren (mogelijk cheetahs!) de prachtige en diverse natuur, de gunsitge ligging tov Johannesburg en het feit dat dit een malariavrij park is. Mister Goodlife adviseert u graag welke lodge het best bij u zou passen.

Waarom naar Entabeni Game Reserve?

1. Op slechts 3 uur rijden van Johannesburg
2. Malaria vrij Big Five Game Reserve met zeer gevarieerd landschap en natuur.
3. Meer dan 350 volgelsoorten langs de oevers van de rivier en op het Entabeni Lake!
4. Golfen tussen de dieren en afslaan vanaf de Hanglip Mountain.
5. Boot safari op het meer met nijlpaarden, crocodillen en fisheagles!
6. Unesco World Heritage Site: Makanpansgat (fossielen en rotstekeningen en grotten)


Ja, ik wil naar het Entabeni Game Reserve in Zuid-Afrika!