Wandelen Hiking Zuid-Afrika

Wandelen en hiking in Zuid-Afrika

The Good Life te voet 

mister goodlife foto reizen in zuid afrika

The Good Life = The Hiking Life

Mister Goodlife & wandelen en hiken in Zuid-Afrika

"The Hiking Life in Zuid-Afrika: Ontdek de diverse landschappen te voet."


In Zuid-Afrika kun je bijna overal een aantrekkelijke tocht door de natuur kan maken. De variant van wandelen in Zuid Afrika waarbij uw bagage voor u vervoerd wordt (slack-packing routes) is Mister Goodlife's favoriete optie. Natuurlijk kun je ook op eigen houtje met en rugzak(je)  dagwandelingen of meerdaagse wandelingen doen in Zuid-Afrika. De Tafelberg bij Kaapstad en de Drakensberge, de Cederberge  en Baviaanskloof vormen bijvoorbeeld uitdagende spots voor de wandelliefhebbers die het hogerop zoeken. Voor hen die de oceaan prefereren zijn er diverse prachtige (meer)daagse routes langs de kusten aan de Atlantische en de Indische Oceaan. Ook de vele bossen en heuvellandschappen in Zuid-Afrika bieden uitgelezen mogelijkheden tot mooie en uitdagende maar ook relaxte wandelingen. Mister Goodlife is natuurlijk ook erg enthousiast over 'wijnwandelen' (wandelen door en langs de wijngaarden in de prachtige Cape Winelands).


Wandel- en hiking modules in Zuid-Afrika

Mister Goodlife heeft voor u een aantal wandelingen geselecteerd. Deze wandelingen variëren in niveau (moeilijk, gemiddeld en gemakkelijk), in tijdsduur (dit kan variëren van een paar uur tot een aantal dagen), en in landschappen, (er zijn wandelingen door de bossen, langs het strand, door de bergen of door de wijngaarden).

Foto's Wandelen & Hiking in Zuid-Afrika

Welke zijn de mooiste wandelroutes in Zuid-Afrika?

Signature Selection by Mister Goodlife

wandelen-hiking-drakensberge-zuid-afrika

Cederberge Heritage Trail

cederberge-heritage-trail-donkey-cart-trail

De Cederberg Heritage Route biedt een verzameling van zes op de gemeenschap gebaseerde wandelroutes in de Cederberg bergen gelegen in de West-Kaap provincie van Zuid-Afrika. De vijf kortere trails kunnen variëren van twee tot vijf nachten, afhankelijk van optionele extra dagen die kunnen worden gekozen. De Cederberg 100 Trail is een trail van acht nachten en zeven dagen met een lengte van ongeveer 100 km. De majestueuze en ruige Cederberg bergen liggen op slechts 2½ uur rijden ten noorden van de prachtige stad Kaapstad.

De Cederberg wandelroutes van de Cederberg Heritage Route behoren tot de nieuwe generatie van slackpacking trails die dit prachtige gebied toegankelijker maken voor wandelaars. U overnacht in de charmante community guest cottages of homestays in de Moravische Missie dorpen Heuningvlei, Brugkraal, Kleinvlei, Eselbank, Langkloof en Wupperthal aan de oostkant van het Cederberg Wilderness gebied en guesthouses in of nabij Clanwilliam aan de westkant.

bergen hiking wandelen zuid afrika

Cederberge Heritage Trail

Bekijk de video!

wandelen-hiking-drakensberge-zuid-afrika

The Hoerikwaggo Table Mountain Trail

Wandelen Hiking Zuid-Afrika Hoerikwagga Trail

askhdkashfdaks

dfkjsdhkfhds;

sdfhds;fhdas;kfbergen hiking wandelen zuid afrika

The Hoerikwaggo Table Mountain

Bekijk de video!

wandelen-hiking-drakensberge-zuid-afrika

Cape of Good Hope Hiking Trail

cape-of-good-hope-hiking-trail

Het Kaap de Goede Hoop-pad is een pad van twee dagen en één nacht dat een cirkelvormige route door het reservaat volgt. De route begint en eindigt bij de ingang van Cape Point, waar een veilige parkeerplaats voor uw voertuig beschikbaar is.


Kaap Punt - Overnachtingshutten

De Rooikrans overnachtingshutten hebben een ongelooflijk uitkijkpunt over de kustlijn van Cape Point. Foto door Flickr gebruiker Ralph Pina.


Het pad voert wandelaars door enkele van de meest ongerepte wildernissen van het reservaat, door uitgestrekte fynbosvlakten en over geïsoleerde stranden, slechts bevolkt door af en toe een struisvogel of baviaan. Wild, hoewel schichtig, wordt vaak gezien op de route, en dynamische planten en vogels in overvloed.


De route is ongecompliceerd, maar beslaat een indrukwekkende 33,8 kilometer. U moet dus redelijk fit en goed uitgerust zijn om optimaal van de route te kunnen genieten. De route stopt bij de mooie Rooikrans huisjes.

bergen hiking wandelen zuid afrika

Cape of Good Hope Hiking Trail

Bekijk de video!

wandelen-hiking-drakensberge-zuid-afrika

Green Mountain Trail

green-mountain-trail

Doorkruis een lappendeken van fynbos en fruitboerderijen, deze slackpack trail biedt lekker eten en verblijf op de boerderij in de Elgin en Bot River Valleys van Zuid Afrika. Accommodatie is in vier sterren gegradeerde (TGCSA) land guesthouses. Heerlijke, gezonde maaltijden worden overal geserveerd.


De route slingert rond de Groenlandberg, onderdeel van het Kogelberg Biosphere Reserve. Onder leiding van gepassioneerde en door de FGASA erkende gidsen leert u over de biodiversiteit en de geschiedenis van het gebied. Jezelf onderdompelen in deze beschermde natuurlijke omgeving is een game changer voor zowel lichaam als geest.


De Green Mountain Trail is een gematigde wandelroute met afstanden variërend tussen 11 km en 18 km per dag. Het inspanningsniveau, zoals geschat door Slackpacker South Africa, is vastgesteld op 3,5, op een schaal van 0 tot 5, waarbij 5 het moeilijkst is.

bergen hiking wandelen zuid afrika

Green Mountain Trail

Bekijk de video!

wandelen-hiking-drakensberge-zuid-afrika

Wellington Wine Walks

wellington-wine-walksGeniet van een wandeling door de prachtige Wellington vallei in de wijnlanden van de West-Kaap - 72 km van Kaapstad, Zuid-Afrika.Vertrek


Lokale gidsen, volledig geaccrediteerd en goed thuis in de geschiedenis en cultuur van het gebied, begeleiden u en nemen u mee door inheems fynbos, wijngaarden, fruitboomgaarden en olijfboomgaarden. Stop en proef de Wellington wijnen, olijven en olijfolie die in deze vruchtbare vallei worden geproduceerd. Ontmoet de wijnmakers en leer meer over hun bekroonde wijnen. Ontmoet de lokale karakters van de vallei en hoor hun interessante verhalen.


 Als u van het buitenleven houdt, van wijnproeven en van schilderachtige wandelpaden, dan is dit een ideale wandelvakantie voor u. 

wandelen-hiking-drakensberge-zuid-afrika

Walks for Wine

walks-for-wine

Visit Stellenbosch heeft elke zaterdag Stellenbosch Wine Walks gelanceerd om de lokale bevolking en internationale bezoekers aan te moedigen de schoonheid van de stad en de aantrekkingskracht van eten en wijn in en om de stad te ervaren.

De route begint om 08:30 uur bij de ingang van het natuurreservaat Ida's Valley, waar parkeergelegenheid beschikbaar is. De wandelroute gaat langs Old Helshoogte Road naar Thelema voor een wijnproeverij en eindigt bij Le Pommier voor nog een proeverij en lunch. Vervoer terug naar het startpunt vertrekt vanaf Le Pommier om 15:00 uur.

De route is in totaal ongeveer 8 km en verloopt van de gebaande paden met adembenemende uitzichten.

De prijs voor een wijnwandeling is ZAR 500 per persoon en is inclusief gids, vervoer terug naar Rustenberg, conservatie, wandelvergunningen, twee wijnproeverijen, lunch en een snack onderweg. De prijs is exclusief lunchdrankjes en fooi. 

wandelen-hiking-drakensberge-zuid-afrika

The Swartberg Trail

the-swartberg-trail

Ervaar de magie van de Swartberg bergketen op deze geweldige wandelroute. De Swartberg Hiking Trail is een uitdagende route die twee dagen in beslag neemt. De eerste dag beslaat 12,8 kilometer, terwijl de tweede dag een volle 13 kilometer is. De uitzichten zijn adembenemend, waardoor de extra inspanning voor ervaren wandelaars zeker de moeite waard is.


Er is een kortere route voor wandelaars en trekkers die minder fit zijn. Dit is echter nog steeds geen gemakkelijke route en moet niet worden geprobeerd door de onervaren.


De Swartbergen zijn soms bedekt met sneeuw in de wintermaanden juli en augustus, en zijn erg koud in de loop van dit seizoen. Daarom mag deze route niet in de winter worden gelopen, tenzij de wandelaars zeer ervaren zijn en zeer goed zijn uitgerust. 

bergen hiking wandelen zuid afrika

The Swartberg Trail

Bekijk de video!

wandelen-hiking-drakensberge-zuid-afrika

The Whale Trail

the-whale-trail

De Whale Trail is een onvergetelijke ervaring, die u meeneemt door een van de meest unieke en diverse natuurgebieden van de Westkaap.


De route strekt zich uit over 55 km, van Potberg naar Koppie Alleen, met vijf overnachtingsplaatsen (wandelaars brengen de eerste nacht door in Potberg voordat ze aan de trail beginnen). De ongerepte natuurlijke schoonheid op deze route is onovertroffen, leidt door weelderig fynbos en biedt een prachtig uitzicht op de kust.


De Hoop staat bekend als een van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. Tussen juni en november verandert de kustlijn van gedaante als de zuidkapers hierheen trekken om te broeden en voor hun jongen te zorgen.


Helaas zijn kinderen onder de acht jaar niet toegestaan op het pad. De route is tamelijk inspannend, variërend in intensiteit.


Reserveringen zijn beperkt tot groepen van zes of 12 personen. Het tarief is inclusief de pendeldienst van Koppie Alleen, waar het pad eindigt, terug naar het Potberg toerisme kantoor en de overdekte Whale Trail parkeerplaats. 

bergen hiking wandelen zuid afrika

The Whale Trail

Bekijk de video!

wandelen-hiking-drakensberge-zuid-afrika

The Dolphin Trail

the-dolphin-trail

Voor wandelaars die de ontberingen van de Otter Trail kennen, en voor degenen die nooit het geluk of de moed hebben gehad om hem te lopen, waarom neemt u niet een welverdiende pauze en komt u genieten van de ongeëvenaarde schoonheid en luxe van de Dolphin Trail? Voor twee magische dagen kunt u nu de prachtige Tsitsikamma kust bewandelen zonder zware rugzak, en drie nachten in comfort doorbrengen op verschillende overnachtingsplaatsen!


Deze unieke trail is mogelijk gemaakt door de vorming van een partnerschap tussen het Tsitsikamma National Park en twee partners uit de particuliere sector, namelijk Forest Ferns en Misty Mountain Reserve. Het resultaat is een wandelervaring die u zowel zal uitdagen als verwennen. De route beslaat een afstand van 17 km en begint in de ongeëvenaarde schoonheid van het Tsitsikamma National Park bij Storms River Mouth, en slingert zich oostwaarts door natuurlijk fynbos en ongerept inheems bos, over ruige rotsen aan de waterkant, om te eindigen aan de oevers van de Sandrift River bij The Fernery.

bergen hiking wandelen zuid afrika

The Dolphin Trail

Bekijk de video!

wandelen-hiking-drakensberge-zuid-afrika

The Tsitsikamma Trail

the-tsitsikamma-trail

Het is geen wonder dat de eerste officieel erkende wandelroute van Zuid-Afrika ook een van de mooiste is. De twee- tot zesdaagse Tsitsikamma Trail is erkend om zijn natuurlijke schoonheid, veiligheid, biodiversiteit en superieur beheer en kreeg een Groene Vlag-certificaat toegekend. Dit betekent echter meer dan een kwalificatie. Het betekent dat dit een van de beste wandelroutes is die zich een weg baant door de Tsitsikamma, een spectaculair bebost gebied langs de Tuinroute.


De Tsitsikamma wandelroute laat het beste van het gebied zien - Afromontane bossen, rivieren die door eeuwenoude kloven kronkelen, hoge bomen die boven je hoofd uittorenen, eindeloze variëteiten van endemisch fynbos, en de fauna en flora die zo overvloedig aanwezig is in dit deel van Zuid-Afrika. De route passeert een aantal rivieren en beekjes (perfect voor een snelle, verfrissende duik), en laat het ongelooflijke landschap van rivierkloven, bergen en weelderige vegetatie zien.


De totale lengte is 60 kilometer, beginnend bij Nature's Valley en eindigend bij de Storms River Bridge of de Storms River. Hoewel het een zesdaagse tocht is, zijn er ook andere mogelijkheden voor wandelaars die slechts twee, drie, vier of vijf dagen willen lopen. Na elke dag is er een hut voor een overnachting, met een eigen toegangsweg en een veilige parkeerplaats aan het begin.


Onderweg kunt u meerkatten, bavianen, genetkatten met grote vlekken, bushbucks, caracals, blauwe duikers en misschien zelfs het schuwe en ongrijpbare luipaard zien of horen. Er zijn hier ook ongelooflijke vogelsoorten, variërend van de Narina trogon en de bosbuizerd tot de protea kanarie en de Rameron duif.

bergen hiking wandelen zuid afrika

The Tsitsikamma Trail

Bekijk de video!

wandelen-hiking-drakensberge-zuid-afrika

The Otter Trail

the-otter-trail

De Otter Trail is een wandelroute langs de kust van de Garden Route in Zuid-Afrika en is genoemd naar de Kaapse otter[1] die in deze regio voorkomt. Dit pad wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste ter wereld en strekt zich uit van Storms River Mouth in het oosten tot Nature's Valley in het westen, is 26 km lang hemelsbreed en 44 km als de wandelaar loopt. Het lopen van de route duurt 5 dagen, en de 4 nachten worden doorgebracht in comfortabele hutten met een prachtig uitzicht. De route ligt geheel binnen het Tsitsikamma National Park, dat een 80 km lange strook kustgebergte, bos en stranden beschermt.


De route doorkruist een zeer schilderachtig landschap, nooit ver van de kustlijn, maar vaak steil klimmend en dan afdalend naar het strand of een rivieroversteek. De vegetatie onderweg bestaat uit fynbos, dicht galerijbos of open, rotsachtige gedeelten dicht bij de zee met een overvloed aan wilde bloemen.

bergen hiking wandelen zuid afrika

The Otter Trail

Bekijk de video!

wandelen-hiking-drakensberge-zuid-afrika

Eden to Addo Corridor Hike

eden-to-addo-corridor-hike

De Eden to Addo trektocht wordt door sommigen beschouwd als de langste, zo niet de zwaarste trektocht in Zuid-Afrika. De Eden to Addo trektocht wordt beschouwd als een 'mega' trektocht en omvat een 18-daagse tocht van Knysna naar Addo en het Addo Elephant National Park, op weg om een van de grootste nationale parken in zuidelijk Afrika te worden. Het 'eden' in de titel suggereert ongetwijfeld een 'verloren' paradijs; een woordspeling op wat ooit diepe bossen langs de kust zouden zijn geweest.


Tussendoor slingert het pad zich door de wildernis van Baviaanskloof en de vele plooien van de gevarieerde Kaapse bergketens - Tsitsikamma, Langkloof, Couga, Groot Winterhoek en Klein Winterhoek.


De tocht is een uithoudingsvermogenstest die de moeite loont vanwege de pure schoonheid van de grotendeels verlaten omgeving. Glooiende heuvels, bergen, valleien, plooien die eindeloos doorgaan. Degenen die de wandeling lopen verbazen zich over het onderscheid tussen een kustgebied onder menselijke druk, en de ongelooflijke wildernis zo dichtbij, vol met biodiverse vegetatie, blauwe luchten en bergen en bergen. Het effect van deze wilde schoonheid op degenen die de wandeling maken is enorm.


De tocht begint in Kranshoek, een van de inheemse bossen van Knysna. Van hieruit slingert hij zich een weg door drie mega-reservaten - het Garden Route National Park, het Baviaanskloof Mega-Reserve en het Addo Elephant National Park. Deze corridor staat bekend als de Eden to Addo Biodiversity Corridor, met als doel het behoud van inheemse soorten.


De tocht wordt iets gemakkelijker, en mogelijk, gemaakt door het slackpack-element - uw bagage wordt overgebracht, uw tent opgezet en uw maaltijden voor u bereid - maar dit weerhoudt u geenszins van een gemiddelde dag van 26 km. Dat zijn zeven bergen, zes nationale parken en natuurreservaten en vijf bioma's in totaal.

 

bergen hiking wandelen zuid afrika

Eden to Addo Corridor Hike

Bekijk de video!

wandelen-hiking-drakensberge-zuid-afrika

Giant's Cup Trail

giants-cup-trail

Deze wandeling loopt langs de uitlopers van de prachtige Drakensbergen, voornamelijk door de Cobham en Garden Castle reservaten. De uitzichten hier zijn om voor te sterven.


Langs het pad zijn er rotspoelen, rivieren (zes rivieren stromen door de vallei), grotten en watervallen. En het beste van alles is dat de Giant's Cup trail wordt beschouwd als slechts matig moeilijk en kinderen kunnen het doen, binnen redelijke grenzen - hoewel er een aantal behoorlijk steile stukken zijn, als je redelijk fit bent, moet het lukken.

 

Overnachting is in eenvoudige hutten en u moet voor uw beddengoed en eten zorgen. Als het te lang klinkt, kunt u de route inkorten door te beginnen of te eindigen in de hutten van Swiman of Pholela. Het grootste nadeel van deze tocht is de bepakking, want u hebt kleding voor alle seizoenen nodig. 

bergen hiking wandelen zuid afrika

Giant's Cup Trail

Bekijk de video!

wandelen-hiking-drakensberge-zuid-afrika

Amphitheatre Heritage Hike

amphitheatre-heritage-hike

Het Amfitheater strekt zich uit over een lengte van vijf kilometer en de steile kliffen, die over de hele lengte een indrukwekkende en stevige muur vormen, rijzen 1 220 meter omhoog. Het strekt zich uit tussen de Tugela Valley en het Lesotho plateau bijna 3 000 meter boven de zeespiegel en de op één na hoogste watervallen ter wereld, de Tugela Falls, tuimelen langs de steile rotswand naar beneden in het Royal Natal National Park eronder.


De Amphitheatre Heritage Trail is een 'slackpacker trail' die speciaal is ontworpen om mensen die niet zo fit zijn toch te laten delen in de ervaring van de top en het ongelooflijke uitzicht, met tenthutten en lodges onderweg die aan het eind van elke dag een warm bad en een comfortabel bed omvatten.


U kunt kiezen voor een begeleide tocht met dragers om uw tassen te dragen, wat het gemakkelijker maakt om de beklimming te bedwingen, hoewel u nog steeds een flinke dosis uithoudingsvermogen nodig zult hebben om het Dak van Afrika te bereiken, en vastberadenheid om de kettingladders te beklimmen.


Er zijn varianten van de tocht voor iedereen:


Bent u fit en wilt u de volle impact van de tocht ervaren, dan draagt u uw eigen bepakking; wilt u liever een drager, dan wordt uw bagage gedragen; bent u niet zo fit als u zou willen, dan stopt u vaker, en wilt u het ruig aan doen, dan kunt u ervoor kiezen om 's nachts in grotten te slapen.

bergen hiking wandelen zuid afrika

Amphitheatre Heritage Hike

Bekijk de video!

wandelen-hiking-drakensberge-zuid-afrika

Kosi Bay Trail

kosi-bay-trail

Hoewel er een Kosi Bay Trail is die ongeveer vier dagen in beslag neemt, die ook als slackpacker versie kan worden gedaan, zijn er variaties en flexibele paden, afhankelijk van uw niveau van fitheid.


De oude trail, waar doorgewinterde wandelaars met nostalgie aan terugdenken, is helaas in verval geraakt. Maar het is mogelijk om dezelfde route opnieuw te doen, alleen de accommodatie is veranderd.

 

Als je de route in zijn geheel aflegt, loop je gemiddeld drie tot vier uur per dag. En als u het aankunt, kunt u kanoën en paardrijden, een schildpaddenexcursie of een boottocht aan uw route toevoegen.


U zult ook worden blootgesteld aan enkele van de meest ongelooflijk diverse en prachtige landschappen - verlaten stranden, duinbos, open savanne en wetlands, en de waarneming van karetschildpadden maken dit een ongelooflijke wandelervaring.

Ja, ik wil naar Zuid-Afrika voor The Hike Life