Wandelen Zuid-Afrika: Ontdek de diverse landschappen van Zuid-Afrika te voet

Het beste vervoersmiddel om het afwisselende landschap van Zuid-Afrika te ontdekken zijn een paar stevige loopschoenen. Het ideale is dat je bijna overal een aantrekkelijke tocht door de natuur kan maken. Zo zijn er de particuliere trektochten door de nationale parken, waarbij je back-to-basics, in een primitieve hut de nacht doorbrengt. In KwaZulu-Natal klim, spring en wandel je door een wilde en bergachtige omgeving.
Onderstaand vind u een lijst met wandelroutes in Zuid Afrika waar u nog lang aan zult terugdenken. Dit is de lijst die anderen u aanraden om te doen! Het zijn relatief vriendelijke wandelroutes in de zin dat er overnachtingsmogelijkheden zijn en dat de route doorgaans duidelijk en goed aangegeven is. Er zijn ook wandelroutes die verkort kunnen worden of slechts gedeeltelijk gelopen kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wandelen met kinderen. De variant van wandelen in Zuid Afrika waarbij uw bagage voor u vervoerd wordt (slack-packer routes) is in diverse gevallen ook een optie.

Berggebied

De Tafelberg bij Kaapstad en de Drakensbergen vormen uitdagende spots voor mensen die letterlijk hogerop willen komen en met de klimuitrusting op pad gaan. De route omhoog kan ook met liftjes die je de bergen in slepen en je zo trakteren op een adembenemend uitzicht over het berglandschap.
De meest avontuurlijke hike-tocht beleef je wanneer je geheel onafhankelijk de wildernis van de Cedarbergen gaat verkennen. Hiervoor heb je een vergunning nodig en uiteraard een gedetailleerde kaart. Hieronder vind je een aantal georganiseerde hikes.

Wandel modules in Zuid-Afrika

Exclusive Culitravel heeft voor u een aantal wandelingen gelecteerd. Deze wandelingen variƫren in niveau (moeilijk, matig en gemakkelijk), tijdsduur, dit kan variƫren van een paar uur tot een aantal dagen en landschappen, er zijn wandelingen door de bossen, langs het strand, door de bergen of door de wijngaarden.

Ja, ik wil ook hiken en wandelen in Zuid-Afrika!