Hluhluwe Umfolozi Game Reserve - Luxe Safari Zuid-Afrika

Hluhluwe iMfolozi Game Reserve

The Good Life & Safari

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here!

Jos van Krimpen

Het Hluhluwe-iMfolozi Park, het oudste  wildpark van Afrika, is werkelijk ongelooflijk. Dit Big 5 Park moet wel het juweeltje van KwaZulu Natal zijn. Het ligt in het noordelijke deel van KwaZulu Natal, slechts 2 uur ten noorden van Durban. Gemakkelijk te bereiken en een must om te bezoeken als je in de provincie Natal bent. Het park is 96000 hectare groot, heeft glooiende heuvels en een magisch landschap en werd opgericht in de vroege jaren 1890 als een toevluchtsoord in de eerste plaats voor de laatste overgebleven neushoorns. Het is dit park dat de Save the Rhino campagne startte toen er minder dan 100 neushoorns over de planeet zwierven.  Als bakermat van Operation Rhino in de jaren 1950 en 1960 werd het Hluhluwe Umfolozi Park wereldberoemd voor zijn bescherming van de witte neushoorn. Ongetwijfeld heeft het Hluhluwe-Imfolozi Park het bijna uitsterven van deze diersoort voorkomen. Andere aandachtsgebieden waarvoor het Hluhluwe-iMfolozi Park beroemd is, zijn de wildernisroutes die in de jaren 1950 in Umfolozi ontstonden en de befaamde wildvanginstallatie die werd opgewaardeerd tot het Centenary Capture Centre, een ijkpunt voor het vangen en duurzaam gebruik van dieren in heel Afrika. Voorheen was het park verdeeld in twee afzonderlijke delen, namelijk Hluhluwe en Umfolozi. Tegenwoordig is het park één geheel en kan het vanuit beide poorten worden betreden. De twee kanten verschillen wel: het noorden is wat heuvelachtiger, terwijl het zuiden dicht struikgewas, grasland en talrijke uitkijkpunten biedt. Vergis u niet, een bezoek aan een van beide kanten is de moeite waard. We kunnen u verzekeren dat u niet teleurgesteld zult zijn. Prachtige glooiende heuvels, kronkelende rivieren, schuilhutten en picknickplaatsen maken dit park tot een must-see. De topografie in het noorden is heuvelachtiger en biedt een aantal ongelooflijke uitkijkpunten van waaruit u van de wilde dieren kunt genieten. De lagere Imfolozi heeft dichter struikgewas, wat het zien van de leeuwen een beetje moeilijker kan maken. Reis zo vroeg mogelijk het park in om uw kansen op het zien van de roofdieren te vergroten. Het landschap in het park verandert van droog naar weelderig groen binnen enkele dagen na de eerste regens. Het is een wonderland van grootsheid. Wanneer je het park bezoekt, is het vrijwel onmogelijk om geen neushoorn tegen het logge lijf te lopen. Daarnaast laten olifanten en buffels zich ook makkelijk zien. In het glooiende noordelijke deel van het park (Hluwluwe) zie je vaak grote kuddes grazen op de flanken van de heuvels. Het vlakkere zuidelijke deel (Umfolozi) biedt met zijn soms droge aanblik juist veel meer kans op het spotten van blauwe wildebeesten, nyala’s en grote kudu’s.

Bekijk foto's van het Hluhluwe iMfolozi Game Reserve

Hluhluwe Umfolozi Game Reserve - Luxe Safari Zuid-Afrika

Hluhluwe iMfolozi Park

Bekijk de video!

Hluhluwe iMfolozi Park Zuid-Afrika

Op safari in het Hluhluwe iMfolozi Game Reserve

half-day-big-5-safari-to-hluhluwe-imfolozi-park

1. Self drive Safari's

Zelf begeleide safari's binnen het oudste uitgeroepen wildreservaat in Afrika, deze activiteit maakt het mogelijk om in je eigen auto te rijden, alles wat je nodig hebt is een kaart die je ofwel kunt downloaden of kopen bij een van de poorten. Met deze self guided optie kunt u het prachtige wildleven in het reservaat ontdekken en aanschouwen. De reserve heeft de Big 5, Cheetah en wilde honden niet om de overvloed van de kleinere wezens gevonden binnen de reserve te noemen. Als u op safari gaat, waarom neemt u dan geen picknickmand mee? Er zijn verschillende picknickplaatsen op ongelofelijke uitkijkpunten, waar u prachtige uitzichten kunt bewonderen.


2. Guided Safari's

Begeleide safari-activiteiten omvatten safari's van een hele dag, een halve dag en een safari van 3 uur. Deze georganiseerde safari's vertrekken dagelijks vanaf de verschillende poorten. Catering is inbegrepen, evenals de conservation levy, een ontspannen manier om het reservaat te ervaren met goed geïnformeerde en ervaren rangers, waarom tijd verspillen aan het vinden van de hot spots als de rangers precies weten waar ze heen moeten om een geweldige dag safari te garanderen. Begeleide wandelsafari's De begeleide wandelsafari's starten in het Umfolozi wildreservaat en omvatten wandelsafari's van een halve dag of een nacht. Deze zijn ongelooflijk populair dus vooraf reserveren is essentieel.


3. Overnachten in het Hluhluwe iMfolozi Park

Mister Goodlife selecteerde luxe en verantwoorde accommodatie in het park waar u volledig ontzorgd tot rust kunt komen in luxe safari lodges. Alle lodge facciliteiten inclusief 2 game drives per dag en 3 maaltijden per dag zijn inbegrepen en ook voor kinderen is er de nodige afleiding en vertier. Informeer of bekijk Mister Goodlife's keuze van exclusieve accommodatie in het Hluhluwe iMfolozi Park onder aan deze pagina.

Hluhluwe iMfolozi Park Zuid-Afrika

Activiteiten Hluhluwe iMfolozi Game Reserve

null

1. Picknickplaatsen

Er zijn diverse plekken in het park waar je prima kunt picknicken, let wel op en kijkom je heen voor en tijdens elke picknick. De picknickplaatsen in Hluhluwe iMfolozi Park zijn allemaal goed gelegen met uitkijkpunten. Houd er rekening mee dat ze niet allemaal omheind zijn en dat voorzichtigheid geboden is. In de loop der jaren hebben er een aantal ongelooflijke wildlife verrassingen plaatsgevonden bij de verschillende picknickplaatsen. Sontuli en Maphumulo zijn veruit de meest bezochte picknickplaatsen. Probeer in ieder geval vroeg te zijn, anders kan het zijn dat u langere tijd moet wachten. Alle picknickplaatsen hebben toiletten en barbecueplaatsen voor het geval je even wilt relaxen.


2. Guided safari-wandelingen

Big FIve safari-wandeling is wellicht het meest opwindende en prachtige uitje tijdens uw verblijf in het Hluhluwe iMfolozi Game Reserve. Ooit gedacht om in de wildernis te zijn, omgeven door wilde dieren en het mooist denkbare landschap van de natuur? De safari wandelingen over de wildernis paden hier zijn maar in één woord schitterend. Big Five ontmoetingen, wijdse landschappen en ongelooflijke eerstehands panorama views wachten op jou. Ervaar de magie van een wandelpad in de iMfolozi bush in het hart van een van Afrika's oudste wildreservaten. U voelt de aanwezigheid van een grazende neushoorn, u hoort en voelt de nachtelijke lucht bonzen op het gebrul van leeuwen dat boven het geknetter van uw kampvuur uitsteekt, en u ervaart de bush op een heel persoonlijk niveau. Ezemvelo KZN Wildlife biedt trails aan in het weekend of langer, die zijn ontworpen om aan uw tijdsbeperkingen te voldoen terwijl u toch ten volle van de ervaring kunt genieten. Mensen die al eens een trail hebben gedaan, komen terug voor meer, terwijl nieuwkomers de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van de iMfolozi bush als nooit tevoren zullen ervaren. Gasten worden aangemoedigd om hun horloge en mobiele telefoon achter te laten, zodat ze vrijer zijn van tijd- en tijdsbeperkingen. De trails worden geleid door gewapende en ervaren gidsen die uw ervaring en kennis zullen verrijken. De iMfolozi Wilderness Trails kunnen een levensveranderende ervaring zijn.


3. Boottocht op de Hluhluwe Dam

Er is een 40-persoons boot op de Hluhluwe dam die bezoekers meeneemt op begeleide tochten twee keer per dag. De tochten worden geleid door een ervaren gemeenschapsgids en bezoekers kunnen een uitstekende reeks vogels en dieren in het park zien, terwijl de Zoeloe-cultuur aan bod komt in de gemeenschapsgebieden buiten het park.

Ja, ik wil naar het Hluhluwe iMfolozi Game Reserve

En zie uit naar een droomreis op maat

Exclusieve Safari Lodges in Hluhluwe iMfolozi Game Reserve

Bekijk Mister Goodlife's keuze