hoedspruit-zuid-afrika-romantic-safaris

Hoedspruit

The Good Life nabij het Krugerpark

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here!

Jos van Krimpen

Hoedspruit: omringd door een prachtige natuur en met een warm welkom. Hoedspruit is een stad in de provincie Limpopo van Zuid-Afrika. Met zijn 3.157 inwoners is het een kleine bestemming, gelegen aan de voet van de Klein Drankensberg. Hoedspruit is de ideale stad om te bezoeken voor de mogelijkheid om wildreservaten te ervaren. Het ligt dicht bij het Kruger National Park - wildlife omvat cheetahs en zebra's.


Dit magnetische stadje trekt veel toeristen met zijn buitengewone eco-toerisme. Eenmaal gevestigd in de stad, kan een enorme hoeveelheid wild worden ervaren. Van privé wildreservaten tot het Kruger National Park, Hoedspruit is de idyllische locatie voor een connectie met de natuur! Een overvloed aan wilde dieren kan worden bewonderd in het Hoedspruit Endangered Species Centre. Het centrum is de thuisbasis van cheetahs, wilde honden en witte neushoorns, en belooft een uniek Afrikaans avontuur te bieden. Toeristen worden getrakteerd op hartverwarmende gastvrijheid. Nadat u zich hebt teruggetrokken van uw avonturen in het bushveld, de bossen en de bergen, kunt u gaan genieten van een koud biertje met de vriendelijke lokale bevolking. De stad is gemakkelijk te voet te verkennen omdat zij vrij klein is. Toeristen zullen een auto moeten huren, of een tour of transfer moeten regelen, omdat de bezienswaardigheden buiten de stad liggen. Er zijn een aantal privé-transfers in Hoedspruit waarmee toeristen contact kunnen opnemen. 

Bekijk foto's van Hoedspruit

hoedspruit-zuid-afrika-citrus-plantages

Hoedspruit

Bekijk de video

hoedspruit-zuid-afrika-signpost

Waarom Hoedspruit bezoeken?

zuid-afrika-hoedspruit-hete-luchtballon

1. Heteluchtballon

Adembenemende uitzichten over de Blyde Rivier worden u aangeboden, wanneer u voet zet op een van de spectaculaire hete lucht ballonnen. Ontdek schilderachtige landschappen, waaronder landbouwgrond en privé-natuurreservaten.


2. Wandelsafari's

Ga op wandelsafari in het Greater Kruger National Park, meer bepaald in het Timbavati wildreservaat. Deze wandelingen dienen om gasten te onderwijzen over de safari-omgeving.


3. Majestueuze wilde dieren

Een reis naar het Hoedspruit Endangered Species Centre zal een levensveranderende ervaring zijn. Een educatieve en empathische ervaring met cheetahs zal u zeker voor altijd bijblijven!

hoedspruit-zuid-afrika-signpost

Wat is de beste tijd om Hoedspruit te bezoeken?

drakensig_golf_club_hoedspruit

Hoedspruit heeft bijna het hele jaar door zon, met hete zomermaanden. In de maanden van oktober tot maart bereiken de temperaturen 27 graden Celsius. De zomer (november tot maart) wordt beschouwd als de beste tijd om Hoedspruit te bezoeken. U krijgt dan de kans om sensationele festivals mee te maken onder het meest aangename weer. Toeristen moeten er rekening mee houden dat het in deze periode vaak onweert. De zomer is het hoogseizoen voor toeristen. De winter (juni tot augustus) in Hoedspruit brengt nog steeds aangenaam weer, met kille ochtenden, warme middagen en koude nachten. Bezoek de stad in de maanden januari en maart, wanneer er minder toeristen zijn, zodat u opstoppingen bij bezichtigingen kunt vermijden. 

hoedspruit-zuid-afrika-signpost

Belangrijkste attracties in Hoedspruit

blyde-river-canyon_hippo-trail-hoedspruit

Blyde Rivier Kloof

Drakensig Golf Club

Hippo Trail

Ja, ik wil Hoedspruit in Zuid-Afrika bezoeken

En zie uit naar een droomreis op maat