Isabelo - Feeding Hungry Minds

The Good Life

is ook

The Human Life

nullnull

Elke ochtend reed ik naar mijn restaurant The Tasting Room (Le Quartier Français, Franschhoek, Zuid-Afrika) en ging ik onderaan de weg linksaf. Binnen een kilometer zou ik in mijn prachtige keuken zijn, bezig met de beste producten. Als ik rechtsaf sloeg zou ik binnen 1 kilometer midden in de community komen, omringd door armoede en honger met kinderen die op lege magen naar school gaan. Het verschil was te groot; Ik moest iets doen. Met hulp van een diëtist heb ik een zeer voedzaam muffinrecept ontwikkeld. Elke vrijdag zijn we begonnen met het bakken en bezorgen van deze muffins aan een kleine plaatselijke peuterspeelzaal met 70 hongerige kinderen. Dit bleek zo populair dat we dankzij de gulle donaties vijf dagen per week het aanbod van onze gezonde maaltijden aan meer dan 100 kinderen in twee verschillende kleuterscholen konden vergroten.


Na een succesvol geldinzamelingsdiner in Nederland in 2011 konden we beginnen met het geven van warme, voedzame lunches aan 185 kinderen verspreid over drie scholen. Deze kindermaaltijden werden allemaal bereid door mijn team in het restaurant. Ook konden we onze inspanningen diversifiëren en begon Isabelo elke schooldag 1100 schoolkinderen in Franschhoek te voeden met pap, fruit en melk. In 2013 hebben we de voedingswaarde kunnen verhogen door drie dagen per week een ei aan hun ontbijt toe te voegen. In 2014 heb ik meer geld opgehaald door de Cape Town Marathon te lopen. Dit ging, samen met bijdragen van onze leveranciers, naar het upgraden van de keukens in Dalubuhle en Wes-Eind basisscholen waarin de Isabelo-maaltijden worden gekookt.


In april 2017 besloot ik om een grote verandering aan te brengen en heb ik na 21 jaar mijn baan als Executive Chef van The Tasting Room opgezegd. Ik adopteerde Isabelo en verhuisde het naar een nieuw pand in Franschhoek, nu het distributiecentrum voor al het eten. We zijn trots samen te werken met de Pebbles Project Kitchen die de voedzame warme lunches verzorgt voor de 200 kleuters. Ontbijtvoorraden melk, fruit, pap en veel eieren worden bezorgd op het hoofdkantoor van Isabelo, vanwaar ik dagelijks het eten aflever aan elke school. Het Isabelo-project is zeer inspirerend gebleken en heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik streef ernaar dit initiatief voort te zetten en uit te breiden en twijfel er niet aan dat het het leven van meer kinderen zal veranderen dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. (bron: isabelocharity.com) 

Steun en Doneer

Mister Goodlife steunt het Isabelo project van Margot van harte en beveelt aan te doneren.

Je kunt veel kinderen helpen door te doneren via https://www.isabelocharity.com/donate 


Isabelo - Feeding Hungry Minds

Video Isabelo - Margot Janse in actie 2019

Interview met Margot Janse

Video Isabelo - Door Marga van Praag 2010

Mister Goodlife column: Isabelo & Corona

In het magazine OOG voor AFRIKA Juni 2020

Mister Goodlife's Column over Isabelo ui OOG voor AFRIKA Juni 2020

Ja, ik wil met mijn reis Isabelo steunen!

Lees hier de meest recente nieuwsbrief van Isabelo

Voor meer informatie, foto's en doneren ga je naar de Isabelo website

Actuele info zie je op Isabelo's Facebook Page