header-informatie-kimberley-zuid-afrika-1920x500

Kimberley

Informatie over Kimberleyin Zuid-Afrika

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here !

Jos van Krimpen

Bezoek de hoofdstad van de Noordkaap, Kimberley, en ontdek de rijke geschiedenis en iconische bezienswaardigheden. Deze stad is wereldwijd bekend om zijn tijd in de diamantindustrie, die begon in 1866. Andere populaire historische feiten van Kimberley zijn dat het de eerste stad op het zuidelijk halfrond was en de tweede ter wereld (na Philadelphia) die in 1882 elektrische straatverlichting in haar infrastructuur installeerde. In 1881 werd op deze beroemde bestemming de eerste effectenbeurs van Afrika gebouwd. Ontdek het duidelijkste bewijs van Kimberley's geschiedenis in de diamantmijnhandel: The Big Hole. Dit is verreweg de grootste attractie van deze stad: een met de hand gegraven mijn ter grootte van acht voetbalvelden! Vlakbij is het Kimberley Mine Museum, waar u kunt zien hoe het leven was tijdens de diamantkoorts. Voor een spannende ervaring kunt u genieten van rondleidingen in een voormalige diamantmijn die 840 meter diep de aarde in gaat! Als u van de natuur houdt, ga dan op avontuur in het Mokala National Park, waar tal van inheemse dieren leven, waaronder neushoorns, buffels en antilopen. Of trakteer uzelf op verbazingwekkende bezienswaardigheden bij de Kamfers Dam, de thuisbasis van de grootste flamingo broedkolonie in Zuidelijk Afrika! Een manier om Kimberley en de omliggende attracties te verkennen is met de auto. Er zijn tal van autoverhuurbedrijven rond Kimberley en op de luchthaven van Kimberley. Als u liever niet rijdt, kunt u ook een taxi met meter huren, maar deze kunt u het beste van te voren reserveren. Als alternatief, als u accommodatie boekt in de buurt van een van de attracties, zoals The Big Hole, bent u op loopafstand en kunt u zonder gedoe genieten van een van de top hoogtepunten van de stad.

Kimberley is een architectonisch juweeltje en het is moeilijk om te bevatten dat de stad is gebouwd rond een heel groot gat in de grond. Het is een stad waar de majestueuze Victoriaanse gebouwen herinneren aan vervlogen tijden. Vandaag de dag staan er moderne hoge gebouwen als wachters over deze parels van het verleden.

Het stadhuis is ontworpen door F. Carstairs Rogers in de Romeinse Corinthische stijl en is gebouwd in 1899 van verbrand baksteen met cement gips. De bouw werd voltooid vlak voor de start van de Anglo-Boerenoorlog en werd het werd gebruikt als distributiepunt voor rantsoenen tijdens de vijandelijkheden.

Bekijk foto's van KimberleyZuid-Afrika

header-informatie-kimberley-zuid-afrika-1920x500

Kimberly in Zuid-Afrika

Bekijk de video!

Kimberley - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Waarom Kimberley bezoeken?

olifant-gazelle-zuid-afrika-waterpool

1. Geschiedenis

Kimberley is een stad die bol staat van historische betekenis en fascinerende bezienswaardigheden. Verken de historische attracties rond Kimberley, dat vanaf 1899 vijf maanden lang belegerd werd tijdens de Tweede Boerenoorlog.


2.  De diamanthandel

In Kimberley is de diamantindustrie stevig gevestigd. Ontdek de schitterende, fonkelende en veelzijdige edelstenen bij de verschillende juweliers in de stad.


3.  Prachtige wilde dieren

Wat zou een bezoek aan een Zuid-Afrikaanse bestemming zijn zonder een trots kenmerk van Afrika te bewonderen - zijn opmerkelijke dieren. Bekijk ze in het en het Mattanu Private Game Reserve.

Kimberley - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Wat is de beste tijd om Kimberley te bezoeken?

plane-view

Voor perfecte weersomstandigheden, bezoek Kimberley tijdens het droge seizoen (april - oktober). De regenval is in deze periode het laagst en de temperaturen zijn aangenaam warm. Het droge seizoen is de drukste tijd van het jaar voor de Noord-Kaap, wat betekent dat er meer mensen zijn bij de toeristische attracties, minder beschikbaarheid en hogere accommodatiekosten. Als u er de voorkeur aan geeft om deze periode te bezoeken, boek dan uw vluchten en accommodatie ruim op tijd. Wie liever wil besparen op accommodatie en wil genieten van minder wachtrijen bij de restaurants, moet het natte seizoen van Kimberley (november - maart) trotseren. De vele regen in deze periode, gecombineerd met temperaturen die oplopen tot in de 30 graden, maken dit het laagseizoen in deze Zuid-Afrikaanse bestemming.

Kimberley - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Dunluce

Kimberley - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Een reflectie van de Edwardiaanse elegantie, werd dit huis gebouwd in 1897 en behoorde toe aan John Orr (van warenhuis faam) en zijn familie. Het is nu onderdeel van het McGregor Museum.
Kimberley - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Kimberley Club

Kimberley - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Het gerucht gaat dat er meer miljonairs zich verzamelen onder het dak van de Kimberley-Club dan onder enig ander dak in de wereld! Opgericht in 1881, de meest bekende leden van de club waren mensen als Cecil John Rhodes, Leander Starr Jameson (die leiding gaf aan de Jameson raid in Transvaal), Charles Dunnell Rudd, Barney Barnato, Sir Ernest Oppenheimer en zijn zoon Harry Oppenheimer.
Kimberley - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Alexandersfontein

Kimberley - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

De oorspronkelijke Alexandersfontein Hotel was een eenvoudige structuur, gelegen aan de oude hoofdweg naar de Kaap en bezet door Boerentroepen tijdens de belegering. Op initiatief van Rhodos is dit vervangen in 1902 door een luxe hotel, die ook diende als weekend resort voor de rijkere inwoners van Kimberley en Beaconsfield.
Kimberley - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

De Beers Hoofdkantoor

Kimberley - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Dit gebouw, nu een nationaal monument en oorspronkelijk het hoofdkwartier van Kimberley Barney Barnato Central Diamond Mining Company, herbergt het internationale hoofdkantoor van de De Beers Consolidated Mines Ltd, die in 1888 werdopgericht door Rhodes.
Kimberley - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Rudd House

Kimberley - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Eigendom van CD Rudd, een van de vroege mijnbouw magnaten, werd dit historische huis bekend als "The Bungalow". Het werd overgenomen door het McGregor Museum voor renovatie en de ontwikkeling.
Kimberley - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

7 Lodge Road

Kimberley - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Gebouwd voor Sir Ernest Oppenheimer in 1907, dit is het huis waar Harry Oppenheimer werd geboren. De Oppenheimers woonde hier tot 1915 voordat hij naar Johannesburg verhuizde. Met zijn brede veranda en de typische bouw, is het een van de fijnere huizen van Kimberley uit die tijd.

Ja, ik wil naar Kimberleyin Zuid-Afrika!

En zie uit naar een droomreis op maat

Exclusieve Hotels en Lodges in Kimberley

Bekijk Mister Goodlife's keuze