Informatie over Knysna in Zuid-Afrika

Knysna (uit te spreken als Nijsna) is een dorp in de provincie West-Kaap, Zuid-Afrika aan de Indische Oceaan. Knysna is een gemeente in het district Eden en is gelegen tussen heuvels, aan de Knysna Lagoon. De gemeente telt 51.469 inwoners. Het economie in het dorp is gericht op toerisme, er zijn veel restaurants en terrassen. Toerisme in Knysna is er onder meer vanwege het nabijgelegen Tsitsikamma National Park, en omdat het het centrum is van de Tuinroute ofwel de Garden Route. Knysna wordt ook wel de kunst hoofdstad van de regio genoemd vanwege de vele kunstgalerijen. In The Waterfront vind je winkels, galerijen en restaurants. Je kunt een zonsondergang boottocht boeken naar de beroemde Knysna Heads. In Knysna is het altijd erg druk, behalve op zondag. In de lagune worden oesters gekweekt. Jaarlijks vindt het Knysna Oyster Festival plaats (in juli) waarbij ieder jaar duizenden oesters worden gegeten. In Knysna staat Mitchell's Brewery waar men een rondleiding door de brouwerij kan krijgen en kan proeven van de soorten die er gebrouwen worden.

Knysna trekt wereldwijd vele duikliefhebbers aan, vanwege de uitstekende mogelijkheden om te duiken. Ook de natuur van Knysna is prachtig, die je zeker moet verkennen door wandelingen te maken of door een mountainbike te huren. Ook surfen en jetskiën zijn populaire activiteiten in Knysna. Dus als je enigszins van duiken of van andere watersportactiviteiten houdt, dan is Knysna de plek waar je moet zijn.

Naast de (water)sport activiteiten heeft Knysna meer te bieden. De natuur is werkelijk schitterend. Het Knysna Bos is een adembenemende plek die je zeker moet bezoeken wanneer je in Knysna bent. Dit bos behoort namelijk tot één van de grootste bossen van geheel Zuid-Afrika. Huur een mountainbike en verken de fascinerende natuur. Ook wandelen is een zeer goede optie in het bos. Natuurliefhebbers zullen in Knysna hun ogen uitkijken.

Knysna Elephant Park

In het Knysna Elephant Park zijn momenteel 12 tamme olifanten. Dit zijn weesjes die gered zijn uit o.a. het Kruger Park, op 2 na die in het park zijn geboren. Het is hier mogelijk een rit op de rug van een olifant of een wandeling met deze kolossen te maken. Ook kun je naar de olifanten gebracht worden om ze te voeren en aan te raken. Mocht je er nog geen genoeg van krijgen, als je een kamer huurt in de Elephant Boma kunt je bijna naast ze slapen. Het park ligt tussen Knysna en Plettenberg Bay.

Golfen in Knysna

Knysna is een waar golfmecca op de Garden Route in Zuid-Afrika met de Pezula Golf course en de Simola Golf course als hoogtepunten. In de directe omgeving zijn er nog meer top golfcourses zoals Goose Valley, Fancourt, Oubaai, George, Pinnacle Point enz.