header-informatie-knysna-zuid-afrika-1920x500

Knysna

Informatie over Knysna in Zuid-Afrika

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here !

Jos van Krimpen

Genesteld tussen de Outeniqua Bergen en de Indische Oceaan aan de oostkust van Zuid-Afrika, ligt de badplaats Knysna. Knysna is een juweeltje van de schilderachtige Tuinroute en is de thuisbasis van enkele van de meest adembenemende landschappen en inheemse bossen in Zuid-Afrika. Must-see attracties zijn Buffalo Bay, Knysna Forest en het Knysna Elephant Park. Knysna is een schilderij van een turquoise oceaan die kabbelt tegen gouden stranden, omringd door smaragdgroene boomtoppen van weelderig bos en grillige kliffen. Knysna is een ideaal toevluchtsoord voor huwelijksreizigers, backpackers of diegenen die op zoek zijn naar een safari met wilde dieren. Het is de perfecte toegangspoort tot de beroemde Tuinroute. De kustlijn is een mozaïek van kustpaden, ruige kliffen, verborgen grotten en karamelstranden. De twee stranden met blauwe vlag - Buffalo Bay en Brenton-on-Sea - zijn ongerepte hotspots voor lange wandelingen en surfen. Bekijk de woonboten die langs de Knysna Lagoon liggen, omzoomd door de beroemde Heads. Spring op een veerboot naar het privé Featherbed Nature Reserve, waar u tussen de weelderige vegetatie misschien wel een zeldzame blauwe duiker ziet. Wandel door Knysna Forest, dat vol staat met oude en exotische bomen, waaronder geelhout, milkwood, wilde vijg en Kaapse beuk. Dit uitgestrekte bos is het thuis van de inheemse Knysna Loerie. Avonturiers kunnen de Garden Route Trail doen, een 5-daagse trektocht door afwisselend terrein van bossen, stranden, kliffen en rivieren, van Wilderness naar Knysna. Voor een spectaculair uitzicht over het kustschiereiland neemt u een picknick mee en gaat u naar het Spitzkop Viewpoint, het hoogste punt boven Knysna op de Prins Alfred Pas. Voor een gezinsuitstapje kunt u naar het Knysna Elephant Park, waar weesolifantjes leven en u deze vriendelijke reuzen kunt aanraken en voeren. Golfliefhebbers kunnen hun slag slaan op de gebeeldhouwde fairways van de Simola Golf Course en de Pezula Golf Club. Ontdek de charme van de stad, die bruist van de kunstgaleries, cafés en souvenirwinkels. Lees meer over Knysna's stichter en betrokkenheid bij de Anglo-Boer oorlog in het Old Gaol Museum. De Waterfront is een centrum van activiteit en eetgelegenheden, met boetiekjes en visrestaurants. Nip aan een koud biertje terwijl u de jachten ziet vertrekken voor een cruise bij zonsondergang. De Wild Oats Farmer's Market is elke zaterdagochtend geopend - een must voor verse, biologische lekkernijen.

Bekijk foto's van Knysna

header-informatie-knysna-zuid-afrika-1920x500

Knysna in Zuid- Afrika

Bekijk de video!

Knysna - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Waarom Knysna bezoeken?

knysna-south-africa-sea

1. Ontspannend toevluchtsoord

Knysna is het ultieme toevluchtsoord voor een beetje ontspanning. Omringd door een uitgestrekte kustlijn en uitgestrekte bossen, is Knysna de perfecte omgeving voor elk soort vakantie. Verken de nabijgelegen wijnroutes en verdwaal in de jungle.


2. Hub van activiteiten

Van wandelen, kanoën en ziplinen door de natuurlijke landschappen, tot het verkennen van de bruisende winkels en cafés langs de haven, er is altijd iets te doen in Knysna. Het Oesterfestival en Pink Loerie Mardi Gras zorgen voor een jaarlijkse buzz!


3. Schilderachtig landschap

Het schilderachtige stadje wordt omringd door beboste heuveltoppen en ligt in een prachtige omgeving. Dramatische kliffen storten zich omlaag naar de witgekalkte kustlijn, waar zeilboten dobberen op de turquoise oceaan. 

Knysna - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Wat is de beste tijd om Knysna te bezoeken?

header-informatie-knysna-zuid-afrika-1920x500

Het klimaat van de Garden Route is het hele jaar door ideaal om er op elk moment van het jaar heen te gaan. De zomer (november-april) is prachtig, met uitgestrekte zandstranden en de sprankelende blauwe oceaan. Houd er rekening mee dat tijdens de kerstvakantie de drukte toeneemt en de hotelprijzen tussen december en begin januari de pan uit rijzen. Ideaal is een bezoek net na de drukte (vóór het paasweekend). In de winter (mei-oktober) heersen in de hele regio vrij gematigde temperaturen, en het wordt nooit echt koud. De winters zijn over het algemeen rustig (met uitzondering van de schoolvakanties in juni/juli) en zijn de ideale tijd om de juweeltjes in en rond Knysna te verkennen. Breng uw dagen door met wandelen door natuurreservaten, wijnproeven en paardrijden, naast tal van andere activiteiten. Walvissen kijken is in september op zijn best, terwijl het 10-daagse Knysna Oyster Festival in juli een prachtige synergie is van live muziek, lekker eten en sportevenementen. Het flamboyante Pink Loerie Festival presenteert zijn jaarlijkse Mardi Gras in april. 

Wat te doen in Knysna?
Activiteiten Selected by Mister Goodlife

Knysna - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Knysna Elephant Park

elephant-park-knysna-south-africa

In het Knysna Elephant Park zijn momenteel 12 tamme olifanten. Dit zijn weesjes die gered zijn uit o.a. het Kruger Park, op 2 na die in het park zijn geboren. Het is hier mogelijk een rit op de rug van een olifant of een wandeling met deze kolossen te maken. Ook kun je naar de olifanten gebracht worden om ze te voeren en aan te raken. Mocht je er nog geen genoeg van krijgen, als je een kamer huurt in de Elephant Boma kunt je bijna naast ze slapen. Het park ligt tussen Knysna en Plettenberg Bay.

Knysna - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Golfen in Knysna

golfen-knysna-south-africa

Knysna is een waar golfmecca op de Garden Route in Zuid-Afrika met de Pezula Golf course en de Simola Golf course als hoogtepunten. In de directe omgeving zijn er nog meer top golfcourses zoals Goose Valley, Fancourt, Oubaai, George, Pinnacle Point enz.

Ja, ik wil naar Knysna in Zuid-Afrika

En zie uit naar een droomreis op maat

Exclusieve Hotels en Lodges in Knysna

Bekijk Mister Goodlife's keuze