Malaria in Zuid-Afrika - Algemene Informatie Exclusive Culitravel

Malaria in Zuid-Afrika?

Informatie over de malaria mug in Zuid-Afrika

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here !

Jos van Krimpen

"In Zuid-Afrika komt malaria voor in het Oostelijke deel (inclusief delen van het Krugerpark). De malariagebieden kunnen in de loop der tijd wijzigen maar mijn advies omtrent malaria in Zuid-Afrika geef ik hieronder aan de hand van het kaartje."


Paars gebied (oostelijk deel, inclusief het Krugerpark): 

Periode september t/m mei: Malaria pillen als Lariam of Malarone zijn eerste optionele keuze. In ieder geval kun je mug werende maatregelen nemen zoals bedekte kleding dragen. Ook raad ik aan de muggensprays en klamboes die in de safari lodges waar je verblijft via Exclusive Culitravel ter beschikking worden gesteld te gebruiken.

Periode juni t/m augustus: Mug werende maatregelen zijn voldoende. Ik hou het zelf het hele jaar door bij deze 'gezond verstand' maatregelen maar raad mijn gasten aan zich vooral te laten voorlichten door de eigen huisarts en de website van thuisvaccinatie.nl te bezoeken.


Oranje gebied (strook ten westen van het Krugerpark): 

Geen malaria pillen nodig, wel mug werende maatregelen nemen.


Groen gebied (rest van Zuid-Afrika):

Geen malaria pillen, geen mug werende maatregelen noodzakelijk


Malaria kaart Zuid-Afrika

Malaria pillen zijn voor Zuid-Afrika niet nodig indien u maximaal 2 nachten in deze gebieden verblijft. Mug werende maatregelen zijn dan voldoende. De malaria mug is actief van zonsondergang tot zonsopgang. Het is erg belangrijk om maatregelen te nemen om malaria in Zuid-Afrika te voorkomen, naast eventuele malaria pillen.

Tips om malaria in Zuid-Afrika te voorkomen:
Draag bedekkende kleding (lange mouwen, een lange broek, schoenen en sokken). Bescherm onbedekte lichaamsdelen met insect-werende middelen. Middelen met DEET zijn het meest effectief. Gebruik een muskietennet, liefst een geïmpregneerd net. Het net moet tenminste elk half jaar, of na wassen, opnieuw geïmpregneerd worden.

Let op: indien u koorts krijgt, raadpleeg direct een arts, dan is er een kans dat u malaria heeft opgelopen!

Deze informatie en tips komen van thuisvaccinatie.nl
Kijk ook op hun website voor meer informatie.


Bekijk foto's van Malaria-vrije Safari in Zuid-Afrika

Ja, ik wil op een malaria-vrije Safari in Zuid-Afrika!

En zie uit naar een droomreis op maat