Informatie over het Manyeleti Game Reserve in Zuid-Afrika

De naam Manyeleti, betekent 'Plaats van de Sterren' in de lokale Shangaan taal. De gasten hebben hier ook de mogelijkheid om de prachtige zuidelijke sterrenbeelden te bekijken. Manyeleti Game Reserve ligt ver weg van de populaire toeristische gebieden. Hier kunnen de gasten genieten van de rust van de Afrikaanse Bush ervaring in absolute afzondering en rust. Manyeleti staat bekend om zijn open auto game drives en informatieve wandelingen door de wildernis. Verder kunt u ontspannen en genieten in een wellness-spa of gewoon relaxen in een safari lodge en laat Afrika u kalmeren.

U zult hier zeker geen grote groepen in bussen zien, verwacht een ongerepte bush ervaring in een van de mooiste plaatsen ter wereld. Dit 23.000 hectate Private Game Reserve grenst direct aan het grote Kurger National Park, evenals het beroemde Sabi Sand en Timbavati Game Reserves. Het is gelegen aan de oostelijke kant van het Kruger Park. U kunt hier een geweldige safari ervaringen opdoen omdat er geen hekken tussen het nationale park en de prive wildreservaten staan. Het wild vrij kan rondlopen, waardoor Manyeleti dus ook Big Five grondgebied is. Er zijn uitzonderlijke goede mogelijkheden voor het bekijken van de luipaard. Andere Big Five dieren (leeuw, neushoorn, buffel en olifant) worden op een zeer regelmatige basis gespot. Met meer dan 300 vogelsoorten in het gebied, maakt Manyeleti een geweldige safari bestemming voor liefhebbers van wilde dieren, fotografen en vogelaars.

De kans op het zien van grote roofdieren is iets lager dan in de Sabi Sand en Timbavati Game Reserves, omdat er minder water is in Manyeleti. Sabi Sand is de gevestigde naam, hier komen daardoor ook veel bezoekers. Manyeleti is veel minder bekend, en heeft ook een zeer beperkt aantal private game lodges. Toerisme in het algemeen is minder goed ontwikkeld in Manyeleti. De reden is te vinden in de donkere geschiedenis van Zuid-Afrika. In de apartheid was Manyeleti het enige wildpark waar niet-blanken welkom waren. Het Kruger National Park was ontoegankelijk voor hen op dat moment. In al die jaren dat de overheid heeft geïnvesteerd in de natuur, heeft het heel weinig geld in de ontwikkeling van het gebied Manyeleti gestopt. Ironisch genoeg plukken zij daar nu de vruchten van, wanneer u op zoek bent naar de ultieme bush ervaring. Manyeleti werd opgericht als een prive-wildreservaat in 1963.

Manyeleti Game Reserve is eigendom van en word beheerd door de lokale Mnisi stam. Zij eiste met succes het land omdat ze hier met vele generatie hadden en hebben geleefd. Alle safari lodges in Manyeleti Game Reserve zijn particulier eigendom. Aangezien er slechts drie lodges in het reserve zijn, en er meer dan 200 kilometer aan onverharde wegen is, kunt u ervan uitgaan dat u vrij veel ruimte voor u zelf zult hebben.