Artikel over Exclusive Culitravel en Mister Goodlife in Metro

Auteur: Redactie Metro

Steun Oranje kost aardige bom duiten

Klik hieronder om de PDF versie van het originele artikel te zien met daarin ook foto's.

Extra vlucht KLM in samenwerking met Oad Reizen binnen paar uur helemaal uitverkocht. Wie nog wil, had eigenlijk vanochtend om 09:00 uur in het vliegtuig moeten zitten. Finale bijwonen kan nog wel, maar reken op zo'n 2.700,- Euro voor je vliegticket.


Opeens willen we naar Zuid-Afrika. Natuurlijk, want we zijn door. Maar als we dat nou een paar maanden eerder hadden bedacht, was het veel makkelijker geweest, zo vertelt Jos van Krimpen van Exlcusiveculitravel.nl. "De media hebben veel mensen ervan weerhouden een reis naar Zuid-Afrika te boeken, door de negatieve berichtgeving. Ja, en nu ziet iedereen dat het wel leuk is en willen ze toch gaan. 


Sinds vrijdag heeft van Krimpen tegen honderd geïnteresseerden aan de lijn gehad om naar de halve finale in Kaapstad te gaan. "Ik krijg voortdurend telefoontjes. Een arrangement met vlucht, accommodatie en wedstrijdticket kost nu 3995,- euro" 

Stond hij met een dubbel gevoel te juichen afgelopen vrijdagmiddag, voor hem betekent het immers extra business? ''Nee, het is een hoop extra werk, tegen een lage marge. Dit is puur service."

Ronald Ferris van het Oranje Reisbureau van Oad Reizen stond wel met een dubbel gevoel te juichen toen Oranje Brazilië versloeg. ''Maar ik dacht ook gelijk: oh mijn god, er komt een heleboel werk aan.'' De extra vlucht dat het bureau samen met KLM inzette was binnen een paar uur uitverkocht. Voor de (troost)finale kun je je bij het bureau aanmelden als geïnteresseerde, maar of het gaat lukken is nog onzeker. "het is vooral erg duur aldus een medewerkster van het World Ticket Center. Je moet rekening houden met zo'n 2,700 euro. Ja, dat is alleen nog maar je vlucht.'' De wedstrijdkaarten voor de halve finales en de finale die nu nog beschikbaar zijn, komen terug van uitgeschakelde landen. ''Van Braziliëfans bijvoorbeeld, die hebben niet meer zo'n zin in die halve finale'' verklaart van Krimpen.