Mossel Bay - Steden en Dorpen Zuid-Afrika

Mossel Bay

Informatie over Mossel Bay in Zuid-Afrika

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here !

Jos van Krimpen

Mossel Bay, ofwel Mosselbaai, is een stadje in de provincie West-Kaap, Zuid-Afrika, gelegen op het schiereiland Cape Saint Blaize, tegenover Mosselbaai, een inham van de Indische Oceaan. De Outeniqua-bergen liggen in het noorden. Prehistorische mensen leefden meer dan 150.000 jaar geleden in grotten bij het nabijgelegen Pinnacle Point. Khoekhoe herders bewoonden het gebied meer recent. De eerste bezoeker uit Europa was de Portugese navigator Bartolomeu Dias, die in 1488 aankwam. Vasco da Gama, op zijn eerste reis van Portugal naar India, bereikte de baai in november 1497 en noemde deze Aguada de São Bras ("drinkplaats van Saint Blaise"). De Nederlandse admiraal Paulus van Caerden gaf de baai in 1601 zijn huidige naam, waarschijnlijk omdat zijn zeelieden hun rantsoenen aanvulden met ter plaatse verzamelde mosselen. De huidige stad werd gesticht door Britse kolonisten in 1848 en heette kort Aliwal Zuid.


Mosselbaai ligt aan het westelijke einde van een stuk schilderachtige kustlijn dat de Tuinroute wordt genoemd en is een populaire toeristische bestemming, bekend om zijn natuurlijke schoonheid en stranden. Het Bartolomeu Dias Museum Complex heeft als middelpunt een replica op ware grootte van het schip van de ontdekkingsreiziger; andere attracties zijn onder andere verzamelingen schelpen en lokale planten. De vuurtoren van Cape Saint Blaize, voltooid in 1864, is nog steeds in gebruik. Mosselbaai's oudste en meest kenmerkende gemeentelijke bezienswaardigheid is de Old Post Office Tree. In 1500 begonnen passerende zeelieden een grote milkwood boom als postkantoor te gebruiken, door brieven in een schoen of pot onder de boom achter te laten. Een matroos van een ander schip haalde de correspondentie op en bracht ze naar de plaats van bestemming. De boom staat er nog steeds en er staat nu een grote schoenvormige brievenbus onder. Naast het toerisme zijn landbouw en visserij belangrijke onderdelen van de economie. De regio staat bekend om de productie van aloë, groenten, zuivelproducten, vee, struisvogels en hout. Aardgas wordt omgezet in vloeibare brandstof in een grote raffinaderij, de eerste in zijn soort, nabij Mosselbaai.

Bekijk foto's van Mossel Bay Zuid-Afrika

Mossel Bay - Steden en Dorpen Zuid-Afrika

Mossel Bay in Zuid-Afrika

Bekijk de video

Mossel Bay - Steden en Dorpen Zuid-Afrika

Waarom Mossel Bay bezoeken?

In Mosselbaai zul je nooit iets te kort komen. De activiteiten zijn gericht op de hele familie en er zijn leuke dingen te doen voor elke leeftijd en smaak. Er zijn veel activiteiten om uit te kiezen in Mosselbaai. Mosselbaai staat niet alleen bekend om zijn rijke historie en ongerepte blauwe vlag stranden, maar ook om de geweldige avontuurlijke mogelijkheden en de levenslange herinneringen die hier worden gemaakt. De avontuurlijke activiteiten zijn bucketlist spul vanwege de geweldige locatie. Met 320 zonnige dagen per jaar word je zeker verwend met keuze. Dus, als je een adrenalinejunkie bent, of gewoon een avontuurlijke geest hebt, vind je op deze pagina genoeg advies. Kies uit surfen, Shark Cage Diving, sky-diving, heli-flips, scuba of diepzeevissen. Misschien ben je liever op het land, dan is sandboarden, quad rijden, paardrijden, mountainbiken, wandelen of een safari misschien interessanter. En je hoeft geen atleet of een adrenalinejunkie te zijn om je te vermaken, bekijk de andere attracties in Mossel Bay. Mossel Bay deelt haar kennis en passie over het milieu en het erfgoed graag onze kennis met haar gasten. Doe mee met een van de onderzoeksinitiatieven, of neem een rondleiding door de grotten, waar voorouders zich ontwikkelden tot moderne mensen. Cultuur, erfgoed, architectuur maakt deel uit van uw verblijf en het bewijs is overal in deze prachtige stad te zien. Maak een wandeling te voet en geniet van eindeloos winkelen, koffie, lekker eten, en lekkere vibes. Er is een smaak en een geur voor iedereen.
Mossel Bay - Steden en Dorpen Zuid-Afrika

Wat te doen in Mossel Bay?

Speed Boat & Tubing is the best thing an adrenaline junky can do in Mossel Bay where you can flow with the waves while sitting on the tube or the speed boat and enjoy the thrill that comes along with way.


Surfing can be best experienced at Santos beach in Mossel Bay where you will learn the basic technique of discovering the rapid waves of the sea.


Sky Diving or Tandem skydiving is something you cannot miss in to discover the serenity of the scenic town. The free fall from 10 000 ft will boost the adrenaline rush as you pass by the beaches and valleys.


Sand Boarding is one of the thrilling activities you can try in Mossel Bay to track the dunes. 4x4 trips are organized for the adrenaline junkies to test their skills on the sand.


Pinnacle Point Golf is a paradise for golfer where they can entertain the day at this 18 hole championship golf course that overlooks the serenity of Indian ocean.


Shark Cage Diving is the real adventure to try in Mossel Bay where you can dive to spot the rare and deadly Great white shark.


Dias Museum or known as the Bartolomeu Dias Museum Complex is the second biggest provincial museum that is dedicated to the rich history and exploration.
Mossel Bay - Steden en Dorpen Zuid-Afrika

De stranden van Mossel Bay

null

Mossel Bay's Blue Flag Stranden

Mossel Bay heeft vijf WESSA blauwe vlag stranden. Mossel Bay is erg trots en blij dat Santos beach, De Bakke beach, Hartenbos beach, Glentana en Klein Brakrivier beach allemaal deel uitmaken van deze prestigieuze groep stranden in Zuid Afrika.  In Mossel Bay vind je maar liefst zestig kilometer aan lange zandstranden en het hele jaar door is het er heerlijk strandweer. Er is ook van alles te doen aan het strand in Mossel Bay, zoals zwemmen, zeilen, surfen, vissen en wandelen. Zin om helemaal niets te doen? Dat is wat iedereen het liefst doet op het strand, dus dat kan ook op stranden van Mossel Bay. Strandgangers wordt geadviseerd niet te zwemmen bij de Dana Bay stranden vanwege de gevaarlijke stromingen en zeecondities op sommige momenten. Dit zijn weliswaar mooie stranden om te verblijven of wandelen maar het zijn geen Blue Flag beaches!

Wat is een Blue Flag strand?

Een Blue Flag is een internationale onderscheiding die wordt toegekend aan stranden, boten en jachthavens die voldoen aan EXCELLENCE op het gebied van veiligheid, voorzieningen, netheid en milieunormen. De strenge criteria van het programma worden vastgesteld door de internationale coördinatoren van de Blue Flag-campagne in Europa, de Foundation for Environmental Education (FEE).

Ja, ik wil naar Mossel Bay in Zuid-Afrika!

En zie uit naar een droomreis op maat

Exclusieve Hotels en Lodges in Mossel Bay

Bekijk Mister Goodlife's keuze