Nelspruit

Toegangspoort tot Zuid-Afrika's safari-provincie 

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here!

Jos van Krimpen

Nelspruit (tegenwoordig ook Mbombela genoemd) staat bekend als de toegangspoort tot het wilde, raadselachtige hart van Zuid-Afrika. Verlies uzelf in een wereld die siddert van exotische Afrikaanse wilde dieren en zich ontvouwt als een verse lentebloesem, openbarstend in een oogverblindende caleidoscoop van cacao, smaragd en goud. Nelspruit is de hoofdstad van de provincie Mpumalanga in Zuid-Afrika en de thuisbasis van meer dan 220.000 inwoners. Bezienswaardigheden zijn het iconische Kruger National Park, Nelspruit Nature Reserve en Lowveld Botanical Garden. De provincie Mpumalanga (Zulu voor "de plaats waar de zon opkomt") is het culturele hart en de wilde grens van Zuid-Afrika. Het is de plaats van gouden ochtenden, zwoele middagen en nachten vol sterren. Een plaats waar grillige bergen doorweven met goud en klaterende watervallen uitlopen in valleien en graslanden vol exotische wilde dieren en de zoete geur van citrus en jasmijn. Nelspruit is de hoofdstad van deze smaragdgroene utopie en dient als toegangspoort tot het iconische Kruger National Park en de omliggende provincie Mpumalanga. De Alkmaar en Bushlane 4x4 routes doorkruisen enkele van de meest diverse gebieden van het Lowveld; door macadamia noten en citrus fruit boomgaarden, over stromende rivieren, en over rotsachtige paden. De Sudwala Grotten zijn de oudste grotten op aarde, geschat op meer dan 3000 miljoen jaar oud. De Crystal Tour is een boeiend avontuur in het hart van deze ondergrondse grotten. De Lindenau wandelroute, de Uitsoek wandelroute, en de Mankele MTB routes bieden ook opwindende reizen door het natuurlijke landschap. Kijk uit naar oude San-kunst op grotwanden en overhangen. Veel bezienswaardigheden buiten de grenzen van de stad, dus een auto is aan te bevelen want dat biedt flexibiliteit en vrijheid om de stad en de omliggende gebieden te verkennen.

Bekijk foto's van Nelspruit

olifanten-zuid-afrika

Nelspruit

Bekijk de video

Waarom Nelspruit bezoeken?

1. Kruger Nationaal Park

Nelspruit is een toegangspoort tot de wilde uitgestrektheid van het Kruger National Park, een iconisch stuk landschap dat de thuisbasis is van een overvloed aan exotische wezens en planten. Kijk uit naar de legendarische Big 5.


2. Botanische tuin Lowveld

Dit is de enige botanische tuin in Mpumalanga. Het ligt aan de Krokodillenrivier en is een ontzagwekkend Eden met meer dan 2000 plantensoorten en de grootste collectie cycaden in Afrika.


3. Nelspruit Natuurreservaat

Nelspruit Nature Reserve is de thuishaven van een groot aantal vogelsoorten en een hotspot voor vogelliefhebbers en natuurliefhebbers. Wandel over groene paden op zoek naar Purple-crested turacos en Golden Weavers. 

Wat is de beste tijd om Nelspruit te bezoeken?

Nelspruit heeft een vochtig subtropisch klimaat, met hete zomers en milde winters. De gemiddelde temperatuur varieert van 29 graden Celsius in de zomer tot 7 graden Celsius in de winter. Van oktober tot februari valt er veel regen. De winter (juni tot augustus) is de beste tijd om het land te bezoeken, voor aangename temperaturen en een prachtig uitzicht op de dieren. De luchtvochtigheid is laag, de temperaturen zijn aangenaam warm, en de dieren hebben de neiging om zich te verzamelen rond waterbronnen gedurende deze maanden. Opmerkelijke evenementen zijn onder andere het Innibos Kunstefees, een kunst- en cultuurfestival dat plaatsvindt in juni en juli. Voor goedkope vluchten naar Nelspruit kunt u het beste tussen april en augustus een bezoek brengen. 

Ja, ik wil Nelspruit in Zuid-Afrika bezoeken

En zie uit naar een droomreis op maat