Informatie over Oudtshoorn in Zuid-Afrika

Oudtshoorn is een stad met 29.000 inwoners in de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap. Oudtshoorn behoort tot de fusiegemeente Oudtshoorn dat onderdeel van het district Eden is. Het is het grootste dorp in de halfwoestijn de Kleine Karoo, en ligt zo'n 500km ten oosten van Kaapstad, tussen de Swartberg en de Outeniekwabergen.

Oudtshoorn staat bekend als centrum van de struisvogelteelt, en als gastheerstad van "die Klein Karoo Nasionale Kunstefees", een belangrijk Afrikaanstalig cultureel evenement. Andere toeristische trekpleisters zijn de Cangogrotten en de Swartberge.

Oudtshoorn is vernoemd naar Pieter van Reede van Oudtshoorn.


Cango Caves

Zo'n 30 kilometer buiten Oudtshoorn liggen de Cango Caves een verzameling grotten met vele stalachmieten en stalachtieten. Deze zijn in volle glorie te zien tijdens een guided tour. De Cango Caves zijn archeologisch en ecologisch zeer belangrijk en worden beschouwd als 1 van de 7 wonderen van Zuid-Afrika en het historisch hoogtepunt bvan de Klein Karoo regio.

Andere activiteiten in en rond Oudtshoorn:

Cango Wildlife Ranch
Ontdek de oude vallei met de geheimzinnige rode rivier en pygmee nijlpaarden of ga kooiduiken met machtige Nijl krokodillen.Begeef je dicht bij de grote katachtige, zoals de jaguar en leeuwen en de Witte Tijgers.

Ostrich Show boerderijen
Er liggen vier Ostrich Show boerderijen in een straal van 15-20km. Safari Ostrich Farm, Highgate Ostrich Farm, Cango Ostrich Farm en Kroonluchter Ostrich Farm

Meerkat Adventures
Ga mee met the Meerkat gidsen op een vroege Sunrise Tour om wilde Meerkatten te zien in hun natuurlijke omgeving.

Ballonvaren
Beleef de unieke sensatie van een ballonvaart over de Klein Karoo

TBI Adventures
Voor de avonturiers in hart en nieren, biedt TBI Adventures de volgende activiteiten in de Swartberg Bergen: Quad Biking, abseilen, speleologie, kajakken en wandelen.

CP Nel Museum
Het historische culturele Museum van Oudtshoorn en de Kleine Karoo regio, is uitgeroepen tot nationaal monument. Het museum huisvest 12 zalen met het fascinerende verhaal van de struisvogelveren industrie. www.cpnelmuseum.co.za