paarl-cape-winelands-1920x500

Paarl

Informatie over Paarl in Zuid-Afrika

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here !

Jos van Krimpen

Paarl is een stad in Zuid-Afrika, zo'n 50 km ten noordoosten van Kaapstad in de Kaapse Wijnlanden. De plaats heeft ruim 100.000 inwoners. Het was de derde stad op de Kaap die werd gesticht door Hollanders. Paarl ligt langs de N1-snelweg en wordt gekenmerkt door de Bergrivier en de Pearl Mountain. De ronde top van de berg glinsterde na een regenbui volgens de trekkers als een parel in de zon. De lokale bevolking zag er eerder een schildpad in.

Op een klein uur rijden van Kaapstad en zijn gouden stranden ligt een van de andere Kaapse juweeltjes, of beter gezegd parels. Paarl heeft veel te bieden, een prachtig landschap, vijf bergpassen, een palet aan boom- en wijngaarden, met de Bergrivier die zich kronkelend een weg baant en leven schenkt aan dit vruchtbare dal. Tel hierbij op een uitgebreid cultureel erfgoed en een variëteit aan historische gebouwen verspreid over de hele stad tegenover hypermoderne architectuur en faciliteiten.

Paarl ligt te midden van een prachtig landschap van bonte landerijen en boerenhofsteden. Er zijn weinig plaatsen die gezegend zijn met een dergelijk schilderachtige omgeving, waar de massieve granieten berg afsteekt tegen de zogenaamde fynbos vegetatie, de bekende Paarlberg omgeven wordt door oude wilde olijfgaarden en boomgaarden. Vanaf de Paarlberg heeft u verschillende uitzichten op de Tafelberg en de zee in het westen en de Boland bergketen in het oosten.

Paarl ligt in de Cape Winelands; bekende wijnhuizen in Paarl zijn Veenwouden, Rhebokskloof, Laborie, Nederburg, Fairview (onder andere bekend van 'Goats do Roam') Ook wijnhuizen als Glen Carlou, Babylonstoren en Anura behoren tot het Paarl wijndistrict.  De het grootste wijnhuis KWV is naast de wijn ook bekend om zijn 'brandewyn'.

In Paarl ligt ook "Die Afrikaanse Taalmonument". Het Afrikaanse Taalmonument en Museum is een dynamisch museum met interactieve multimedia tentoonstellingen. Drie continenten stonden aan de wieg van deze unieke regenboogtaal.

Ook de Pearl Valley Golf Club, ontworpen door de beroemde golfer Jack Nicklaus, is gelegen in Paarl.

Bekijk foto's van Paarl in Zuid-Afrika

paarl-cape-winelands-1920x500

Paarl in Zuid-Afrika

Bekijk de video!

Ja, ik wil naar Paarl in Zuid-Afrika

En zie uit naar een droomreis op maat

Exclusieve Hotels en Lodges in Paarl

Bekijk Mister Goodlife's keuze