Paternoster West Coast Zuid-Afrika

Paternoster  

Informatie over Paternoster in Zuid-Afrika

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here!

Jos van Krimpen

Op ongeveer 90 minuten van Kaapstad aan de westkust ligt het charmante dorpje Paternoster, een van de oudste vissersdorpen van de Kaap. Dit dorp aan de westkust, in de buurt van de wereldberoemde jaarlijkse lentebloemenpracht, heeft maatregelen genomen om zijn aantrekkingskracht voor bewoners en bezoekers te behouden. Paternoster is een schilderachtig klein vissersdorpje dat een verbazingwekkend vermogen heeft om vrede te creëren en rust te creëren in de gekste tijden. De perfecte landschappen zijn een dagelijkse inspiratie.


Bouwvoorschriften hebben ervoor gezorgd dat de bouwstijl behouden is gebleven, dus de schilderachtige huizen zijn laag en witgekalkt, met blauwe accenten, om het gevoel van de locatie aan zee goed weer te geven. Glooiende duinen en fynbosvelden veranderen de regio in een kleurenpracht in de lente wanneer de bloemen bloeien. Het seizoen is kort en de bloesems openen hun bloemblaadjes alleen als de zon schijnt. De Paternoster Xpress heeft alle basisbehoeften en bakt dagelijks brood en broodjes. Het verkoopt ook kant-en-klaarmaaltijden en vers gebakken taarten, croissants, muffins, melktaart en cheesecake, en heeft biologisch geteelde, hydrocultuurgroenten op voorraad. Bij Spot On Deals kunt u verse of gerookte snoek, engelvis en bokkoms kopen, en uw aas ophalen als u liever zelf vist. 


Paternoster is nog steeds trouw aan zijn visserij-oorsprong, en de restaurants hebben veel lokale duurzame zeevruchten op het menu staan. Vissers verkopen wel aan de kant van de weg, dus let op dat u niets koopt dat bedreigd wordt.

De architectuur geeft Paternoster een uitstekende toeristische en vakantie aantrekkingskracht en de Westkust is wereldberoemd om zijn prachtige lentebloemen.

Foto's Paternoster in Zuid-Afrika

Wat te doen in Paternoster?
Activiteiten Selected by Mister Goodlife

Paternoster - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Wining & Dining in Paternoster

st-lucia-zuid-afrika-whale-watching-walvis-spotten
Wanneer Mister Goodlife in Paternoster komt brengt hij graag een bezoek aan de onderstaande hot-spots voor wining & dining in Paternoster:

Absolute trekker op culinair gebied in Paternoster is het restaurant Wolfgat. Dit restaurant in zakformaat werd in februari 2019 uitgeroepen tot het Beste Restaurant ter Wereld tijdens The World Restaurant Awards in Parijs. Gelegen in een charmant opgeknapt vissershuisje aan de kustlijn van Paternoster, biedt dit intieme restaurant met 20 zitplaatsen een one-of-a-kind ervaring, waar gasten uit de eerste hand getuige zijn van de passie en toewijding van chef-kok en gevierde foerager Kobus van der Merwe. Heerlijkheid is een gegeven, maar het zijn de innovatieve technieken, de inzet voor duurzame praktijken en de selectie van lokaal ingekochte ingrediënten (waarvan de meeste uit Paternoster zelf komen) die deze ervaring zo buitengewoon maken.

Reuben's Restaurant (in het boutique hotel Abalone House) serveert een op de westkust geïnspireerd menu van sterrenkok Reuben Riffel. Ontbijt, lunch, diner en afternoon tea worden in het restaurant geserveerd, terwijl de bar ideaal is voor een gezellig samenzijn onder het genot van cocktails, wijn, Franse champagne, single malt whisky's of brandy.

Met uitzicht op het strand aan de noordoostelijke kant van het dorp, biedt top chef en eigenaar Garth Almazan's restaurant Leeto (wat "reis" betekent in de Khoi taal) lokale culinaire schatten, waaronder duurzame zeevruchten en hertenvlees met vrije uitloop, evenals een selectie van creatieve veganistische en vegetarische gerechten. De bar is gevuld met uitstekende koffie en een goede selectie van lokale ambachtelijke gins en bieren, evenals een wijnkaart die wijnen uit de West Coast regio promoot. 

De Panty Bar in het Paternoster Hotel is legendarisch. Ooit een gevangenis, werd de wereldberoemde collectie van "honeymoon panties" in 1974 gestart door Johan Carosini. De collectie werd in 1983 opgeruimd nadat een geestelijke het bij de politie had gemeld als een "onheilige praktijk". De politieagent die verantwoordelijk was voor het verwijderen van de collectie kreeg de bijnaam "Panty" Basson. De inzameling werd in de jaren 1990 hervat en bloeit nog steeds. 

Paternoster West Coast Zuid-Afrika

Wolfgat restaurant Paternoster

Bekijk de video!

Paternoster - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Activiteiten: Cultuur & Natuur in Paternoster


Er zijn veel leuke manieren om van de natuur rond het dorp te genieten, waaronder buggyritjes op het strand, vissen, vogels kijken (meer dan 255 soorten in het gebied), paardrijden op het strand, kajakken en jachtcharters. De Paternoster Art Route omvat acht galeries en ateliers, een route die je kunt lopen of rijden (5 km ). Columbine Nature Reserve ligt op ongeveer 5 km van het dorp en beslaat 263 ha langs een rotsachtig stuk kustlijn. De baai, die deel uitmaakt van het reservaat, heeft vele picknickplaatsen en braaifaciliteiten. De vuurtoren van Cape Columbine is de laatste handmatig bediende vuurtoren van het land. Hij werd in 1936 gebouwd op Castle Rock en zijn licht werpt een lichtbundel die van ongeveer 50 km afstand zichtbaar is. Het is meestal de eerste Zuid-Afrikaanse vuurtoren die door schepen uit Europa wordt gezien.

header-paternoster-beach-west-coast-zuid-afrika.jpg

Activiteiten in Paternoster

Bekijk de video!

Ja, ik wil naar Paternoster  in Zuid-Afrika

En zie uit naar een droomreis op maat

Exclusieve Hotels en Lodges in Paternoster

Bekijk Mister Goodlife's keuze