Pilanesberg National Park - Luxe Safari Zuid-Afrika

Pilanesberg National Park

The Good Life & The Big Five

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here!

Jos van Krimpen

Het Pilanesberg National Park ligt in het noorden van North-West Province en is een van de weinige plekken in Afrika waar een bijna complete, originele fauna leeft. Voor de bezoekers zijn er verborgen uitkijkplekken gemaakt, zodat je de dieren tot zeer dichtbij kunt benaderen. Er is zelfs getint glas aangebracht waardoor je geen last van zon in je ogen hebt. In het park zijn verschillende lodges, resorts, bungalows en campings waar je kunt overnachten. Je kunt er ook ’s nachts een tour maken. Extra bijzonder is het maken van een ballonnvaart. In het Pilanesberg National Park heeft een van de meest ambitieuze wildverhuizingen van Zuid-Afrika plaatsgevonden. In 1979 vond hier het project Operation Genesis plaats waarbij 6000 zoogdieren in het park werden uitgezet. Onder andere zebra’s, elanden, witte en zwarte neushoorns, olifanten en buffels werden erheen gebracht. Tegenwoordig leven hier zo’n 10.000 dieren in de dichte bossen, valleien en op de glooiende graslanden van het park. Behalve de eerder uitgezette dieren, zie je hier natuurlijk de Big 5, maar ook giraffen, nijlpaarden, koedoes, gemsbokken, hartbeesten, waterbuffels, (jacht)luipaarden en de zeldzame bruine hyena. Naast eerdergenoemde dieren kunnen vogelliefhebbers bijna 360 verschillende vogels spotten.

Bekijk foto's van het Pilanesberg National Park

Pilanesberg National Park - Luxe Safari Zuid-Afrika

Pilanesberg National Park

Bekijk de video!

Pilanesberg National Park - Luxe Safari Zuid-Afrika

Activiteiten in en rond het Pilanesberg National Park

Pilanesberg National Park Zuid-Afrika

Game Drives

Game drives in open safari voertuigen maken het mogelijk leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en buffels van dichtbij te zien. De Big 5 worden vergezeld door een overvloed aan wild, waaronder zeldzame soorten zoals wilde hond of cheetah.

Hot Air Balloon

Het Pilanesberg National Park ervaren in een heteluchtballon is een ongelooflijk rustige ervaring. Ervaar geen turbulentie en het enige geluid dat u hoort is het af en toe afvuren van de brander.

Wandelsafari

Te voet de bush verkennen geeft u in vele opzichten een intensere ervaring. Met uw goed geïnformeerde gids leert u de details kennen die de unieke omgeving van de Pilanesberg doen functioneren. Te voet ontdekt u dingen die op gamedrives gemakkelijk over het hoofd worden gezien.

Quadbiking

Een quad is een geweldige manier om je in ruw terrein te verplaatsen. Quadbike tochten worden begeleid door deskundige gidsen en zijn zelfs geschikt voor de complete beginner. Geniet van het gevoel van avontuur terwijl u door het prachtige landschap raast met de wind in uw gezicht.

Boogschieten

Probeer deze eeuwenoude kunst eens uit. Boogschieten is een sport van precisie en concentratie. De gidsen laten u zien hoe u de kracht van de boog het beste kunt gebruiken. Een schot in de roos is een dankbaar gevoel.

Vogelspot safari's

U moet getuige zijn van de diversiteit van Zuidelijk Afrika's vogelleven om het te geloven. Neem uw verrekijker en camera mee om enkele van de meer dan 300 vogelsoorten in het Pilanesberg Game Reserve te spotten. De grote roofvogels zijn fascinerend, maar de details en kleuren van de kleinere soorten zijn niet minder intrigerend.

Fotografische safari's

De Big 5 waren ooit de gevaarlijkste en meest prestigieuze diersoorten om op te jagen. Het fotograferen van wilde dieren is echter al lang populairder geworden dan de jacht. Vandaag de dag trekken wildvoertuigen er speciaal op uit om de dieren van Afrika vast te leggen. De rangers en gidsen zijn niet alleen goed op de hoogte van de fauna en flora, maar zijn zelf ook gepassioneerde fotografen, die u altijd graag willen helpen om het perfecte plaatje te schieten.

Tribale Dansen

Beweging in combinatie met muziek heeft een zeer fundamentele aantrekkingskracht op de menselijke ziel. Leer op traditionele wijze te bewegen op Afrikaanse ritmes en voel diep in in dit opbeurende aspect van de traditionele Afrikaanse cultuur. De onschuldige vreugde van het dansen rond het kampvuur zal snel je remmingen wegvagen en je vrij en gewoon gelukkig laten voelen.

Activiteiten voor kinderen

Game drives en bush wandelingen zijn vaak niet geschikt voor jonge kinderen, maar veel lodges bieden speeltuinen of educatieve activiteiten speciaal ontworpen voor kinderen. Jonge safariliefhebbers zullen leren over de fauna en flora van Zuidelijk Afrika op een manier die onderhoudend is en waar ze veel aan zullen hebben. En natuurlijk is het grote pretpark Sun City in de buurt. Hier zijn vele activiteiten die kinderen zullen aanspreken. 

Interactief drummen

De ritmes van Afrikaanse trommels zijn betoverend en positief aanstekelijk. De schoonheid en energie van het Afrikaanse continent resoneert in deze oeroude instrumenten. Maar een trommel oppakken en meegezogen worden in het ritme en de dynamiek van de groep is een opbeurende ervaring die je zal achterlaten met de smaak naar meer.

Pilanesberg National Park - Luxe Safari Zuid-Afrika

Geschiedenis van het Pilanesberg National Park

pilanesberg National Park Zuid-Afrika

De oorsprong van Pilanesberg National Park gaat zo’n 1,2 miljoen jaar terug, waardoor dit gebied een wereldwijd een geologisch fenomeen is. Het park omvat 572 m en is het vier na grootste National park van Zuid-Afrika. Het park is ontstaan na een vulkaanuitbarsting, een krater met hoge bergen erom heen. Eind jaren 60 werd besloten een National Park van het gebied te maken. Eind de jaren 70 werd het een reservaat en wilde dieren werden in het gebied terug geplaatst. Begin jaren 80 vond ‘s werelds grootste dierenmigratie ooit plaats van 6.000 dieren. De dieren werden in groepjes op een gebied van 10 m uitgezet. Na een aantal weken werden de hekken weggehaald en gingen de dieren hun vrijheid tegemoet. In dit gedeelte van het park kan men tegenwoordig safari tochten maken op de rug van een olifant. Aanvankelijk werden er geen leeuwen en cheeta’s uitgezet, omdat het doel was een groei te creëren van de dierenpopulatie. Het park was al het natuurlijke leefgebied van het luipaard en de hyena. Pas begin jaren 90 werden verschillende leeuwen uitgezet in het park en met succes.

De krater van een dode vulkaan zorgt voor de ongewone setting van het Pilanesberg National Park. In de prehistorie was dit een kolkende krater, maar nu is het een groot stuwmeer met daaromheen drie groepen heuvels van gestolde lava. Dit is een van de grootste vulkanische complexen van de wereld! De vreemde rotsen en heuvels maken dit een uniek gebied. De heuvels van zo’n 3000 meter hebben de erosie door de eeuwen heen doorstaan. Het complex lijkt van een afstand een grote bubbel in het landschap. De Pilanesberg zelf is de hoogste berg van het geheel en torent zo’n 600 m boven het Mankwa-stuwmeer uit. De vroege komst van de mens in deze omgeving is te zien aan de verschillende menselijke tekens uit de Steen- en de IJzertijd.

Ja, ik wil naar het Pilanesberg National Park

En zie uit naar een droomreis op maat

Exclusieve Safari Lodges in Pilanesberg

Bekijk Mister Goodlife's keuze