Informatie over Plettenberg Bay in Zuid-Afrika

Plettenberg Bay is een kustplaats met ongeveer 20.000 inwoners en ligt op de Garden Route zo'n 20 kilometer voorbij Knysna. Het is één van de mooiste plaatsjes op de Tuinroute. Er zijn vele gezellige restaurants en hotels die aan de rand van de Indische Oceaan liggen. De stranden, met het zachte zand zijn de plaats bij uitstek waar de Zuid-Afrikanen hun vakantie doorbrengen. Tussen Juli en December zijn hier walvissen en dolfijnen te zien. Vanaf de kust zowel als op het water in speciale boten die je dichtbij de dieren brengen. Andere activiteiten in Plettenberg Bay zijn oa. strand, surfen, boottochten, zeilen, vissen, parachutespringen, bergwandelingen en natuurlijk bungy-jumpen op de 216 meter hoge Bloukransbrug, de hoogste bungy-sprong ter wereld.

Plettenberg Bay is de parel van de Tuinroute, het is rustig en charmant, gastvrij en nogal bijzonder. Oorspronkelijk gedoopt tot "Bahia Formosa" (prachtige baai) in het begin van de Portugese ontdekkingsreizigers. Plettenberg Bay biedt de bezoeker kilometers aan gouden stranden, een rotsachtig schiereiland, intrigerende lagunes en riviermondingen, torenhoge inheemse bossen, rivieren en zee. Met zijn uitzonderlijke klimaat en de prachtige uitzichten over de Indische Oceaan is Plettenberg Bay ideaal voor toeristen die geïnteresseerd zijn in het verkennen van het land, of gewoon willen luieren.

Gelegen tussen de heuvels bedekt met inheemse Fynbos en de Bitou River is de rustige en landelijke dorpje Wittedrift, dit is een vogel paradijs voor natuurliefhebbers.

Van Keurboomstrand tot het Robberg schiereiland is er 15 kilometer aan strand, onderbroken door de riviermond en een eiland. De rivier, lagune, de baai en de stranden worden veel gebruikt door de visserij en watersporters en biedt de beste uitkijkpost voor walvissen van het gebied.

The Crags ligt op 20 km's van Plettenberg Bay en is uitgegroeid tot een van de gebieden die je gezien moet hebben, met polo velden, natuurreservaten, theater, en een overvloed aan kunst en kunstnijverheid langs de levendige Cruise de Crags route.

Nature's Valley is gelegen op 30 kilometer van Plettenberg Bay en de is het meest ongerepte van alle natuurparken in de Bitou regio. Deze kleine baai heeft ongerepte inheemse bomen, bossen en prachtige een ongerepte kustlijn is bewaard gebleven sinds de eerste bewoners van vroegere tijden. Het is ook de enige stad in een nationaal park.

Genesteld in de grote bossen ligt, aan de voeten van de legendarische Outeniqua en Tsitsikamma bergen is het schilderachtige gehucht, Storms River. Storms River heeft een aanbod vol vogels, uitgestrekte Kaapse flora, delicate eco-systemen in de wetlands en lagunes, gigantische bomen en adrenaline activiteiten zoals 's werelds hoogste bungee jump en boom canopy tours.