header-informatie-plettenberg-bay-zuid-afrika-1920x500

Plettenberg Bay

Informatie over Plettenberg Bayin Zuid-Afrika

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here !

Jos van Krimpen

Plettenberg Bay is een vakantieoord in de provincie West-Kaap van Zuid-Afrika. Met een bevolking van meer dan 31.000 mensen is het gezegend met ontzagwekkende bergen en rustgevende stranden. Plettenberg Bay is de kans om in uw eigen tempo te genieten van de juweeltjes van de Tuinroute. Toeristische attracties zijn onder meer walvissen kijken, Plett Game Reserve en Lawnwood Snake Sanctuary. Plettenberg Bay, genesteld aan de prachtige Garden Route, is een sprankelend vakantieoord met een prachtig natuurlandschap. Deze vriendelijke, relaxte stad is een Zuid-Afrikaans juweeltje. Oorspronkelijk Bahia Formosa (Mooie Baai) genoemd door de vroege Portugese ontdekkingsreizigers, wordt deze visuele schoonheid ook wel het "Juweel van de Tuinroute" genoemd. Bij aankomst in Plettenberg Bay verblindt ze u met haar mystiek van bergen en stranden. De natuur triomfeert in deze uithoek van het bos, het is een kwaliteitsbestemming voor wie houdt van het buitenleven. Met de luxueuze keuzes van fietsen, wandelen en dieren spotten, staat u een schitterende tijd te wachten. Plettenberg Bay is beroemd om zijn eindejaarsfestijn en is de thuisbasis van Plett Rage - Zuid-Afrika's langst durende Matric party - festival. De stad komt tot leven met razende muziek en allround plezier bij het vieren van een nieuw begin in hun leven. Plettenberg Bay is echt een bestemming om tot rust te komen en voor een tijdelijke ontsnapping aan het stadsleven. Bezoek Birds of Eden voor een rustige ontsnapping en verbijstering, het is de grootste vrije vogel volière in de wereld. De stad heeft een verscheidenheid aan accommodatiemogelijkheden om uit te kiezen. Ga zeker naar Plett voor een lonende vakantie.

Bekijk foto's van Plettenberg Bay

header-informatie-plettenberg-bay-zuid-afrika-1920x500

Plettenberg Bay in Zuid-Afrika

Bekijk de video!

Wat te doen in Plettenberg Bay?

Plettenberg Bay - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Waarom Plettenberg Bay bezoeken?

1.  Stranden

Deze wereldberoemde stranden, met eindeloze kilometers goudkleurig zand en golven die de beste surfers aantrekken, zijn een bezoek waard. Kies tussen de beste rustige uitzichten, van Central Beach tot Robberg Beach, Plettenberg Bay is beach heaven!


2.  Vogelreservaat

In de buurt van Plettenberg Bay ligt het Birds of Eden, de grootste vrije vlucht vogel volière in de wereld. Het is een ongelooflijke prestatie die zich uitstrekt over een kloof van inheemse bossen. Bezoekers kunnen er meer dan 220 vogelsoorten zien, waaronder flamingo's en zwanen.


3.  Fietspaden

Ontdek waanzinnig mooie fiets- en mountainbikeroutes, tracks en routes in de buurt van en rond de vakantieplaats. Tijdens uw intensieve fietswork-out wordt u verjongd door de weelderige, smaragdgroene inheemse omgeving. 

Plettenberg Bay - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Wat is de beste tijd om Plettenberg Bay te bezoeken?

Gelegen langs de Tuinroute, loopt het hoogseizoen van Plett van de maanden december tot en met februari. De Garden Route en in het bijzonder Plettenberg Bay kan overvloedig vol raken met vakantiegangers tijdens de schoolvakanties. November en maart zijn de ideale maanden om uw Plett vakantie te plannen iets minder druk en prima weer! Insider's tip: Plettenberg Bay heeft een geheim seizoen of beter gezegd, "walvis seizoen", niet veel mensen weten beseffen dit, maar voor een extravagant schouwspel van migrerende walvissen die ongelooflijke wateracrobatiek vertonen, kun je Plett bezoeken van juni tot november.

Plettenberg Bay - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Dorpje Wittedrift

Plettenberg Bay - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Gelegen tussen de heuvels bedekt met inheemse Fynbos en de Bitou River is de rustige en landelijke dorpje Wittedrift, dit is een vogel paradijs voor natuurliefhebbers.
Plettenberg Bay - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

15 km strand

Plettenberg Bay - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Van Keurboomstrand tot het Robberg schiereiland is er 15 kilometer aan strand, onderbroken door de riviermond en een eiland. De rivier, lagune, de baai en de stranden worden veel gebruikt door de visserij en watersporters en biedt de beste uitkijkpost voor walvissen van het gebied. Plettenberg Bay kent vele beroemde stranden. Bezoek de schijnbaar eindeloze stukken van Lookout Beach, waar er een lagune is voor de kleintjes om te zwemmen of voor een rustige stand-up paddle. De golven hier zijn uitstekend om te surfen en te kiten, en er zijn restaurants en toiletten in de buurt. Robberg is ook een prachtig strand, met rotsen om te beklimmen en rotspoelen om te ontdekken, en niets dan spectaculaire uitzichten om je ziel te voeden. Singing Kettle Beach in Keurbooms, bij Plett, is nog zo'n mooi, afgelegen strand.
Plettenberg Bay - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

The Crags

Plettenberg Bay - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

The Crags ligt op 20 km's van Plettenberg Bay en is uitgegroeid tot een van de gebieden die je gezien moet hebben, met polo velden, natuurreservaten, theater, en een overvloed aan kunst en kunstnijverheid langs de levendige Cruise de Crags route.

Plettenberg Bay - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Nature's Valley

Plettenberg Bay - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Nature's Valley is gelegen op 30 kilometer van Plettenberg Bay en de is het meest ongerepte van alle natuurparken in de Bitou regio. Deze kleine baai heeft ongerepte inheemse bomen, bossen en prachtige een ongerepte kustlijn is bewaard gebleven sinds de eerste bewoners van vroegere tijden. Het is ook de enige stad in een nationaal park.
Plettenberg Bay - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Storms River

Plettenberg Bay - Zuid-Afrika Steden en Dorpen

Storms River, genesteld in de grote bossen, ligt aan de voeten van de legendarische Outeniqua en Tsitsikamma bergen en is een schilderachtig gehucht. Storms River heeft een aanbod vol vogels, uitgestrekte Kaapse flora, delicate eco-systemen in de wetlands en lagunes, gigantische bomen en adrenaline activiteiten zoals 's werelds hoogste bungee jump en boom canopy tours.

Ja, ik wil naar Plettenberg Bay

En zie uit naar een droomreis op maat

Exclusieve hotels en lodges in Plettenberg Bay

Bekijk Mister Goodlife's keuze