richtersveld-national-park

Richtersveld National Park

Natuur & Historie

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here!

Jos van Krimpen

Richtersveld National Park

Het Richtersveld is een unieke bergwoestijnwildernis van grote schoonheid, verscholen in de uiterste noordwestelijke hoek van de Noordkaap in Zuid-Afrika. In deze wildernis ligt het ongelooflijke Richtersveld National Park. Het park is alleen toegankelijk met een 4x4 voertuig (of een voertuig met grote bodemvrijheid, zoals een combi of LDV). Sedan voertuigen worden niet toegelaten. Ook 's nachts rijden in het park is niet toegestaan. Het Richtersveld National Park werd in 1991 in het leven geroepen na 18 jaar onderhandelen tussen de National Park Board en de plaatselijke Nama-bevolking. Het wordt nu gezamenlijk beheerd door de plaatselijke Nama-bevolking en South African National Parks. De Nama-bevolking, die het land aan de raad pacht, blijft in het gebied wonen en er haar vee houden.

Bekijk foto's van het Richtersveld National Park

richtersveld-national-park-zuid-afrika-visitor-with-camera

Richtersveld Transfrontier NP

Bekijk de video!

dulini_game_drive.jpg

Flora & Fauna

aiaisrichtersveld_freekventer-4

Dit is een ruw en onvoorspelbaar land waar water schaars is en het levensondersteunende vocht verschijnt in de vorm van mist in de vroege ochtend. De mist rolt binnen vanaf de Atlantische Oceaan en zorgt voor een opmerkelijk aantal kleine reptielen, vogels en Zuid-Afrikaanse wilde dieren. Het Richtersveld Nationaal Park is het thuis van grijze rhebok, duiker, steenbok, klipspringer, kudu, Hartman's bergzebra, baviaan, meerkat, caracal en luipaard. Er zijn 650 plantensoorten geteld (de Nama-gemeenschap gebruikt ongeveer 150 van deze soorten voor specifieke doeleinden, variërend van medicinale en cosmetische toepassingen tot voedingsdoeleinden). Ook bijzonder aan het Richtersveld is 's werelds grootste verscheidenheid aan vetplanten, waaronder de ongewone halfmens, een hoge vetplant die een griezelige gelijkenis vertoont met de mens wanneer hij tegen de lucht afgetekend wordt gezien.

dulini_game_drive.jpg

De Gariep Rivier

richtersveld-national-park-de-gariep-rivier

De Gariep rivier die de noordelijke grens vormt van het Richtersveld Nationaal Park is vrijwel het enige stilstaande water in deze hele uitgestrekte regio en de rotsen zijn grimmig en kaal - op sommige plaatsen lijkt het op een kaal maanlandschap. Het kleurenpalet dat uw ogen treft, doorloopt het hele scala van goud en geel tot roze en paars en dan verbluft u met strepen van zuiver witte kwarts die soms als sneeuw over de grond verspreid ligt. Het Richtersveld heeft een hard en droog klimaat, met temperaturen tot 53º C in het midden van de zomer. De nachten zijn koel en kunnen in de winter kil worden. Zware nachtelijke dauw komt voor in het park.

Ja, ik wil naar het Richtersveld National Park

En zie uit naar een droomreis op maat

Exclusieve Safari Lodges in Richtersveld National Park

Bekijk Mister Goodlife's keuze