Sabi Sand Game Reserve - Luxe Safari Zuid-Afrika

Sabi Sand Game Reserve

Luipaarden & The Good Life

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here !

Jos van Krimpen

Het Sabi Sand Game Reserve is een van de mooiste private game reserves van Zuid-Afrika, en bovendien de meest exclusieve. Hoewel je in een private game reserve meer betaalt dan in een National Park, krijg je wel uitstekende, persoonlijke begeleiding. Je trekt in zeer kleine groepen onder leiding van zeer gedegen safarikenners door het reservaat. Bovendien logeer je in een van de vele luxueuze accommodaties die hier te vinden zijn. Dit is het beroemdste privé wildreservaat van allemaal. Sabi Sands Game Reserve, grenzend aan Zuid-Afrika's paradepaardje Kruger National Park, biedt een safari-ervaring die nergens anders ter wereld te vinden is. De mogelijkheden om wild te bekijken zijn gewoonweg ongeëvenaard, inclusief de felbegeerde 'Big 5'. Voeg daar een fantastisch aanbod aan luxe lodges aan toe en een Afrikaanse droomsafari is geboren. Er zijn geen hekken tussen het Kruger National Park en het Sabi Sands Game Reserve, dus het wild loopt vrij rond in een natuurlijke omgeving.


Het Sabi Sands staat vooral bekend om zijn geweldige luipaard sightings. Het meest ongrijpbare dier van de Big 5 wordt vaak gezien tijdens een game drive in het reservaat. Sabi Sands biedt dan ook een ultieme  mogelijkheid voor een foto safari die u altijd zal bijblijven. U kunt er zeker van zijn dat u naar huis terugkeert met prachtige foto's en herinneringen. Naast de Big 5 komen ook andere wildsoorten in grote aantallen voor, waaronder meer dan 300 vogelsoorten. Sabi Sands is misschien wel de beste Zuid-Afrikaanse safaribestemming voor wildliefhebbers, fotografen en vogelaars.


In het Sabi Sand Game Reserve bevinden zich vele lodges die allemaal iets unieks te bieden hebben. Sommige zijn ultra luxueus, andere zijn betaalbaar. Een verblijf in zo'n lodge houdt in dat de maaltijden bij uw verblijf zijn inbegrepen. Ook het belangrijkste, de safariactiviteiten, zijn bij de prijs inbegrepen. Dit is het grote voordeel van een verblijf in een privé wildreservaat: U wordt begeleid door hoog opgeleide gidsen die u alles kunnen vertellen over het reservaat en de dieren. Dagbezoekers zijn niet toegestaan in het reservaat, dus u kunt er alleen verblijven als u in een van de lodges boekt. Ook mag je niet op eigen houtje door het reservaat rijden. Dit garandeert de exclusiviteit van het park. Eén van de andere grote voordelen is dat wanneer u op safari gaat met één van de rangers, zij off-road mogen rijden (iets wat in het Kruger National Park strikt verboden is). Dus wanneer u een luipaard volgt, mag uw ranger hem volgen in de bush. Een geweldige ervaring en op zich al een trip naar de bush waard.


Het Sabi Sand Game Reserve is 65.000 ha groot en ligt ten zuiden van het Kruger National Park. Omdat er geen hekken tussen deze parken zijn, loopt het wild over en weer. In dit reservaat leven alle leden van de Big Five. De kans dat je ze hier ziet, is erg groot. Vooral het luipaard laat zich hier vaak zien. Hij kijkt niet op of om als je aan komt rijden in de 4WD. Zoals in wel meer parken zijn deze dieren helemaal gewend aan auto's. Een hele ervaring voor bezoekers die zo heel gemakkelijk, heel dicht in de buurt kunnen komen van dit prachtig dier. Soms zie je er zelfs meerdere op een safaritour! Het park heeft ook meerdere prima plekken om wildlife te spotten dat zich misschien wat minder op het gemak voelt in de buurt van een 4WD.

Behalve groot wild heeft het Sabi Sand Game Reserve ook een groot aantal reptielen waaronder phytons, hagedissen en schildpadden. Zo'n driehonderd verschillende vogelsoorten fladderen hier rond. Maar behalve wildsafari's en vogelspotten biedt dit park de mogelijkheid tot picknicken, boszwandeling en een leerzame les astronomie volgens de Afrikaanse folklore.


Het Sabi Sand Game Reserve ligt ten zuiden van het Kruger National Park en is verdeeld in diverse Private Game Reserves waar u kunt verblijven in de mooiste lodges en de meest indrukwekkende game drives zult beleven. Lees meer over de Private Game Reserves in Sabi Sand GR verderop deze pagina.

Bekijk foto's van het Sabi Sand Game Reserve

singita-lebombo-lodge

Sabi Sand Game Reserve

Bekijk de video

singita-lebombo-lodge

Sabi Sand Game Reserve

Bekijk nòg een video

Private Reserves in Sabi Sand GR 

Sabi Sand Game Reserve - Luxe Safari Zuid-Afrika

Ulusaba Private Game Reserve

Het Ulusaba Game Reserve is gelegen in het Sabi Sands Game Reserve 

Dit gebied is eigendom van Sir Richard Branson. Het Ulusaba Private Game Reserve ligt in het hart van het Sabi Sands Game Reserve, dat aan het uitgestrekte Kruger National Park grenst. Er zijn meer dan 13 500 hectare ongerept, wild-rijke natuur. De activiteiten omvatten in de vroege ochtend game drives in open voertuigen, een fitnessruimte, een selectie van behandelingen aangeboden in de Aroma Boma, of de mogelijkheid om een wandelsafari met een gewapende ranger en tracker te doen. Van de zonsondergang kan worden genoten tijdens de avond game drives, gevolgd door een night drive met schijnwerpers, op zoek naar die ongrijpbare nachtdieren. Het diner wordt geserveerd onder de Afrikaanse hemel rond een brandend haardvuur.
Sabi Sand Game Reserve - Luxe Safari Zuid-Afrika

Singita Private Game Reserve

Singita Private Game Reserve is gelegen in het Sabi Sands Game Reserve

Het Singita Private Game Reserve is een droom voor natuur liefhebber's, en een vakantie maker. Het bestaat uit vijf unieke luxe Lodges, elk gedecoreerd met souvenirs en decoraties uit het prachtige omliggende bushveld. Singita Private Game Reserve maakt deel uit van het grotere Sabi Sand Private Game Reserve. Gasten beleven een prachtige en rustige tijd temidden van de uitgestrekte vegetatie en onrustig fauna van het gebied. Ga op game drive of geniet met een glas wijn uit de eigen wijnkelder van het reserve, rond het zwembad, terwijl de zon ondergaat en de luipaarden hun benen strekken in de schemering.

Gebieden tussen de lodges zijn niet omheind, de reserve dient als speelplaats voor kuddes van de lokale fauna (en gasten, voor de duur van hun verblijf). Stilistisch gebogen in de richting van exclusiviteit, en romantiek, met een scala aan accommodaties, lekker eten, en een onweerstaanbaar vriendelijk en gastvrij personeel, een reis naar Singita Private Game Reserve zorgt voor een elegante en rustige vakantie.

Sabi Sand Game Reserve - Luxe Safari Zuid-Afrika

Londolozi Private Game Reserve

londolozi-game-reserve-is-gelegen-in-het-sabi-sands-game-reserve

Het Londolozi Game Reserve is een afgelegen en luxe wildpark, uitgestrekt over 14 000 hectare, en maakt deel uit van het grotere Sabi Sand Game Reserve. Schrik niet als als de lokale buffels door de lodge gebieden trekken. Geniet van de zonsondergang safaritochten die naar een roofdieren gevuld terrein leidden. Evalueer elkaars verhalen over de gebeurtenissen van die dag rond een kampvuur in de avond. De Zulu term, Londolozi, betekent "beschermer van alle dingen" , dit is een groot deel van de geest waarin Londolozi Reserve zelfzelf voert. De reserve is trots op zijn eco-toerisme beleid, iets waarvoor het zelf een naam heeft verdiend. Londolozi reservaat biedt gasten een breed palet aan informatieve en relevante activiteiten, en rangers zijn altijd handig met een spannend bush verhaal

Sabi Sand Game Reserve - Luxe Safari Zuid-Afrika

Sabi Sabi Private Game Reserve

Sabi Sabi Game Reserve iis gelegen in het Sabi Sands Game Reserve

Het Sabi Sabi Game Reserve is een plaats doordrenkt met safari geschiedenis. Opgericht in de late jaren zeventig, beschikt dit reserve en haar lodges een uitgeroeide collectie aan avontuur en een decor aan erfstukken. Het is een absoluut feest voor natuurliefhebbers en reizigers die zoeken naar rust en luxe. Sabi Sabi is gevestigd in het wereldberoemde Sabi Reserve, een bestanddeel van de grotere Sabi Sands Game Reserve, Sabi Sabi is de thuisbasis van een uitgebreid en gevarieerd landschap van winterharde plaatselijke fauna en flora. Dit reserve is een groot en wild landschap, met regelmatige waarnemingen van de populaire Big Five (leeuw, luipaard, neushoorn, buffel en olifant), evenals ongeveer 200 andere inheemse diersoorten. Cheetahs, giraffen, wilde hond, en een groot aantal andere kleurrijke bewoners worden aangevuld door een ongelooflijke 350 soorten vogels. Het zijn de bezienswaardigheden, zoals deze die gasten doen terugkeren voor zowel de ochtend als de avonds game drives (veilig in de handen van professionele safari gidsen).

Sabi Sand Game Reserve - Luxe Safari Zuid-Afrika

Lion Sands Game Reserve

Het Lion Sands Game Reserve is gelegen in het Sabi Sands Game Reserve

In het Lion Sands Game Reserve liggen de Safari Lodges aan de oevers van de Sabie rivier en hebben een prachtig uitzicht, luxe accommodatie, uitstekende keuken en wijn en bovenal uitstekende Big 5 wildobservatie.

Lion Sands, gelegen in het zuidelijke deel van het Sabi Sand Game Reserve, is het enige reservaat in Zuid-Afrika dat een safari biedt in zowel het Sabie- als het Sand River ecosysteem. Het reservaat is familiebezit en wordt beheerd door de 4e generatie More Family. Hun grootvader was een van de oprichters van de Sabi Sand Wildtuin in 1948, waardoor een lange geschiedenis van gemeenschap en natuurbehoud is ontstaan. Er is een uniek programma van activiteiten voor gasten om hun verblijf op maat te maken, waaronder de beroemde Chalkley & Kingston Treehouse ervaringen.

Het bekroonde Lion Sands is het enige privé wildreservaat dat toegang heeft tot de vaste Sabie rivier, die het deelt met het Kruger National Park.

Ja, ik wil naar het Sabi Sand Game Reserve

En zie uit naar een droomreis op maat

Exclusieve Safari Lodges in Sabi Sand GR

Bekijk Mister Goodlife's keuze