shamwari-game-reserve-two-elephants.jpg

Shamwari Game Reserve

Malaria vrije Big Five Safari

Mister Goodlife was here

Mister Goodlife was here!

Jos van Krimpen

Shamwari Game Reserve

Shamwari Game Reserve, gelegen in de Oostkaap, ligt op ongeveer 75 km van Port Elizabeth. Het gaat er prat op een van de meest succesvolle privé-initiatieven voor natuurbehoud in zuidelijk Afrika te zijn, en biedt verantwoord toerisme en een uitbundige safaribelevenis. Shamwari ligt in de Oost-Kaap provincie van Zuid-Afrika, die een van de rustigste, minst ontwikkelde plaatsen van het land blijft. Port Elizabeth, in Nelson Mandela Bay, ligt op minder dan een uur rijden, net als de wereldberoemde Coega ontwikkeling. De Oostkaap is een malaria-vrije zone, waardoor het Shamwari Game Reserve ideaal is voor gezinnen met jonge kinderen of oudere leden, die bijzonder kwetsbaar zijn voor ziekte. De Oostkaap heeft een bijzonder gematigd klimaat, met hete, droge zomers en koele winters met regelmatige regen. Maar zelfs de wintermaanden kennen veel zonnige dagen en aangename temperaturen. Dit betekent dat Shamwari een geweldige plek is om bijna het hele jaar door te bezoeken.

Bekijk foto's van het Shamwari Game Reserve

shamwari-game-reserve-walking-safari-elephant

Shamwari Private GR

Bekijk de video!

dulini_game_drive.jpg

Waaom naar Shamwari Game Reserve in Zuid-Afrika?

shamwari-game-reserve-big-five-safari.jpg

Shamwari Private Game Reserve biedt bezoekers bekroonde luxe accommodatie in het hart van een groot en malariavrij reservaat. Safari en verantwoord toerisme gaan hier hand in hand. Het is 10 jaar op rij uitgeroepen tot het beste wildreservaat en natuurbeschermingorganisatie in Zuid-Afrika. Het reservaat is zelfs een favoriet geworden onder internationale beroemdheden. Golfer Tiger Woods verloofde zich hier en Hollywood-sterren Brad Pitt, Nicolas Cage en John Travolta hebben Shamwari de afgelopen jaren ook allemaal bezocht.


Shamwari Game Reserve is gelegen in de malariavrije Eastern Cape provincie, op ongeveer een uur rijden vanan Port Elizabeth. Het heeft niet alleen Afrika's meest gewilde dieren zoals de Big Five, maar heeft ook het doel een ecosysteem te herstellen dat bijna verwoest is door eeuwenlange landbouw. Het reservaat is gelegen langs de Bushmans-rivier en omvat 5 van de 7 biomen van het land, dus het is geen wonder dat het gebied van ruim 25.000 hectare een verbluffende verscheidenheid aan flora en fauna ondersteunt. Vanwege de focus op verantwoord toerisme heeft het reservaat de Global Nature Fund Award for Best Conservation Practice ontvangen. Ongeveer 5.000 wilde dieren zwerven hier rond op de 25.000 hectare van Shamwari. Zowel de Britse tv-serie 'Safari School' als het populaire Animal Planet-programma ‘Shamwari: A Wild Life' werden hier gefilmd om dit prachtige reservaat aan een internationaal publiek te laten zien. Voor gezinnen met kinderen is er geen betere safari bestemming dan Shamwari Private Game Reserve, dat speciale programma's voor kinderen biedt en zelfs een uniek speelterrein heeft aangelegd bij een van de lodges in het reservaat. Shamwari heeft diverse activiteiten speciaal voor kinderen. Deze omvatten bezoeken aan de Born Free Foundation Big Cat Rescue Centre en het Shamwari Animal Rehabilitation Centre. Er zijn ook binnenactiviteiten zoals puzzels, dvd's, bordspelletjes, knutselen en knutselen. Op deze manier kunnen gezinnen genieten van een vakantie die is afgestemd op alle leeftijdsgroepen en voorkeuren.

dulini_game_drive.jpg

Natuur- & Dierenbescherming in Shamwari

shamwari-game-reserve-walking-safari-elephant

Door middel van een verblijf in Shamwari neem je deel aan een immens succesvol natuurbeschermingsproject, dat het land heeft teruggebracht naar de rijke biodiversiteit waar de regio ooit bekend om stond. Ga met ons mee voor een once-in-a-lifetime ervaring om u in te zetten voor onze inspanningen voor het behoud van een verdwijnende manier van leven door een van onze bewustwordingscentra te bezoeken. Shamwari speelt een sleutelrol in het behoud en de bescherming van een aantal belangrijke planten- en diersoorten, alsook van het milieu en de natuurlijke habitats op een grotere schaal. De Born Free Foundation is een onderdeel van Shamwari en heeft als doel de aandacht te vestigen op de bedreigingen voor de wilde dieren die opgesloten zitten in verarmde gebieden. Dit wordt bereikt door educatieve initiatieven en bewustmaking van het publiek. Deze stichting zet zich ook in voor de bescherming van de natuurlijke habitat van de dieren die hier leven. Verschillende dieren kunnen worden gezien in hun natuurlijke omgeving op verschillende tijdstippen van de dag, en bezoekers worden aangemoedigd om game drives te nemen in de vroege ochtend, rond lunchtijd en opnieuw in de avond om het meeste uit hun game viewing ervaring te halen. Begeleide wandelingen zijn ook een uitstekende manier om de wilde aantrekkingskracht van Zuid-Afrika in een comfortabel tempo te zien, te voelen en zelfs te ruiken. Enkele van de spannende dieren die kunnen worden gespot zijn wilde katten (zoals leeuwen), neushoorns, olifanten, een overvloed aan vogelsoorten en enkele zelden geziene juweeltjes (waaronder de White-Fronted Bee Eater). Omdat het een gerenommeerd natuurgebied is, kan een grote verscheidenheid aan zoogdieren en vogelsoorten worden gespot, waaronder de Big 5. Het bushveld kan worden ervaren door begeleide game drives en vogelspotten. Kinderen worden ondergebracht op hun eigen kindersafari en kunnen worden meegenomen naar de verschillende centra om te leren over dierenbehoud, rehabilitatie en bewustwording.

dulini_game_drive.jpg

Luxe en exclusiviteit in Shamwari

shamwari-walking-safari-1.jpg

Voor de ultieme luxe-ervaring van een safari biedt het Shamwari Game Reserve bezoekers de kans om The Good Life in alle opzichten te ervaren. Het onderscheidt zich door zijn toewijding aan het handhaven van service van wereldklasse met een liberale dosis extravagantie. Het woord "Shamwari" is Shona voor "vriend", en getuigt van het warme welkom en de gastvrije ambiance van het reservaat. Van de managers tot de gidsen, dit team is toegewijd om de ervaring van elke bezoeker zo speciaal en gedenkwaardig mogelijk te maken. Game drives zijn een must, en zijn zeker de hoogtepunten van een bezoek aan Shamwari. Een persoonlijke game ranger neemt de leiding; hij geeft belangrijke informatie, beantwoordt vragen en brengt bezoekers direct naar de plekken waar wild is gespot. Hun persoonlijke benadering en hun ervaring geven bezoekers een dynamische, intieme kijk op de fauna en flora van Afrika in een veilige omgeving. Het reservaat biedt een verscheidenheid aan accommodatiemogelijkheden, waaronder lodges, tent lodges en een landhuis. Voor de meer ontspannen safaribeleving zijn er spa-behandelingen en heerlijke bush-dining beschikbaar. Shamwari Game Reserve ligt in een malaria-vrij gebied en verwelkomt het hele gezin. Het Shamwari Game Reserve wordt niet voor niets een van de beste safaribelevenissen ter wereld genoemd. Niet alleen kunnen bezoekers een overvloed aan flora en fauna zien, maar ze kunnen zich ook volledig onderdompelen in de safaribeleving door te verblijven in gecamoufleerde tented suites accommodatie, gelegen onder een bladerdak van bomen, tot koloniale en Afrikaans-geïnspireerde stijl opties, die perfect zijn voor het hele gezin. Er staan ook decadente faciliteiten tot uw beschikking, waaronder een spa en een fitnessruimte, en niet te vergeten begeleide wildwandelingen door het Shamwari Game Reserve.

Ja, ik wil naar het Shamwari Game Reserve

En zie uit naar een droomreis op maat

Exclusieve Safari Lodges in Shamwari Game Reserve

Bekijk Mister Goodlife's keuze