Artikel over Exclusive Culitravel en Mister Goodlife in            Spits

Auteur: Redactie Spits

Wachten op loting riskant voor Oranjefans

Klik hieronder om de PDF versie van het originele artikel te zien met daarin ook foto's.

Amsterdam - Veel supporters van het Nederlands elftal die volgend jaar het WK in Zuid-Afrika willen bezoeken, wachten met het boeken van hun reis tot in december de loting heeft plaats gevonden. Ze lopen daarmee echter het risico dat er tegen die tijd geen accommodatie en lokaal transport meer beschikbaar is.


"Veel mensen denken dat ze na de loting nog alle tijd hebben om hun reis te boeken, maar die gedachte zou wel eens kunnen uitmonden in een teleurstelling. Vooral grote groepen lopen dat risico'' zegt Jos van krimpen van Exclusive Culitravel, dat (luxe) reizen naar Zuid-Afrika aanbiedt. ''het marketingbureau MATCH is door de wereldvoetbalbond FIFA aangewezen als officiële partner voor de verkoop van hospitality arrangementen''. 


Als je een hotel wilt boeken, kan het voorkomen dat er geen kamers beschikbaar zijn, omdat ze zijn opgekocht door MATCH. En wat betreft lokaal vervoer is het nu al een lastig verhaal. Na de loting wordt het bijna onmogelijk gelijk een klein busje, touringcar of binnenlandse vlucht te reserveren. Volgens Simone van den Berk van Kras, de Nederlandse 'participating touroperator' van het WK, valt het qua accommodaties nog wel mee. ''Wij hebben als marktleider een grote voorraad aan kamers, dus wij zien geen problemen om gasten te accommoderen. 


Maar als de reiziger in een bepaalde stad, in een bepaalde periode en in een bepaald hotel wil overnachten, is het raadzaam wel vroeg te boeken. Momenteel gaat het om honderden tot duizenden mensen die een WK-reis bij ons boeken. De belangstelling is dus al groot, maar na de loting zal het nog wel drukker worden.


De supportersvereniging Oranje krijgt momenteel veel vragen van fans over reizen naar Zuid-Afrika. ''antwoorden kunnen we echter nog niet geven'' zegt voorzitter Lloyd Vandenberg. ''Wij gaan zelf namelijk pas na de loting naar Zuid-Afrika om de speelsteden te bekijken. Je kunt als supporter nu wel een reis naar bijvoorbeeld Johannesburg of Kaapstad boeken, maar dan loop je het risico dat je in Zuid-Afrika een paar duizend kilometer moet reizen. Als mensen wel vroeg willen boeken, raad ik ze aan een mooie locatie uit te zoeken en er een safari aan vast te plakken. Dan hebben ze in ieder geval een goede vakantie.